Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért gondolják az orvosok,...

Miért gondolják az orvosok, hogy nekik mindenhez közük van, csak azért, mert orvosok?

Figyelt kérdés

Voltam foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, és ki kellett töltenem egy papírt a betegségeimről, és aláírni, hogy más, eltitkolt betegségem nincs. Namost lehet, hogy hülye vagyok, de mióta KÖTELESSÉGEM szenzitív adatokat megosztanom mással?

Természetesen titkoltam el betegséget. Semmi köze a munkámhoz, és semmi kedvem egy vadidegennek elmondani, csak azért, mert orvos.

2022. jan. 15. 18:25
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
63%
Ezt szerintem épp nem az orvos gondolja, hanem a vállalat, akiknek dolgozol. Ők mindig szeretnek visszaélni a munkavállalóval szembeni erőfölényükkel. Az orvos pont leszarja, hogy mi bajod.
2022. jan. 15. 18:30
 2/52 anonim ***** válasza:
69%
EZt nem az orvos találja ki, te okoska.
2022. jan. 15. 18:34
 3/52 anonim ***** válasza:
90%
Simán eltitkolhatod. De ha valami balhé lesz, pl. egy üzemi baleset, vagy hasonló - akkor nem fogsz kapni se kártérítést, se teljes táppénzt, ha az eltitkolt betegséged miatt került sor a balesetre. És ez csak egy példa....
2022. jan. 15. 18:35
 4/52 A kérdező kommentje:

Ez egy PÉLDA volt. Elmész bármilyen orvoshoz, mindenbe bele akarja ütni az orrát. Pláne ha pszichiáter.

2022. jan. 15. 18:44
 5/52 anonim ***** válasza:
86%
Ezt ugye nem kérdezted komolyan?
2022. jan. 15. 18:44
 6/52 A kérdező kommentje:
És kötelező szenzitív adatokat megadnom magamról? Ez legális?
2022. jan. 15. 18:58
 7/52 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kötelező és legális... Szerinted mégis hogy a fenébe állapítsa meg, hogy egészségügyileg és pszichológiailag alkalmas vagy-e az adott munkakör betöltésére? Eltitkolhatod, persze. De téged terhel a felelősség, ha valamilyen módon kiderül. A te döntésed.
2022. jan. 15. 19:18
 8/52 anonim ***** válasza:
100%
Én azért nagyon bízom abban, hogy például a buszsofőrök nem eltitkolt pszichiátriai betegséggel vezetnek.
2022. jan. 15. 19:21
 9/52 anonim ***** válasza:
100%

6: orvosi titoktartás van!

EGyébként még gyógyszert felírni, vagy diagnosztizálni sem tud teljeskörűen, ha nem tudja az egyéb betegségeidet, egyéb szedett gyógyszereidet!

Aztán ha ilyen titkolózás miatt nem jól kezel, akkor te leszel az első aki kiír róla kérdést ide a GYK-ra, hogy milyen béna az orvosod... :-s

2022. jan. 15. 19:31
 10/52 anonim ***** válasza:
100%
#8: na igen.... És vannak ennél durvább példák is...
2022. jan. 15. 19:32
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!