Miért kell normálisnak tartani a transzneműséget, amikor műtéti bevatkozásra van szükség hozzá?
Úgy értem a sziámi ikerpárokra sem mondja senki, hogy az normális, műtéti úton szét is választják őket.
Tőlem képzelje magát bárki bárminek, de miért kell azt kommunikálni, hogy ez a dolog normális, amikor mesterséges bevatkozás kell ahhoz, hogy az illető jobban érezze magát (bár az öngyikossági rátát nézve ez is kétséges)?
Tudod, egy kerekesszékes problémáját, hogy mondjuk nem tud felszállni a buszra, megértem és megoldást kell rá találni. Azt, hogy az óceánokban temérdek műanyag szemét van, szintén megoldandó problémának tartom. Azt, hogy a gyámügy nem működik megfelelően és sok gyerek él bántalmazó, mélyszegény környezetben, szintén megértem és problémának tartom.
De azt, hogy valaki nem tudja eldönteni, hogy melyik wc-be menjen be, pont annyira nem tartom problémának, mint azt, hogy ha nem tudom eldönteni, épp milyen színűre fessem a körmeimet. Nagyobb feneket kerítettek ennek az ügynek, mint kéne.
Tehát állításod szerint, ha egy nő, aki férfinek érzi magát és bemegy a férfi mosdóba, megverik? Aha, hihető…
32: ezt nem a keresztény "cisznemű" és tökömtudja milyen tegnap kitalált identitású férfiak nem fogadják csak el, hanem pl. a nőknek sem tetszik, ha bemegy közéjük egy férfi. Nem kell retartd módon egyből Semjén Zsoltot látni minden normális vélemény mögött.
Az meg hogy a transz oldal célja a békesség lenne a legnagyobb hazugság, aki kicsit is belemélyedt az LMBTQ követeléseibe (gyerekek nemváltása, férfiak szülése stb.) azt ezzel a kamu dumával nem téveszted meg. Nem vagytok ti olyan ártatlan báránykák, aki kicsit is értelmes az ezt azonnal levágja.
33) Idézem saját magamat, egy nem is olyan régi pár perces hozzászólásomból:
"Ez szerencsére nem okoz problémát Magyarországon tekintve, hogy egy kicsi ország vagyunk kicsi népességgel, aki tudja az pedig megoldja magánhelyen, vagy olyan privát szférában ahol másokat nem zavar ez. Így pedig ez soha nem lesz olyan probléma a nagy (vagy éppen kicsi) számok törvénye alapján ami miatt bárkinek problémáznia kellene azon, hogy egy transznemű melyik mosdót használja."
Illetve:
"Ugyanez működik fordítva is a transz nőkkel."
Mivel a biológiai nőknek jobban sikerült a hormonális tranzíció, így könnyebb is beolvadni az emberek közé. De nem csak biológiailag nő lehet transznemű (ahogyan ezt a válaszok 90% pont fordítva gondolja amúgy), hanem biológiai férfi is. Számukra a hormonális terápia sokszor nem hozza el azt az eredményt, amivel észrevétlenül tudnak élni, ami miatt igen előfordulhat akár a fizikai bántalmazás is.
" pl. a nőknek sem tetszik, ha bemegy közéjük egy férfi. "
Erről szólt a kis irományom amiből most idéztem. Szerinted mi zavarja jobban a nőket? Ha egy izmos, szakállas, bajszos férfi kinézetű de biológiailag nő megy be vele egy mosdóba, vagy ha egy nőies megjelenésű, mellekkel rendelkező, kisminkelt parfümős de biológiailag férfi? (Amúgy a női mosdóban minden WC el van különítve de ebbe bele sem gondolnak az emberek)
"Az meg hogy a transz oldal célja a békesség lenne a legnagyobb hazugság, aki kicsit is belemélyedt az LMBTQ követeléseibe (gyerekek nemváltása, férfiak szülése stb.) azt ezzel a kamu dumával nem téveszted meg. Nem vagytok ti olyan ártatlan báránykák, aki kicsit is értelmes az ezt azonnal levágja."
