Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Beadatnátok a másodikat?

Beadatnátok a másodikat?

Figyelt kérdés

Múlt héten szerdán kaptuk a férjemmel az első korona vírus oltást. Én eléggé ellene voltam, egyáltalán nem szerettem volna, viszont babát tervezünk a közel jövőben, és úgy gondolom ez a helyzet még jó ideig fenn fog állni. Nem szerettem volna ha másképp kezelnek vagy egyáltalán nem foglalkoznak velem a vizsgálatok során, esetleg a tesztekkel rohangálni és intézni őket mindig.

Eléggé rosszul viselt engem az első is, nem éreztem jól magam utána 2-3 napig és igazából meg is bántam.

Nem szeretném felvenni a másodikat, a férjem szerint viszont minden rendben lesz, illetve a védőnőm szerint is 'ajánlott' lenne ha babát szeretnénk inkább most, mint a terhesség alatt.

Mit tehetnék?

2021. jún. 14. 15:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%
Azt kéne megérteni,hogy minden oltásnak van mellékhatása. Kisbabáknál a kötelező oltásoknál is lehet ugyanez ( láz,álmosság,nyűgösség). Egy testidegen anyagot adnak be,az a normális,hogy a szervezet reagál,ez a célja. Ennyi erővel a gyerekednek semmit nem adatnál be? Ő is rosszul lesz tőle.. és olcsón megúsztad,más 40 fokos lázzal fetreng utána. Adasd be nyugodtan a második adagot.
2021. jún. 14. 16:01
 12/26 anonim válasza:
49%
11-es már megbocsáss... sem az én gyermekkori oltásaim (amire emlékszem) sem a lányom kötelező gyermekkori oltásai nem ütötték így ki a gyerekeket, mint amit most hallani. Szerinted ezek a tünetek normálisak: légszomj, extra erős idegfájdalom, karod bekeményedik, forró lesz bedagad (moderna kar), vörös kiütéses foltok testszerte... stb. Mert szerintem nem. És akkor akik meghaltak azokról ne is beszéljünk...
2021. jún. 14. 16:04
 13/26 anonim ***** válasza:
36%
#12 na mesélj még, gondolom hiteles statisztikáid vannak, hogy a gyerekkori oltások, meg a koronavírus elleni oltás miket okoz. Természetesen csak szigorúan Facebookos forrásokat fogadok el, leginkább Dr Gődény-féle bölcsességeket. Állítólag az oltás miatt gyakoribbak a gázolásos balesetek és a hőguták is.
2021. jún. 14. 16:09
 14/26 Ypszilon1980 ***** válasza:
69%
Igen, sajnos ezek teljesen normális mellékhatások, kivéve, ha hetekig nem rendeződnek a tünetek oltás után, na meg a halál. Szerintem annak nincs értelme, hogy az elsőt beadatod és a másodikat nem, nyilván, ha volt allergiás reakciód, akkor érthető, de így ebben a formában ez logikátlan. Vagy beadatja valaki, vagy nem, de természetesen te döntesz.
2021. jún. 14. 16:11
 15/26 anonim ***** válasza:
50%

12

Érdekes,hogy kb.az összes ismerősöm közül senkinek nem lett baja,pedig kaptak mindenfèlét. Én is javaslom amit a 13-as írt. Kevesebb rémhírt olvass.

2021. jún. 14. 16:13
 16/26 anonim ***** válasza:
44%

Na az mondjuk igaz, hogy a vérrögösödés és féloldali bénulás nem normális reakció, akármennyire is próbálják kimagyarázni az oltásfanatikusok. Én beadattam, de csak kényszerből, amúgy a korona sokkal kevésbé betegített le anno, mint az oltás...

2021. jún. 14. 16:13
 17/26 anonim ***** válasza:
20%
16 tipikus buta, beszűkült, kétbites, a világot fekete-fehérben látó gondolkodásmód, hogy ha valaki gondolkozik, tájékozódik, vitatkozik és érvel, akkor már egyből a "másik oldal" táborába tartozik, és egyből oltásfanatikus - bármit is jelentsen ez a szó. Érdekes, azzal nem foglalkozol ennyire, hogy pl a koronavírusnak milyen hosszabb távú hatásai lehetnek a testedben.
2021. jún. 14. 16:30
 18/26 anonim ***** válasza:
27%

2-3 nap rosszullét azért nem mondható varatlan mellékhatásnak, ha ennyi soncs, akkor nem hatott a vakcina.

Nem értem mit hezitálsz, egyszer már elhatároztad, nen lett baj belőle.

Mondom ezt covidoltás szkeptikusként.

2021. jún. 14. 16:31
 19/26 anonim ***** válasza:
35%

Mi a kérdés?

AstraZenecát én alapból nem adatam volna be magamnak, nem hogy a másodikat.

Különben meg aki nem adatja be a másodikat, annak érvénytelenítik.

2021. jún. 14. 17:06
 20/26 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk nekem volt olyan oltási reakcióm, amitől megijedtem, pedig nem volt szinte érezhető sem, csak látható. Az első után egy nappal ugye izomfájdalom, a karomat alig tudtam emelni, ez ugye még normális, pláne, hogy csak egy napig tartott. De annyira bevörösödött, később akkora kék/zöld folt lett a vállamon, mint a tenyerem, még erre is azt mondtam, hogy oké, olvastam ilyet, veszélytelen. Aztán elmúltak a foltok egy héten belül, örültem is neki. De az oltás utáni 9. napon megint lett egy hatalmas vörös folt ugyanott, na ezt már megmutattam az orvosnak. (Egy oltóközpontban önkénteskedem - Svájcban élek amúgy -, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy rohantam az orvoshoz ezzel, hanem ha már úgyis orvosközelben vagyok, akkor nézzen már rá.) Az orvos azt mondta, hogy normális a dolog, aránylag ritka ugyan, de veszélytelen. Nem fájt amúgy, meg el is múlt két napon belül, de akkor is megijedtem tőle.

A 2. oltást pénteken kapom, szóval arról még nem tudok nyilatkozni. Egyébként Moderna.

2021. jún. 14. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!