Személyazonosságot igazolni csak és kizárólag jogosítvány/útlevél/személyi igazolvánnyal lehetséges?
Üdv!
Adott a probléma, hogy a mai sikeres forgalmi vizsgám után a személyi igazolványom elkeveredett, és jövőhét hétfőn kapnám vissza leghamarabb (hogy miért,az most lényegtelen), jövőhéten viszont egyik nap sem tudnék jogosítványt csináltatni, így 2 hetet máris csúszok, a jogsi viszont kellene minél hamarabb.
A neten találtam egy leírást miszerint
"a polgár személyazonosságát - a személyazonosító igazolványon túl - az érvényes útlevél vagy a kártyaformátumú vezetői engedély igazolja."
Alapjáraton csütörtökön már mehetnék csináltatni jogosítványt, de itt a bökkenő, hogy a személyim nincs nálam. Az útlevelem meg régóta lejárt, mivel nem mostanában jártam külföldön, és ez lesz az első vezetői engedélyem.
A kérdésem az lenne, hogy diákigazolványt, esetleg bizonyítványt elfogadnak-e az okmányirodában mint személyazonosságot igazoló okmány vagy nem? (állampolgárságon kívül minden szerepel rajtuk ami a személyin is)
Lenne-e értelme így meglátogatnom az okmányirodát, vagy felejtsem el?
Ugyan nincs említve az előbbi hármon kívűl más okmány,de bízok abban a bizonyos reményhalban :D
Köszi előre is a válaszokat!
19/F
Én ezt nem értem.
Le van írva tök egyértelműen, mit fogadnak el hivatalosan személyazonosság igazolására.
Nem tűnsz hülyegyereknek, sikerült megtalálnod.
Miért gondolod, hogy a te két szép szemedért elfogadnak majd mást is?
Komolyan.
Szerinted így működik a világ? Tilos embert ölni, de ha neked épp akkor kedved támad rá, akkor kivételt lehet tenni?
Hülye példa, igen, tudom.
a DEÁKigazolványt is elfogadják
csak legyen belőle több is nálad! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!