Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért kell normálisnak tartani...

Miért kell normálisnak tartani a transzneműséget, amikor műtéti bevatkozásra van szükség hozzá?

Figyelt kérdés

Úgy értem a sziámi ikerpárokra sem mondja senki, hogy az normális, műtéti úton szét is választják őket.

Tőlem képzelje magát bárki bárminek, de miért kell azt kommunikálni, hogy ez a dolog normális, amikor mesterséges bevatkozás kell ahhoz, hogy az illető jobban érezze magát (bár az öngyikossági rátát nézve ez is kétséges)?

2021. szept. 16. 11:04
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
78%

#34: "hogy a transz oldal célja a békesség lenne a legnagyobb hazugság, aki kicsit is belemélyedt az LMBTQ követeléseibe (gyerekek nemváltása, férfiak szülése stb.)"

Helyesen úgy kellett volna írnod, hogy "aki csak kicsit mélyedt bele",az hiszi így.

Nem a te hibád, hogy nem ismered a valós helyzetet, mert a demagóg propaganda mindenütt az álságos hazugságokat szajkózza.

2021. szept. 16. 14:20
 42/47 A kérdező kommentje:

38:

"nem is akarunk-e gyerekeknek nemi átalakítást. Amire egyértelműen tudom mondani, hogy NEM... nem akarunk. Eszünkbe sem jutott."

Akkor miért van ez, hogy Skóciában 4 éves kortól(!) szülői beleegyezés NÉLKÜL gyerekek "dönthetnek" arról, hogy milyen neműként nevelják őket? És ha a szülő erre nem hajlandó, akkor elveszi a gyámügy? Ez egy vadiúj törvény, a szép új világotokról, amit itthon is teremteni akartok.

2021. szept. 16. 14:48
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

42) Már vártam a Skót példát és fel is voltam rá készülve. Bár kicsit bánt, hogy ennyi ideig tartott előhozni, ráadásul elég messziről, de sebaj...Szóval kezdjük...

A 4 éves kortól (!) szülői beleegyezés NÉLKÜL gyereknevelés arról szól, hogy a kis lurkók eldönthetik, hogy a he/him és a she/her megfelelőt óhajtják-e használni, vagy van-e olyan neve a gyereknek amivel jobban azonosul és szeretné-e ha úgy hívnák. Itt semmi "x neművé nevelésről" nincs szó. Feltételezem ha én Petrának foglak szólítani (tekintve, hogy mi nem használjuk a he/him she/her megfelelőket) te sem fogsz tudni hirtelen azonosulni a női nemmel, te sem akarsz nő lenni (feltételezve, hogy férfi vagy) és legfelsőbbképpen nem fogod a Petrának szólítástól megtanulni, nem foglak ránevelni, hogyan kell nőiesen járni, sminkelni, milyen színkombinációk illenek és nem illenek össze (stb) vagy esetleg leszel transznemű.

Ráadásul ez semmiben nem más, mint amit gyerekként játszott nagyon sok gyerek régen (és talán még most is) amikor az óvodában apás-mamás szerepekbe bújva sokszor ellenkező szerepet felvéve szórakoztak.

Szóval kedves Petra, az állításod teljesen helytelen, provokatív, és semmi más célja nincs, csak a saját magad által igaznak vélt álláspontod megszilárdítása anélkül, hogy érdekelne is téged pontosan miről beszélsz amennyiben gyűlölködni lehet. Ezt alátámasztja az is, hogy előbb állítasz és sértegetsz mint kérdezel, a kérdéseidet állításként adod elő, és, hogy saját magamat kellett idéznem többször is, mert te nem olvastad el (jobb esetben) amit írtam, vagy nem értetted meg (rosszabb esetben) vagy szimplán nem is akarod megérteni (reális esetben).

Pedig nagyon sok esetben biztos, hogy egyetértenénk, az viszont nyilvánvaló, hogy míg én tapasztalatból tudok beszélni, és próbálom a józan észre terelni az embereket, addig a te részedről sajnos nem ez látszódik.

2021. szept. 16. 15:00
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

4-es

A vallást is a képünkbe tolják. Az sokkal károsabb.

2021. szept. 16. 19:59
 45/47 anonim ***** válasza:
73%

Kicsit sajnálom, hogy Petra is a tipikus provokátorok sorsára jutott aki mikor kifogyott minden propaganda-kitalációból elhagyja a süllyedő hajót, nem engedi, hogy tovább érdemi eszemecserét folytassunk és feltehetőleg inkább kiírja a kérdését újból kicsit átfogalmazva... :(

Pedig annyi minden lapot eljátszhattál volna még. Ott van Desmon is Amazing, a dogman.jpg a képfeltöltésponthu oldalon, a külföldi óvódának álcázott könyvtárakban heteró drag queenek álltal tartott felolvasóestek, a sárkányember, a "mindenki megbánja a tranzíciót" katolikus interjú...

2021. szept. 17. 19:49
 46/47 anonim válasza:
70%

Én még mindig nem tudom hogy ez miért érdekel 1-2 embert?

Mert orbán kitalálta hogy most ez az új ellenség?

Az se érdekel ha nyakon szúrják magukat. Kit érdekel?

Kérdező nincs saját életed? Miért másokéval foglalkozol te orbánkárosult?

2021. szept. 18. 09:53
 47/47 anonim válasza:
100%

Na ez a magas öngyilkossági ráta eléggé félre van értve.

Nem azért lesznek öngyilkosok a transzneműek, mert eltévelyedett emberek, akik megkezdték a nemi átalakulást, amitől úgy kikészültek, hogy véget vetettek az életüknek............

Általában a nem megértett transzneműek lesznek öngyilkosok, akik el se jutnak az átváltozásig. Akik nem merik felvállalni még maguk előtt sem. Akik nem értik az egészet, nem jut el hozzájuk segítség. (amit meg lehetne akadályozni az LMBTQ+ elérhetőségek ismertetésével akár iskolákban is, de ez ugye itthon nem lehetséges...)

Meg talán azok, akik elkezdik az átváltozást, vagy de akkora gúnynak, megvetésnek, transz-, homo-, xenofóbiának vannak kitéve, hogy nem bírják tovább. Tehát a gyűlölködő, ítélkező, nem elfogadó környezet is okozhat ekkora fájdalmat.

Mi a megoldás?

Megérteni, hogy mekkora nehézséget okoz már önmagában a helyzet, és nem baszogatni a másikat. Találni olyan embert, akinek meg tudsz nyílni, és elfogadó, segít megérteni a gondokat. Ha már egy ember van legalább, már kisebb a baj. De még akkor is hatalmas feszültséget okozhat a dolog, amit önbántalmazással vezet le az illető...

Ez egy nagyon nehéz helyzet, amiről NEM tehet senki sem!

Itt már nem arról kéne beszélni, hogy jaj, elfogadjuk-e a transzneműséget, hm akkor jogilag a nemátalakítást engedélyezzük-e, merjünk-e erről beszélni stb... Hanem elfogadni, hogy igenis létezik, régen is létezett, és inkább arra kéne fókuszálni, hogy hogyan lehet segíteni azon, aki segítségre szorul. És empatikusabbnak, megértőbbnek lenni. Vagy legalább nem megvetőnek. Mert nem tudhatod, mekkora fájdalmat okozol egy amúgy is szenvedő ember számára már egy rosszalló nézéssel vagy bántó kifejezéssel...

2021. okt. 19. 13:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!