Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távú mellékhatása...

Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?

Figyelt kérdés

Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D

25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).

1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?

2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?

3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.

4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?

5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?

6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.

7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?

8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?

9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?

10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?

2021. máj. 21. 02:54
 601/614 anonim ***** válasza:
5%
590: ez tényleg nagyon nagyon sajnálatos, de tudatában vagy annak, hogy ez legalább olyan ritka, hogy nagyobb eséllyel nyirja ki a májadat egy megfázásra való (paracetamol) lötty? Gondolkodni kell, nem felülni az ilyen rémisztgetéseknek. Egyénileg neki igen, rossz, több nagyságrenddel többen szagolják már alulról az ibolyát a covid miatt. Az előny még mindig sokkal nagyobb mint a kockázat, és közös társadalmi érdek a járvány felszámolása.
2021. jún. 18. 00:55
 602/614 A kérdező kommentje:

Egyik rokonom amúgy elkapta a covidot, aki el is van hízva, közelít az 50-hez, de 1 hét alatt kiheverte. Aztán mondja, hogy felvette utána az oltást.

A nagymamám is be lett oltva, viszont ő meg panaszkodik, hogy azóta a pulzusa ugrál.

Vidéken laknak a rokonok, klassz lenne meglátogatni őket, viszont ezt úgy tudnánk megoldani, ha kivennénk egy szobát hotelben. Jelen tudomásom szerint sajnos ez nem megoldható, mert oltatlanok nem mehetnek hotelbe :(

Jó hír viszont, hogy bkv-n végre le lehet ülni az első üléseken

Amúgy meg vagyok hívva külföldre is, ha a Janssennel beoltatnám magam, akkor előbb tudnék menni, mint másik oltással, viszont olvasva ezeket a cikkeket, hát nem vagyok benne biztos, hogy a koronavírus rám nagyobb kockázatot jelentene. Igaz ez már 1 hónapos cikk, lehet ritka a vérrög, de azóta esetleg tud valaki vmi infót, hogy történtek újabb esetek?

[link]

2021. jún. 18. 05:21
 603/614 anonim ***** válasza:
45%

600

De rossz indulatú vagy.

Azért adattam be, mert se elpatkolni nem akarok, se poszt-COVID-ot, plusz a járvány mielőbbi felszámolása közös érdek.

Később derült ki, hogy esetleg nem feltétlen elégséges az általa kialakított védelem.

2021. jún. 18. 06:37
 604/614 anonim ***** válasza:
2021. jún. 18. 06:55
 605/614 A kérdező kommentje:

Hogy igazságosak legyünk, egy CNN cikket is hozok, ami azt mondja, hogy valószínűbb a vérrög a covid után, mint az oltás után.

És hogy 8.7 millió amcsiból 28-nak lett vérrög a Janssen után, meg hogy 300 ezer emberből kevesebb, mint 1 embernek lesz utána vérrögképződés... ja és a 28 emberből csak 6 volt férfi, a 30-39 éves nőknek lett inkább vérrrög

[link]

2021. jún. 18. 07:05
 606/614 anonim ***** válasza:
81%

Igazad van, a "csak" nők...

Egyebkent regebben ennyi halott utan mar betiltottak volna az osszeset.

2021. jún. 18. 08:11
 607/614 anonim ***** válasza:
93%

Ne vergődj már Kérdező úristen!Számos cikk és videót ide helyeztünk neked és még mindig ez a hezitálás megy.Be kell adatni majd lesz valami.Ezek után erre mást nem lehet mondani pffff

Ha neked ennyit megér pár kiruccanás ide oda akkor nem is kérdés mit kell tenned.Ez ennyire egyszerű.Felnőtt ember vagy.Döntsd el!

Az hogy én mit gondolok az már más téma

2021. jún. 18. 08:17
 608/614 anonim ***** válasza:
7%

"hogy valószínűbb a vérrög a covid után, mint az oltás után."

Ez józan paraszti ésszel belátható, vajon egy teljes vírus, vagy annak egy kis szaporodni képtelen része okozhat nagyobb problémát..

2021. jún. 18. 08:58
 609/614 anonim ***** válasza:
100%

A Janssennel kapcsolatban: április 23-án kezdtem el olvasgatni a VAERS oldalait. 11000-11087. oldalig néztem át, megdöbbentően sok (kb. 10-ből 8-9) volt a Janssennel kapcsolatos mellékhatás-bejelentés áprilisban. Ezt írtam a jegyzetembe akkor: "Gyakori a vérrög okozta embólia, trombózis, hasnyálmirigy-gyulladás (hasi fájdalom mint tünet), szívroham, urticaria (bőrirritáció/vörös foltok), extrém fáradtság. Volt pár vakbélgyulladás, Bell’s palsy (arc felének lebénulása), agyvérzés/hematóma (vérömleny, bevérzés), menstruációs probléma, szem/látás- és hallásprobléma, fülzúgás is. Guillain-Barre szindróma (gyanú) gyakran megemlítve. 11087-11100-ig: 46 éves férfi oltás után 4 nappal stroke (11087. Janssen 1) – 87 éves nő 3 órával az oltás után félig lebénult, stroke-ot kapott és 8 nappal később meghalt (11094. Pfizer 2) – 63 éves férfi 2 héttel oltás után ismeretlen okból meghalt (11095. Janssen) – 34 éves férfi stroke 15 nappal oltás után (11097. Janssen) – 79 éves nő 3 nappal oltás után meghalt, vérrög szívben majd agyban (11097. Moderna 1) – 67 éves férfi krónikus beteg 4 nappal oltás után meghalt (11099. Moderna 1)" (Nem írtam fel minden áldozatot, csak párat.)

Elkövettem azt a hibát, hogy csak az oldalszámot írtam fel, az azonosító számot (ID) és esetszámot nem. Gondoltam, amit ide bejelentettek, az itt is marad. Május 5-én 11891 oldalas volt a COVID oltásokkal kapcsolatos bejelentés, május 7-én 15728 (oldalanként kb. 10 eset). Aztán május 14-én 15706 - vagyis csökkent az oldalak száma... Május 28-án 22781, 06.16-án 32903 oldal, ebből 5888 haláleset, 175 születési rendellenesség.

A napokban láttam ezt a videót, miszerint a VAERS-ből 150000 esetet (halálesetet?) töröltek:

[link]

Visszamentem megnézni a 11080-11087. oldalakat. Eltűnt az összes Janssen-es eset, köztük a halálesetek is. Csupa Moderna és Pfizer. Mi a franc történik? Ezek komolyan azt hiszik, hogy senki sem figyeli a VAERS-t?

Ezek után mennyire lehet elhinni a gyártók és hivatalok által hivatalosan elismert súlyos mellékhatások és halálozások számait, arányát? Magyarországon még olyanunk sincs, mint a VAERS, majd jövő év elején megjelenik valami mondvacsinált statisztika, hogy 2021-ben 3 ember halt meg az oltások után, de persze kivizsgálták és egyiknek sincs köze az oltásokhoz, ezeket igazából a COVID okozta vagy véletlen egybeesés... Come on!

2021. jún. 18. 09:01
 610/614 anonim ***** válasza:
0%
Személyeskedni, puffogni tudsz, de érv vagy cáfolatnak nyoma sincs. Ha szerinted az oltás még a vírusnál is veszélyesebb, akkor nincs miről beszélni, nem túl magas szellemi szinvonalat képviselsz a témában (sem)..
2021. jún. 18. 12:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!