Mit szóltok azokhoz a hírekhez, hogy az oltottak körében nagy arányban betegszenek meg az emberek? Féltek, oltottak?
#29 vagyok - az ausztrál forrás 2 hete: @6:35-nél hangzik el "all but one..." vagyis a 141-ből "egy kivételével mind...", azaz 140:
https://www.youtube.com/watch?v=46vq4Mn2DUQ
Annyira semmi gond Izraelben, hogy már a beutazók oltási igazolványa nem elég, kizárólag a PCR-teszt negatív eredményét fogadják el (ez is olyan félrevezető marhaság, mint az oltási igazolvány birtoklóiról azt feltételezni, ill. váltig állítani, hogy nem lehetnek a fertőzés hordozói - milliószor bizonyították és hívták fel rá az orvosok a figyelmet, még maga a módszer feltalálója is azt hangoztatta a haláláig, hogy az RT-PCR, RT-qPCR, vagy bármely PCR-alapú teszt alkalmatlan ambuláns tesztelésre). És persze a zsidó államban erősen fontolgatják a lockdown újfent bevezetését.
#29 és #31 vagyok, újból jelentkezem. Megint utánanéztem (jobb későn, mint soha), az ausztrál 140 a 141-ből a szemüveges pasi durva elszólása volt július 24-én a 19:20-as helyi idő szerinti hírekben, amiért állítólag később (még keresem, pontosan mikor is) elnézést kellett kérnie. Igazság szerint nehezen lett volna meg az annyi - a korábban teljesen beoltottak részvételével jelzett - új kórházi eset, mivel Ausztráliában a (valszeg mindkét adaggal) beoltottak aránya alig 17%-os.
Az izraeli hírek igazak, most 300 körüli a napi megbetegedések száma, de rohamosan növexik. 600-700 napi esetnél vezetik be a szigorú lockdown szabályokat.
31: Köszönjük a semmitmondó adatot. Az, hogy a 141 fertőzöttből 140 oltott volt, az égvilágon semmit nem mond a vakcinák hatásosságáról, 2 dolog miatt:
- a vakcina fertőződést nem tudja megakadályozni (azt ugyanis csak fizikailag lehet), csak a lefolyást enyhíti/teszi tünetmentessé
- az országban több az oltott, mint oltatlan, tehát matematikailag is több lesz az oltott fertőzött, mint oltatlan :D ez sima valószínűségszámítás
Az, hogy mennyire voltak sikeresek az oltások, az dönti majd el, hányan kerülnek kórházba - az Egyesült Királyság esetén láttuk, hogy gyakorlatilag az ötödére csökkent a szám a korábbi hullámhoz képest, pedig a fertőzöttek száma majdnem ugyanannyi volt: [link]
Israelben is azt láthatjuk, hogy sokkal kevesebben kerülnek kórházba, mint a korábbi hullám idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!