Aki egészséges, az tényleg teljesen jól van? Az emberek mekkora hányadát teheti ez ki?
Nekem fájdalmaim nincsenek, cserében van sok más. Konkrétan 5 perc nincs, amikor ne lenne valamilyen tünetem. És hipochondernek szoktak tartani, itt az oldalon pláne. :D
A fenti kérdés alapból eszembe jutott, hogy van-e, akinek semmilyen kellemetlen tünete nincs rendszeresen sehol sem.
Egy éve voltam utoljára beteg, a strandon összeszedtem valamit. Előtte se voltam beteg, nem jellemző rám a betegeskedés. Azóta semmi. Max a derekam fáj nagyon-nagyon ritkán akkor, ha helytelenül ülök vagy sokat fekszem.
Fejem nem fáj, torkomat nagyon óvom. Menstruáció előtt szokott fájni a hasam, de tudtommal az nem betegség. Orrom nem folyik, nincs allergiám, nem puffadok, nem ég a gyomrom.
A megelőzés híve vagyok. Nem véletlenül vagyok egészséges, mert azért napi szinten teszek testileg és lelkileg egyaránt.
Nagyon kis százaléka hazánkban az egészséges emberek aránya. Pl. rengeteg az elhízott, ami már magával hordoz rengeteg betegséget. Rákos megbetegedésben is világélbolyban vagyunk sajnos.
Ahogy idősödünk, úgy leszünk egyre betegebbek, már aki. A szervezet nem felejt, behajtja a későbbiekben a számlát kamatostul. Ezért célszerű az egészséges mozgásban gazdag életmód, hogy megelőzzük a betegségek kialakulását. Nem minden 70 éves vonszolja magát és betegeskedik, de ezért tenni is kell.
Ha lenne egy krónikus betegséged, akkor nem mondanád - kissé lenéző éllel -, hogy csak tenni kell az egészségért és ennyi. Nem, nem ennyi.
Ráadásul amikor ezt mondogatjátok, sohasem derül ki, pontosan mit is tesztek.
Innentől én azt gondolom, hogy simán lehet, hogy én élek egészségesebben nálad, csak a genetikai lottón jártam rosszabbul.
Kérdező, az egész kommentedből süt a gonoszság, rosszindulat, irigység. Ezek a negatív érzések mind, mind rombolják az egészségedet, az immunrendszered erősségét.
Tudom, hogy számodra furcsa lesz ez a két cikk, de olvasd el, légy nyitott rájuk:
Ha kíváncsi vagy, hogy én mit teszek az egészségemért, írd meg, és a következő kommentemben részletesen leírom. De kérlek, akkor te is írd le a mostani válaszodban, hogy te mit teszel saját testi és lelki egészségedért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!