Valaki érti, hogy mire van a vakcina útlevél és igazolvány?
Miért fogadják el egyes országokba belépéskor a vakcina igazolványt és miért ad az mentességet a karantén alól, de a PCR teszt nem?
Ezt annak fényében kérdem, hogy legújabb tanulmányok szerint az oltottak pont ugyanúgy fertőzhetnek mint az oltatlanok.
"a jelenlegi legjobb oltások kb. 60%-ban védenek az újabb mutációk ellen."
Új, módosított oltások elég gyorsan lesznek, ha lesz, aki most oltott, ezt is fogja kérni, tehát azért ez működni fog.
Plusz az a 60% nem azt jelenti, hogy 40% védtelen, hanem azt, hogy jobban megszenvedik, mint az előző variánsokat, de azért életveszélyes fertőzésveszély rajtuk továbbra sincs.
"Vagy kimehetne az erdőbe, csak maradjon is ott. Ha a Wadmalacokat nem zavarja."
elviselem. :D
Csak ne akadályozza a hullájuk a turkálást.
Az a baj, előbb zombi lesz belőlük. Igaz, lassúak, mint a csiga, de nem hagynak majd éjjel aludni. Ott fognak melletted zörögni az avarban.
A vakcinát pedig hiába igazítják: az lesz majd vele, mint az influenzával. Hosszú távon szépen beáll ez is 70% hatékonyságra, aztán oltathatsz ezerrel, akkor is elkapod majd minden télen. Jó, megölni nem fog, legfeljebb a gutaütés a 20. alkalommal.
Sajnos itt is idő kell, amíg kifejlesztik, letesztelik - a harmadik világba meg ebből se jut majd, onnan majd jönnek az újabb meg újabb migráncs mutánsok, vagy mutáns migráncsok. Csak ellenük se a kerítés, se a plakát nem hatékony, és még Soros se tud segíteni.
Mondjuk én már inkább a gyógyszerben reménykedem.
20
De ki a kretén itt? Én vagy te aki nem képes felfogni, hogy egy oltatlan semmivel sem fertőzőbb mint egy oltott? A vírus koncentrációja pont olyan magas egy oltottban mint egy oltatlanban. És ezt nem én mondom, mint kretén, hanem azon kutatók akik ezt laboratóriumban kimutatták. Ne legyetek ennyire vaskalaposak még akkor is amikor már az infó hivatalos és nyilvánosan elérhető. Ti nehány hónappal ezelőtti média pozíciót szajkóztok. Csak nem értem miért nem kapcsoltátok be a tévét az elmúlt két hónapban.
"De ki a kretén itt?"
Na ki?
"egy oltatlan semmivel sem fertőzőbb mint egy oltott?"
Nem igaz.
"És ezt nem én mondom, mint kretén, hanem azon kutatók akik ezt laboratóriumban kimutatták."
Szépen olvass mégegyszer után megfelelő helyeken és értsd is, ami le van írva.
De legalább linkeld ide, honnan szedted és ha nem érted, majd itt valaki elmagyarázza.
16
“Mert ez igaz is.“
Villámcsapásban is meghal annyi fiatal, mégsincs tele a pelus.
“Aki eddig oltással megvédte magát, az megvédte, őt már nem veszélyezteti, aki nem képes erre.“
Helyes megfogalmazás! Csakis saját magad védelméről szól az oltás, tehát teljesen magánügy. Akik nem oltattak, vállalták saját életükért a felelősséget!
“A többi meg most már hadd hulljon.“
Azért rosszat ne kívánjuk, még ha frusztrál is, hogy más véleményen vannak.
“És ha más ország továbbra is meg akarja menteni az oltáspánikos népét is, ezért nem engedi be az oltatlanokat, hát ez van, az már nem a mi dolgunk.“
Rossz intézkedés, mert mint említettem, az oltottak is fertőznek, ugyanúgy. Pedig jól beszéltél fentebb, hogy csakis saját magunk védelméről szól a dolog.
"Villámcsapásban is meghal annyi fiatal, mégsincs tele a pelus."
Ahha. Egyrészt nem, nem, hal meg annyi villámcsapásban, meg aki igen, azért, mert ugyanúgy baxik az óvatosságra és megelőzésre, mint TE.
"Csakis saját magad védelméről szól az oltás, tehát teljesen magánügy."
Egy nagy fenét. Nem ezt írtam.
"Akik nem oltattak, vállalták saját életükért a felelősséget!"
És mindazokért, akik szintén csesznek oltatni és egymást fertőzik.
Leboxolhatják egymás közt.
"Azért rosszat ne kívánjuk, még ha frusztrál is, hogy más véleményen vannak."
Nem kívánom, hanem ez lesz és lexarom, nem az én felelősségem.
"mert mint említettem, az oltottak is fertőznek"
Ezredszer leírva, nem annyira fertőznek.
"Pedig jól beszéltél fentebb, hogy csakis saját magunk védelméről szól a dolog."
Nem egészen, csak oltottakat már kis eséllyel fogtok ölni.
Ti meg, mint írtam, ha akartok, hulljatok.
27
“Ti meg, mint írtam, ha akartok, hulljatok.“
Senki sem akar hullani. Csak felnőtt ember tud döntést hozni és mérlegelni. Hogy a korcsoportjára mennyire veszélyes a vírus, illetve milyen kockázatokat vállal az oltással. Ha idősebb lennék sokkal lehet az oltás mellett döntenék, de a döntéskor az ember minden tényezőt figyelembe vesz.
"Villámcsapásban is meghal annyi fiatal, mégsincs tele a pelus."
Mert még nem jártál viharban, vagy pedig erőteljes statikus elektromos térben.
Próbáld ki, de pelust is szerezz előtte! Kelleni fog!
És igazából itt egy gond van: ha kimész a viharba, nem engem fog megcsapni az isten áldása.
Te meg, ha hegylakó akarsz lenni, az a te dolgod.
De a vírus engem fertőz meg, ha te felelőtlen vagy, meg előttem zárják be a kórházat, tesznek 32 éves várólistára, emelik meg a TB járulékot, stb. Ez pedig már így nem kóser. Igaz, hogy jó esetben túlélem, de kinek hiányzik? Az meg engem nem vigasztal, ha közben te belehalsz.
Mondom: menj ki az erdőbe. Ott teljes szabadságod lesz.
"Általában angol forrásokból informálódok."
Oké.
Akkor légyszíves értve olvasni.
Miről is szól ez? Hogy kiderült, hogy az oltottak ugyan a delta variáns ellen is védettebbek, mint az oltatlanok, de ha delta-variánssal (érted, HA azzal) fertőződnek, a vérükben a vírus-koncentráció elérheti az oltatlanokét, tehát fertőzhetnek.
A delta-variáns.
A négy ismert veszélyes törzs legújabbja.
A másik háromra továbbra is igaz, hogy a vakcinázás erősen csökkenti a továbbfertőzés esélyét is.
Aki meg oltatlan, az ÖSSZES variációval tud erősen fertőzni.
Ha te ebben nem látsz különbséget, akkor nagy baj van.
Mit jelent ez számunkra?
Azt, hogy ha a delta variáns erősebben terjed ezzel az őszi hullámmal, akkor nekünk, oltottaknak is visszajön a maszkviselés. És mi nem fogunk ellene berzenkedni. És ha a deltára lesz új oltás, mi elmegyünk rá. És máris arra SEM leszünk olyan fertőzőek, mint TI, az összes fajtára.
Értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!