Beadatnátok a másodikat?
Múlt héten szerdán kaptuk a férjemmel az első korona vírus oltást. Én eléggé ellene voltam, egyáltalán nem szerettem volna, viszont babát tervezünk a közel jövőben, és úgy gondolom ez a helyzet még jó ideig fenn fog állni. Nem szerettem volna ha másképp kezelnek vagy egyáltalán nem foglalkoznak velem a vizsgálatok során, esetleg a tesztekkel rohangálni és intézni őket mindig.
Eléggé rosszul viselt engem az első is, nem éreztem jól magam utána 2-3 napig és igazából meg is bántam.
Nem szeretném felvenni a másodikat, a férjem szerint viszont minden rendben lesz, illetve a védőnőm szerint is 'ajánlott' lenne ha babát szeretnénk inkább most, mint a terhesség alatt.
Mit tehetnék?
12
Érdekes,hogy kb.az összes ismerősöm közül senkinek nem lett baja,pedig kaptak mindenfèlét. Én is javaslom amit a 13-as írt. Kevesebb rémhírt olvass.
Na az mondjuk igaz, hogy a vérrögösödés és féloldali bénulás nem normális reakció, akármennyire is próbálják kimagyarázni az oltásfanatikusok. Én beadattam, de csak kényszerből, amúgy a korona sokkal kevésbé betegített le anno, mint az oltás...
2-3 nap rosszullét azért nem mondható varatlan mellékhatásnak, ha ennyi soncs, akkor nem hatott a vakcina.
Nem értem mit hezitálsz, egyszer már elhatároztad, nen lett baj belőle.
Mondom ezt covidoltás szkeptikusként.
Mi a kérdés?
AstraZenecát én alapból nem adatam volna be magamnak, nem hogy a másodikat.
Különben meg aki nem adatja be a másodikat, annak érvénytelenítik.
Mondjuk nekem volt olyan oltási reakcióm, amitől megijedtem, pedig nem volt szinte érezhető sem, csak látható. Az első után egy nappal ugye izomfájdalom, a karomat alig tudtam emelni, ez ugye még normális, pláne, hogy csak egy napig tartott. De annyira bevörösödött, később akkora kék/zöld folt lett a vállamon, mint a tenyerem, még erre is azt mondtam, hogy oké, olvastam ilyet, veszélytelen. Aztán elmúltak a foltok egy héten belül, örültem is neki. De az oltás utáni 9. napon megint lett egy hatalmas vörös folt ugyanott, na ezt már megmutattam az orvosnak. (Egy oltóközpontban önkénteskedem - Svájcban élek amúgy -, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy rohantam az orvoshoz ezzel, hanem ha már úgyis orvosközelben vagyok, akkor nézzen már rá.) Az orvos azt mondta, hogy normális a dolog, aránylag ritka ugyan, de veszélytelen. Nem fájt amúgy, meg el is múlt két napon belül, de akkor is megijedtem tőle.
A 2. oltást pénteken kapom, szóval arról még nem tudok nyilatkozni. Egyébként Moderna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!