Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Honnan tudhatjuk, hogy teljese...

Honnan tudhatjuk, hogy teljesem egészségesek vagyunk?

Figyelt kérdés
Nem fáj semmim, jó az étvágyam, tele vagyok energiával, majd ki csattanok, mégis mindig betegségeket hallucinálok magamnak. Mire az egyiket elfelektem, jön egy újjab (amibe majd bele halok) és sosem tudok megnyugodni teljesen! Kezdődött pár nyirokcsomóval, amin hetekig zokogtam, persze kivizsgáltak, minden jó, szinte teljesen el is tűntek. Utána kitaláltam, mert néha szúró érzés van a jobb mellemben hogy tuti baj van, kivizsgálták, negatív. Aztán felfedeztem egy két anyajegyemet ami nem teljesen egyenletes színű, ebbe is majdnem belehaltam, bőrgyógyász aztmondta nem kóros, csak pigmentált ha nem nő, ne bántsam. (persze kb 15 éve ilyen, csak most kezdett el foglalkoztatni). Voltam vérvételen 2x, nőgyógyásznál, hasi uh-n, tüdőszűrőn is, mindenem rendben, a véreredményem példa értékű, minden a legtökéletesebb. Most felfedeztem, hogy a jobb oldali combizmomban van egy enyhe kis horpadás, nem fáj, nem gyenge, de ahogy végig húzom ott a kezem, érezhető. Bal oldalt nincs! :( most ezen izgulok napok óta, hogy lehet megkellene nézetnem. De már hülyének néz a háziorvosom. 😢😢😢

2021. jún. 19. 08:35
 1/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
A betegséged neve: hipochondria.
2021. jún. 19. 08:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sehonnan, de épp lelkületű ember ezen nem is gondolkodik. Keress pszichológust!
2021. jún. 19. 08:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Beteg vagy, csak nem fizikailag. Pszichológushoz menj ha gyógyulni akarsz, mert a hipochondria nagyban befolyásolja az ember életminőségét.
2021. jún. 19. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:
96%

Teljes egészség nincs, a testben mindog vannak apró defektusok pl. Nyálkahártya sérülések, amit észre se veszel.

A mentálisan egészséges embereket ezek nem zavarják, és a komolyabb bajról, gyanús dologról sem gondolják rögtön, hogy halálos.

Te viszont hipochondriaval küzdesz a leírás szerint, leginkabb pszichológushoz kéne fordulnod.

2021. jún. 19. 08:55
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Ez tényleg hipochondria.

Én is ilyen vagyok, csak én nem vagyok egészséges. Refluxom van (12 éves koromban emlékszem az első tünetekre), ami fül-orr-gégészeti tüneteket is okoz (sőt, azok a jellemzőbbek nálam), kis stressztől is felborul a ciklusom ami alapból nem 100%-os, legalább tini korom óta nem hallok elég jól és fülzúgásom van (erre ráadásul 2 hete jöttem rá, hogy baj, azt hittem, ez csendben természetes mellékzaj és mellesleg teljesen ki tudom zárni, csendben is), kétféle gerincferdülésem van, gyengék az izmaim és lassan regenerálódnak, szemüveges vagyok, a tarkómban egy folt 6 éve viszket időnként és már talán nincs is ép fogam, 9 tagú hidam is van (mondjuk tinikoromban elől hiányzott egy fogam, ez hosszú történet), magas a koleszterinszintem.

Én nem bízom az orvosokban sem teljesen, így van, amiket elbliccelek.

Amúgy az az érdekes, hogy fentiek nem romlanak (a fogaim és a koleszterinem igen), sőt, házipraktikákra javulnak is és egyáltalán nem erős tünetek, csak vannak.

Energikus vagyok én is, tudok aludni, nem is iszom minden nap kávét vagy egyéb koffeines italt, tudok koncentrálni, suliba is járok de a munkahelyen is folyamatosan tanulni kell és megy is, a vérképeim a koleszterinen kívül jók (itt-ott azért egy-egy túllógás), EKG-m jó, alapos üzemorvosi vizsgálatokon átmegyek.

2021. jún. 19. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!