Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki egészséges, az tényleg...

Aki egészséges, az tényleg teljesen jól van? Az emberek mekkora hányadát teheti ez ki?

Figyelt kérdés
Aki egészséges, annak nem fáj rendszeresen semmije, se a feje, se a dereka, se más, nem puffad, nem ég vagy fáj rendszeresen a gyomra, nem váladékos a torka, nem zúg a füle, nem köhög, mindkét orrán teljesen jól kap levegőt stb? Tehát vannak emberek, akik totál tünetmentesek és totál jól vannak?
2021. okt. 10. 23:11
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

10-es

Pedig az teljesen igaz, hogy bizonyos öröklött dolgok esetén, ha megszakadsz se maradsz egészséges.

2021. okt. 25. 20:00
 12/42 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem vagyok gonosz, sőt, ellenkezőleg, bántónak érzem, amikor egészséges emberek kissé lenézően írják, hogy mi mindent megtesznek az egészségükért, közben nagyrésze csak genetika...

Például a kórosan magas koleszterinszintet csak 10-20 %-ban lehet befolyásolni étrenddel.

Engem a krónikus betegségeim (és az, hogy 5 percig sem vagyok teljesen jól, SOHA) sokkal jobban zavarnak, mint az, hogy milyen gyakran kapok el és miket. Nem szeretem, ha a fertőzésen való átesést úgy nevezik, hogy 'beteg' vagyok - pont azért, mert keverhető a krónikus betegségekkel. Én például mindig beteg vagyok, krónikus beteg. Ahogy a családtagjaim is.

Egyébként igyekszem heti minimum 3, de inkább több órát sportolni, ez a COVID óta sikerül is (home office lehetősége, egyebek). Otthoni erősítés, futás, stepper, bicaj, néha úszás, ritkán túra. Sétát nem számítok bele.

Naponta többször fogyasztok zöldséget, gyümölcsöt.

Csak fehér húst eszem, azt is jelenleg igyekszem csak heti 1-szer, 2-szer (orvosi javaslatra).

Sok vizet iszom és teát cukor meg egyéb sallangok nélkül.

Az édesség egy részét igyekszem magvakkal kiváltani. Másik részét teával.

Sokszor keveset eszem.

A lelki egészségért nehéz tenni. Magnézium és B-komplexet vagy Magne B6-ot szedek, sokszor iszom citromfű teát, igyekszem odafigyelni, hogy legyen én-időm, abban az érdeklődési köreimmel foglalkozni, ez rendkívüli módon kikapcsol.

Most, hogy legalább részben van home office, nagyjából az alvás is megvan és megfelel a bioritmusomnak is.

Amúgy például táplálkozásnál van, akinek a paleo az egészséges, van, akinek a teljes értékű növényi étrend, van, akinek a ketogén (tényleg van ilyen is), van, akinek már az egészséges, ha rendszeresen eszik, van, akinek a sok szénhidrát, zsíros kaja, magyaros étrend is egészséges.

Van, akinek heti 5 óra edzés is kevés, más heti 2-3 óra sétát is edzésnek vesz és elegendőnek tart.

Ezért sem szeretem, ha valaki annyit ír, hogy ő napi szinten tesz az egészségéért.

2021. okt. 25. 20:06
 13/42 anonim ***** válasza:

"A lelki egészségért nehéz tenni."

A legtöbb betegség pedig lelki eredetű. Olvasd el, amit küldtem, és vond le a tanulságot.

Pl. ha valaki állandóan stresszes életet él (a stressz egy lelki eredetű folyamat) ugye azt te is tudod, hogy elég komoly fizikális betegséget tud ez produkálni.

Nem nehéz tenni, csak minden hozzáállás kérdése. A fizikális egészségedért nem nehéz tenni? Beszeded a vitaminokat, eszel gyümölcsöt, sportolsz, de a meditálás, elengedés, stresszkezelés? Ideje megtanulni.

Én is sportolok (itthon is - pl. 10 kg-s súlyzóval, hullahoppkarikázás, ugrálókötelezés, heti szinten 10 km-t futok, nyáron mikor strandon voltam akkor 2 km-t úsztam egyszerre), eszem gyümölcsöt, vitaminokat, mézet, gyömbért, kialszom magam, folyadékmennyiség is meg van (2-3 liter víz, nyáron több) munkahelyem nyugis, nem stresszelek, foglalkozom a lelki egészségemmel is, meditálás, nyugtató zenék hallgatása (mivel ugye a zenének is van gyógyító ereje [link] [link]

"Ezért sem szeretem, ha valaki annyit ír, hogy ő napi szinten tesz az egészségéért."