Nagyon sajnálom ha szerinted hazudok, pedig teljes őszinteséggel beszélek. Gyerekek nemváltására nincs lehetőség Magyarországon, sőt tudtommal környező országokban sem, leírtam, hogy egy hosszú évekig tartó procedúra a nemváltás, nem pedig egy hajvágás kaliberű beavatkozás. Az pedig, hogy a férfiak szülhetnek (vagy járjon nekik az a juttatás ami a nőknek) szerintem elég nyilvánvaló. Az a biológiailag nő, aki férfiként él, férfi hormonkezelést kap de képes a szülésre, az miért ne szülhetne? És ha a szülést követően valakinek jár bármi juttatás akkor miért ne járna annak az embernek aki szült, csak azért mert férfiként él?
"Gyerekek nemváltására nincs lehetőség Magyarországon"
Nem az a lényeg, hogy mi lehetséges jelenleg, meg mi nem, hanem az, hogy mit akartok.
Te pl. ügyesen kerülöd a forró kását a tekintetben, hogy te helyesled-e ezt vagy sem. Mindig csak annyi érkezik tőletek, hogy de itthon ilyen nincs. Oké, de nem is akartok? Ezután nagy a csend, vagy megy a terelés ezerrel.
Na ez a nagy probléma, és ezért kell törvény. És azt sem értem, mi a probléma akkor a törvénnyel, ha olyanra hoznak, ami itthon nincsen és nem is lesz?..
"Gyerekek nemváltására nincs lehetőség Magyarországon, sőt tudtommal környező országokban sem" Azért ne felejtsük el, hogy írtam, máshol sincs!
És lehet azért nincs, mert nem helyes... Én nem kerülöm a forró kását. Egy hozzászólásodban tetted fel a kérdést (sőt előbb jegyezted meg, hogy kerülöm a kását, mint feltetted volna a kérdést), hogy nem is akarunk-e gyerekeknek nemi átalakítást. Amire egyértelműen tudom mondani, hogy NEM... nem akarunk. Eszünkbe sem jutott. Az ember saját maga döntse el, hogy mit szeretne a testével, lelkével, tulajdonaival. Jogilag ez a 18 életév betöltését követeli meg, amivel teljes mértékben egyetértünk és igazságosnak tartjuk. 18 éves kor alatt nem csak, hogy nem lehetséges jogilag de nem is akarjuk, hogy lehetséges legyen visszafordíthatatlan beavatkozásokat végezni bárkin! Aki ezt akarja az beteg ember és kezelésre van szüksége, legyen az jobboldali, baloldali, LMBTQ tag, nő, férfi akárki.
Érted, már miről "terelek"? Vagy ennél érthetőbben kell még mondani?
Amúgy akik az öltözővel jönnek.
Szerintem a legtöbb heteró férfi a melegeket is kizavarná az öltözőből,pedig "nekik is az van a lábuk között".
Sőt jobban örülnének,ha egy biológiailag nőnett született transz menne be az öltözőbe.
Amúgy egy transz meg végképp nem fog szexuálisan inzultálni senkit,hiszen pont olyan neműek közé megy be,akikhez nem vonzódik.
Pl vannak nők,akik a meleg férfiak előtt sem olyan szégyenlősek,mert tudják,hogy úgy sem fogja őket zaklatni.
A szégyenlősség az más téma,vannak akik mindenki előtt szégyenlősek,mások senki előtt sem.
A külön öltöző inkább azért van,mert a nők félnek,hogy heteró férfiak zaklatnák,bámulnák őket.
A wc meg teljesen abszurd már eleve külön férfi/nőire bontani,sőt én azt tartanám normálisnak,ha a férfi wc-ben is wc-k lennének,fülkékkel,nem piszoárok,mert az szerintem túl intim dolog,mármint a vizelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!