Tatabányán a Bridgestone,Otto Fuchs, Henkel, és a most megépült Doosan mind káros az ottani dolgozók egészségére?
Szerintem mindegyik káros az egészségre, de egyénfüggő ki milyen hamar betegszik vagy robban le. Persze az is számít, hogy operátor vagy irodai alkalmazottról van szó. Az irodákban nincs veszély, a szalag mellett pedig igazából nincs olyan gyár, ami nem káros maximum van ami jobban és van ami kevésbé az szerintem.
A Bridgestonban az olvadt gumigőzt szagolhatod egész nap, ami szerintem nem a legegészségesebb. Igaz cserébe a fizetés is egész tűrhető, de gondolom nem véletlenül. Volt osztálytársam apja egy másik gumigyárban dolgozott, egy másik városban, ő például úgy lett tüdőrákos, hogy nem is dohányzott. Persze bizonyítani nem lehet, hogy van-e összefüggés a kettő között. Aztán hogy ez most rákkeltő vagy mennyire vágja haza a tüdőt nem tudom.
Az Otto Fuchs-ban az alumíniummal való munka tönkreteszi az ember fogait. Több ismerősöm is dolgozott ott, elmondásaik alapján a gyárban egész nap szinte áll a füstszerű valami, amit kívülről is látni amikor nyitva vannak az ajtók. Valamint a fogszuvasodás, fogínysorvadás gyakori az ott dolgozók körében és ez csak a rövidtávú károsodás.
Henkel pedig vegyipari dolgokkal foglalkozik, ebből következik, hogy a levegőben, amit belégzel tele van ilyen anyagokkal. Persze elvileg minden gyárban szűrik és tisztítják a levegőt, de lehetetlen 100%-osan.
Doosanról nem tudok nyilatkozni, azt sem tudom mivel foglalkoznak.
Valamint, ha olyan munkát végzel a gyárban az ízületek is károsodhatnak, vagy sérvet is kaphat valaki a nehéz fizikai részektől. Továbbá a 3 műszak sem tesz jót az emberi szervezetnek, de túlélhető. Én szalag mellé csak legvégső esetben mennék dolgozni, ha nem találnék semmi más munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!