Mert? Most részleteznie kell km hosszúságú szöveggel, hogy mit tesz, csak mert Mr Őméltóásága nem szereti, ha csak valaki ennyit ír le? Egyéni szociális probléma.

Tavaly nyár óta nem voltam beteg, előtte se sűrűn, nagyon ritkán szinte, tehát valamit csak tudok, nem gondolod? Nem csak úgy vagdalkozom a szavakkal.

Apukám (61 éves) vele született szívbeteg, magas vérnyomásra, vérhígításra, pajzsmirigyre szed gyógyszert, 7.-es kora óta dohányzik, nincs beoltva ezzel a kísérleti fázisban lévő oltással és mégis nagyon, de nagyon ritkán beteg, utoljára ha jól emlékszem 2015-ben volt, mert megfázította saját magát. Ja és pluszba ott volt még, hogy őt is érték pszichés sokkok.

Nem kell mindent a genetikára fogni, valaki úgyis lehet egészséges, hogy van 1-2 kisebb problémája.

Szemüveges vagyok gyerekkorom óta, bal szemem kancsal is volt, amit kinőttem, na és? Nem ez rombolja az immunrendszer erősségét.

Egyébként pedig saját tapasztalat: keveset ér egészségmegőrzés terén, ha csak a testi egészségeddel foglalkozol, a lelkit meg elhanyagolod. A kettő együttese tesz ki egy egészet. :)

2021. okt. 25. 20:37
 14/42 anonim ***** válasza:
9%

Lelki eredet, haha.

Te is bizonyára lelki okokból voltál szemüveges.

2021. okt. 25. 20:39
 15/42 A kérdező kommentje:

Nem Mr, Mrs.

Úgy látszik, elsőre nem sikerült megértened.

Van, aki felfogása szerint a keto az egészséges, más szerint a paleo, megint más szerint a teljes értékű növényi étrend, megint más szerint az, ha szimplán odafigyelsz a mértékletességre. Ezért nem mond semmit az, ha annyit ír az ember: tesz az egészségéért.

Én például kimenekülnék a világból, ha meditálnom kellene. Viszont pár cikk az érdeklődési köreim témájában - jó érzés, kikapcsol. Kinek mi.

Látszik egyébként, hogy szerencsés vagy, egészséges vagy, mert folyamatosan azzal jössz, ki mennyire gyakran kap el fertőzéseket.

Kit érdekel?

Egy krónikus beteget az érdekel, hogy minél enyhébbek legyenek a tünetei (urambocsá' tünetmentes legyen) és minél kevesebb gyógyszert kelljen szednie. Nem pedig az, hogy egy évben 3-szor vagy 5-ször kap el náthát, "megfázást" - csak utálom ezt a szót, mert köze sincs a hideghez, viszont a szellőzetlen térben való összezsúfolódáshoz már van.

2021. okt. 25. 20:46
 16/42 anonim ***** válasza:

Mondatot értelmezni ha nem tudsz, akkor legalább ne szólj közbe.

A legtöbb, az nem egyenlő a mindennel.

A veled született betegség az más kategória. Viszont, ha valaki az évek során lesz pl. cukorbeteg a stresszes életmódja miatt, na az már más.

Ma már több könyv is született az örökölt sorsok feltárásáról:

[link]

[link]

Gondolom, te lelketlen vagy, nincsennek érzelmeid, sőt LELKIfurdalásod sincs.

Tessék még több könyv:

[link]

[link]

[link]

2021. okt. 25. 20:49
 17/42 anonim ***** válasza:
9%

16-os

Mivel lélek sincs, lelki ok sincs. Ilyen egyszerű ez.

2021. okt. 25. 20:50
 18/42 anonim ***** válasza:

Hagyjuk, nem állok le a semmiről beszélgetni egy full materialista egyénnel, aki a fától nem látja az erdőt.

Azért, mert valamit nem tudsz megfogni, attól még ott van.

Pl., ha valaminek örülsz, mert valaki jó hírt közölt veled, azt meg tudod fogni?

2021. okt. 25. 20:54
 19/42 anonim ***** válasza:
Kérdező, mindenki a saját egészségéért a felelős, tegyen meg mindent azért, hogy egészséges maradjon. Itt nem kell részletezni, hogy mivel, hogyan, lényegtelen, ki ezzel, ki azzal. A végeredmény számít.
2021. okt. 25. 20:57
 20/42 anonim ***** válasza:

Igen, meg tudom, dopamin szabadul fel az agyban.

És igen, én nem hiszek ilyen hülyeségekben, mégsem vagyok beteg, erre varrjál gombot.

2021. okt. 25. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!