Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távú mellékhatása...

Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?

Figyelt kérdés

Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D

25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).

1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?

2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?

3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.

4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?

5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?

6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.

7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?

8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?

9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?

10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?

2021. máj. 21. 02:54
 561/614 anonim ***** válasza:
79%
Ugye ezt te se gondolod komolyan, 560?
2021. jún. 16. 17:11
 562/614 anonim ***** válasza:
20%
Idéznéd, melyik részével nem értesz egyet? Esetleg elmondanád, miért?
2021. jún. 16. 17:12
 563/614 anonim ***** válasza:
94%
"korlátozták a szórakozási lehetőségeket" - Jópofa vagy. A könyvtár és a múzeum szerintem nem szórakozóhely, oda művelődni járnak az emberek (szerintem az állatkertek, művelődési házak is ide sorolhatók), ezekben maszkot is lehet hordani és nem feltétlenül zsúfoltak. Az uszodába, sportlétesítményekbe pedig sportolni és egészségjavító szolgáltatásokat igénybevenni (pl. masszázs, gyógyvíz). Most, hogy már alig van fertőzött és beteg, ideje lenne ezeket mindenki számára látogathatóvá tenni.
2021. jún. 16. 18:05
 564/614 anonim ***** válasza:
67%

# 563

Én személyesen az esetszámoktól tenném függővé, hogy mit nyitok. Ami zárt tér és nem lehet rajtad maszk (például kajálda, vagy akár a fürdő), oda egy ideig én is csak a védetteket engedném, bár én 1-2 napos PCR-tesztet is elfogadnék (valahogy ahogy nyugaton csinálják). Egy bizonyos esetszám alatt mehetne mindenki, maszk nélkül. Szakemberek segítségével döntenék. Nem lefizetett szakemberekről beszélek.

Viiszont ha már itt tartunk, én, ha kormányon lennék, csak az EU-ban általánosan elfogadott oltóanyagot használnám és megbízható szakemberek segítségével népszerűsíteném az oltást. Nem egy-két lefizetett báb-orvos segítségével, nem celebekkel. Akár külföldi szakemberekkel, tolmácsolva.

Átláthatóvá tenném a számokat, külföldi és magyar (nem széthazudott) adatokkal támasztanám alá, mennyire is veszélyes valójában a COVID és mennyivel biztonságosabb az oltás.

Népszerűsíteném az egészséges életmódot is, például a rengeteg, stadionra fordított pénz helyett közösség számára látogatható uszodákat, falmászótermeket, jógastúdiókat stb húznék fel.

2021. jún. 16. 18:57
 565/614 anonim ***** válasza:
16%

"Most, hogy már alig van fertőzött és beteg, ideje lenne ezeket mindenki számára látogathatóvá tenni."

Mindenkinek elérhető, aki ezt a minimális kötelességet hajlandó volt elvégezni, hogy kétszer eltolja a fenekét egy oltópontra, amivel társadalmi szinten tízezrek életét lehet megmenteni, és napi többmilliárd forintnyi gazdasági kieséstől óv meg..

2021. jún. 16. 22:42
 566/614 anonim ***** válasza:
81%
565 jaja, mint a védelmi pénz... Szégyelhetnéd a mocskos pofád, hogy nem ideologizálod polgártársaid diszkriminácioját... Nekem van védettségi kártyám, de nem megyek olyan helyre, ahol másokat kizárnak, hogy pusztulnál meg te nyomorult
2021. jún. 16. 22:56
 567/614 anonim ***** válasza:
18%
Ne idegeskedj babám, árt a szépségnek..
2021. jún. 16. 23:49
 568/614 anonim ***** válasza:
7%

"Nekem van védettségi kártyám, de nem megyek olyan helyre, ahol másokat kizárnak, hogy pusztulnál meg te nyomorult"

Diszkriminációról akkor beszélhetnénk, ha olyan tényezők miatt zárnák ki őket, amiről/ami ellen nem tehetnek. Itt erről szó sincs. Ők zárják ki saját magukat.

2021. jún. 17. 06:07
 569/614 anonim ***** válasza:
84%
Ja, mert nem oltatom be magam egy pár hónap alatt megcsinált löttyel, amiről fingjuk sincs, mit fog okozni később? Ezért záratom ki magam? Ennyire ne legyünk agyhalottak
2021. jún. 17. 06:45
 570/614 anonim ***** válasza:
78%
568 fájóan ostoba vagy... Olyan ez, mint a vallás üldözés. Ott is lehetőség volt átkeresztelkedni, mégis egy gyalázatos dolog egy embert büntetni valamilyen meggyőződés miatt, ami jelenleg NEM KÖTELEZŐ dologra vonatkozik. És nem két emberről beszélünk, hanem a társadalom jelentős részéről. Ezt próbáld meg megérteni te szarházi.
2021. jún. 17. 07:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!