Beadatnátok a másodikat?
Múlt héten szerdán kaptuk a férjemmel az első korona vírus oltást. Én eléggé ellene voltam, egyáltalán nem szerettem volna, viszont babát tervezünk a közel jövőben, és úgy gondolom ez a helyzet még jó ideig fenn fog állni. Nem szerettem volna ha másképp kezelnek vagy egyáltalán nem foglalkoznak velem a vizsgálatok során, esetleg a tesztekkel rohangálni és intézni őket mindig.
Eléggé rosszul viselt engem az első is, nem éreztem jól magam utána 2-3 napig és igazából meg is bántam.
Nem szeretném felvenni a másodikat, a férjem szerint viszont minden rendben lesz, illetve a védőnőm szerint is 'ajánlott' lenne ha babát szeretnénk inkább most, mint a terhesség alatt.
Mit tehetnék?
#22 az oltásfanatikusok nem azok, akik beoltatják magukat. Én is oltott vagyok. Az oltásfanatikusok azok, akik tagadnak minden rosszat, ami az oltáshoz köthető, még akkor is, ha tudományos kutatások igazolják. Ez pont annyira buta és szemellenzős hozzáállás, mint a másik szélsőség, az oltástagadás.
És csak mert valaki nem akarja beoltatni magát, még nem feltétlen hiszi azt, hogy a Föld lapos, meg hogy bechipelnek minket. A testvérem pl terhes és nem akarja beoltatni magát olyan anyaggal, ami teljesen új és nem ismertek még a magzatra gyakorolt hatásai. Egyszerűen óvatos és kész, azt sem tudja, mi az a chemtrail meg a többi hülyeség. Szóval nem kell mindenkit hülyének nézni, aki óvatosságból inkább nem oltatná be magát. Az már a saját döntése, hogy az oltást vagy egy esetleg korona megbetegedés kockázatát vállalja, de ezért neked nincs jogod senkit hülyének és tanulatlannak nézni.
Én Pfizert kaptam. Szintén gyereket tervezünk, és úgy voltam vele, mint a védőnőd: "inkább most, mint
a terhesség alatt".
Persze legjobban én is annak örültem volna, ha teljesen elmúlt volna a járvány mondjuk tavaszra, és megúsztam volna az egészet oltás nélkül. Dehát ugye februárban a csökkenés után új erőre kapott, és az eddigi legnagyobb hullám lett belőle. Most nyárra megint elmúlik, de ezek után ki tudja, újra visszajön-e ősszel.
Mi a gyerekvállalással nem várhatunk augusztus-szeptembernél tovább. Ha oltás nélkül vállalnám a babát, és jövő ősszel-télen megint sorra betegednének meg körülöttem az emberek, nagyon meg lennék ijedve, de ha terhesen oltatnék, akkor is jobban izgulnék, mint így.
Bízom benne, hogy az oltás 2 hónappal később már nem befolyásolja a fogantatást és a magzat fejlődését, hiszen a 2 hónappal korábban bevett gyógyszerek sem szokták. Ráadásul a kimondottan fogamzás akadályozására létrehozott fogamzásgátló abbahagyása után is hamar teherbe lehet esni, míg védőoltás megalkotásánál kimondottan szempont az, hogy ne veszélyeztesse a reprodukciót. Durva lenne, ha ennek ellenére jobban akadályozná a teherbeesést, mint egy fogamzásgátló.
Ezért beoltattam magam április végén az elsővel, június elején a másodikkal. Az első után kb 2 napig karfájás volt, és olyan fajta levertség, mintha nagyon rosszul aludtam volna. A második után ugyanezek, de nálam nem erősebben, hanem enyhébben jelentkeztek.
Megértem azokat is, akik nem mernek babatervezés előtt oltatni. De ha már egy megvan, én is azt mondom: menjen a második is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!