Aki nem ment (még) oltásra! Mitől változna meg a véleményed, hogyan lehet rávenni téged, hogy elmenj oltásra?
Kedves 133. Az a "Sok vékony, zsírosat nem evő embernek magas a koleszterinszintje." dolog is a gyógyszeripar találmánya.
Meghatároztak egy szintet, egy számbeli értéket, hogy ennyi a normális és akinek magasabb annak már lehet írni a "gyógyszert", és ezt az évek alatt már még lejebb vitték a normális értéket, hogy minnél többnek lehessen élete végéig szedni.
Ugyanez a helyzet a vérnyomással, nem az okot gyógyítják hanem a tünetet kezelik.
Ha olyan járatos lennél a tudományos dolgokban akkor tudnád, hogy a koleszterin nem a zsiros kajától van, hanem az ember szervezete termeli konkrétan az epe. Ha nem viszel be kivülről akkor többet terme, ha beviszel akkor kevesebbet termel. Nézz utána, hogy mennyi szervünk megfelelő müködéséhez nélkülözhetetlen ez az anyag.
(természetesen a szervezet felhasználja másra is,amire nem kellene mert egy másik dolog hiányzik neki így ezzel pótolja.
A gyógyászatban már nagyon régen kvázi a sebészetnek van a legnagyobb haszna és értelme .
A körzeti orvosok csak azért vannak, hogy felírják a tünetekre az orvosságot, ami okoz mellékhatásokat amire újabb tüneti kezelést lehet használni, ez egy ördögi kör.
"Sok vékony, zsírosat nem evő embernek magas a koleszterinszintje."
Nem a zsíros kajától lesz magas a koleszterin szint.
Sőt zsiradékkal lehet lejjebb vinni. Pl. nyers tojás, halolaj.
143
Akkor mitől? Érintettként érdekel.
Amúgy elég kevés infót lehet találni a neten.
Mondjuk tény, hogy a családon belül, ideértve saját magamat is, nem vagyok teljesen elégedett azzal, ahogy a krónikus betegségeket kezelik az orvosok.
2016 elején csináltatott labort a háziorvos, a koleszterinemre legyintett illetve mondta, hogy a "jó" koleszterin is "elég magas", így ezek ellensúlyozzák egymást.
2017 végén csináltattam labort magánnál (munkáltató által), a belgyógyász lelkemre kötötte, hogy szedjek omega3-at és próbáljak nem hízni. Említette, hogy még semmiképp se akar gyógyszert adni.
Habár a második esetben hálás voltam az orvosnak, hogy 'természetes' gyógymódot javasolt és még nem akar gyógyszert, viszont kicsit bennem van az, hogy egyikük se javasolt életmódbeli változtatásokat.
Jelenleg valahogy úgy van, hogy a szakorvos nem javasol, mehetsz dietetikushoz, egyebekhez.
Ezzel szemben ideális esetben úgy képzelném el, hogy már eleve a szakember az ember orra elé tol egy sor irányvonalat, amit esetleg számon is kér, a dietetikus pedig egy következő fokozat, egy extra.
#142: Ugyan nem nekem szólt a kérdés, de elmondom az én véleményemet.
Én csalódtam az orvosokban és az orvostudományokban. Több krónikus nyavalyám volt, és gyakran voltam beteg fiatal korom óta, ebből kifolyólag nagyon sokat jártam orvoshoz. Kaptam gyógyszereket, kenőcsöket a tüneteimre, vizsgálgattak, de nem lettem előrébb. Ahogy egyre több információhoz jutottam először könyvekből, majd az internetről, rájöttem, hogy nem a gyógyszer a megoldás a bajaimra. Egészségesebb táplálkozással, életmóddal, vitaminokkal végül sikerült rendbe hoznom az egészségemet, az immunrendszeremet. Azóta (kb. 6 éve) nem voltam orvosnál, kivéve amikor vérvételt akartam csináltatni.
"A gyógyászatban már nagyon régen kvázi a sebészetnek van a legnagyobb haszna és értelme." Ezzel egyetértek addig a pontig, amíg nem akarnak kivenni belőlem valamit, amit rendbe is lehetne hozni.
143: A koleszterinmítoszról itt olvashatsz többek között: [link]
Végezd el a saját kutatómunkádat, érdemes.
Egyébként nemrég bukkantam rá erre, mindenkinek ajánlom, aki szerint az "erős immunrendszer" fogja megvédeni őt a COVID-tól.
A lényeg, hogy az immunszuppresszív kezelések nem jelentenek rizikófaktort a COVID-nál. Ebből simán logikával arra következtetek, hogy mivel a konkrétan gyógyszerrel gyengített immunrendszer nem rizikófaktor, így az erőssége vagy nem befolyásoló tényező vagy fennáll a másik lehetőség is, miszerint még előny is a gyengébb immunrendszer, mert egészen biztosan nem reagálja túl.
148: Ezt is csak a gyógyszeripar találta ki!!!!!!!!!!
(irónia)
Körzeti orvos = receptfelíró szakmunkás.
Koleszterinnek pedig köze nincs a zsíros étkezéshez. Vegetáriánus nő ismerősömnek, aki 20 éve nem evett húst ugyan annyi a koleszterinszintje mint nekem, aki húst hússal eszem. A koleszterin pedig nem feltétlenül rossz sőt férfiaknál minél több annál jobb. Koleszterin = szteroid = férfierő, izom, termékenység, potencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!