Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet hosszú távú mellékhatása...

Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?

Figyelt kérdés

Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D

25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).

1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?

2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?

3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.

4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?

5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?

6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.

7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?

8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?

9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?

10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?

2021. máj. 21. 02:54
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
 391/614 A kérdező kommentje:

Hát én még mindig tartom magam az elveimhez és nem oltom be magam. 1 hete még úgy voltam vele, hogy nézzük meg a Janssent, az csak 1x szuri, aztán kiderült, hogy vérrögképződést okozhat, trobmózist, Hollandiában be is tiltották. Nagyszerű. Ilyen vakcinákat az Ema és a Who jóvá tud hagyni, de az oroszt még mindig nem, pedig arról nem találtam ilyen negatív híreket, sőt a legutóbbi statisztika szerint az után betegedtek/haltak meg a legkevesebben. Bár a kormány statisztikának kevésbé hiszek, de azért ezt elképzelhetőnek tartom.

Olyan jó lenne, hogyha a 'nem kötelező' vakcinát nem a politikusok propagálnák, ráadásul ennyire, hanem csakis a tudosók, illetve az ellenvéleménynek is több hangot adnának. A kormány mostani taktikája a megfélemlítés. Láthattuk ezt akkor is, amikor Pfizer érkezett, ott a limitált számmal riogattak, most meg azzal, hogy ha nem jelentkezel még most, akkor a kórházban, háziorvosnál már nem tudsz oltani, hanem sokkal bonyolultabb lesz. Emlékszem, hogy még tanultam is ezt egyetemen, hogy sok cég ilyen reklámokkal, hogy 'csak most', 'utolsó lehetőség' hazugságokkal etetik be az embereket.

Amúgy látni lehet, - István Dániel szavait idézve - hogy ez egy politikai vírus! Találtam egy oldalt, ahol látni lehet, hogy egyes országokban milyen vakcinákat hagytak jóvá, látni lehet, hogy melyik nagyhatalomnak mely országok az érdekszférái, látni lehet egy USA-Oroszország ellentétet.

[link]

Amúgy tök jó lenne még mindig, hogyha felelősséget vállalnának az oltásokra, hogyha bajom lenne tőle.

Szerbiában például 10 ezer forinttal ösztönzik oltakozásra az embereket. Nem mondom, hogy a lefizetős módszer jó, nem adnám az elveimet ezért, de még mindig jobb, mint a megfélemlítő politika. Azért USA-ban is elég klassz volt, hogy mindenki kapott valamennyi pénzt még Trump idején a covid miatt, még az is, aki nem vesztette el a melóhelyét.

Másik dolog, ami még mindig arra sarkall, hogy ne engedjek az elveimből az a logikátlanság, igazságtalanság. Tavaly is volt vírus, akkor még maszk nélkül buliztam nyáron. Most meg már több, mint a fél ország be van oltva és még maszkkal sem bulizhatok!

De el akartam menni minigolfozni is egy zárt térbe, maszkkal se mehetek. De egy plázában annyi ideig lehetek, ameddig csak akarok. Na ebben mi a logika? Ebben az a logika, hogy ebből látszik, hogy politikai vírusról van szó. Nem hiszem, hogy olyan hülyék lennének a döntéshozók. Inkább szándékosságot érzek ebben, alattomosságot, sunyiságot, érdeket.

Azért sincs ebben logika, mert aki be van oltva, az már termel antitestet. Ráadásul egy buliban nem a 65+os veszélyeztetett csoport vesz részt.

Az elajándékozott vakcinák és lélegeztetőgépek, a stadionba vezető 2 miliárdos alagút, vidéki stadionok, kisvasút árából én inkább a kórházak fejlesztésébe és a bértámogatásba toltam volna a pénzt, sajnos még mindig nincs se wc papír, se szappan egy kórházban, borzasztó körülmények vannak, ott kapja el az ember a fertőzést, mert nincs rendesen fertőtlenítve sem.

Így a végére én annyit jegyeznék csak meg, hogy se Orbán, se Gyurcsány ;)

2021. jún. 5. 02:39
 392/614 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező: egyet értek. Ne hagyd, hogy a virus fetisiszták megfélemlitsenek
2021. jún. 5. 08:00
 393/614 anonim ***** válasza:
85%
Jól leírtad a lényeget kérdező, itt kényszerítenek máshol fizetnek,hogy beadasd itt már bűzlik az egész.
2021. jún. 5. 08:08
 394/614 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező, az, hogy egy vakcináról nem hallasz (annyi) rosszat, nem jelenti azt, hogy az biztonságosabb, mint a többi. Bennem sem a génmódosított adenovírusok, sem a többi összetevő (pl. poliszorbát 80) nem kelt bizalmat a Szputnyik iránt. (És Kagansky rejtélyes halála sem.)

Az nem elég, hogy politikusok helyett tudósok propagálják az oltásokat. Független tudósok kellenének, akik a kijelentéseik valóságtartalmáért vállalják a felelősséget is. Nem lefizetett bohócok, akik mossák kezeiket, ha kiderül, hogy hazudtak, félretájékoztattak vagy tévedtek, és ugyanúgy folytatják, mint ha mi sem történt volna.

A többivel egyetértek.

2021. jún. 5. 08:13
 395/614 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, most komolyan mit vársz egy olyan országtól, aminek egy olyan miniszterelnöke lehet, aki éppen a Hitleri diktatúrát építi fel? Veszélyes folyamat vette kezdetét. Ugyanaz a propaganda megy, csak nézd meg.
2021. jún. 5. 15:56
 396/614 anonim ***** válasza:
18%

"Kérdező, most komolyan mit vársz egy olyan országtól, aminek egy olyan miniszterelnöke lehet, aki éppen a Hitleri diktatúrát építi fel?"

Ember! Mi köze Orbánnak és a Fidesznek az Amerikában, Dániában vagy Oroszországban gyártott oltásokhoz? Én sem csípem ezt a kormányt, de ennyire nem lehet valaki elvakult. Világszerte oltanak ezekkel a szerekkel, semmi köze az egésznek a magyar politikai élethez. Egy a kérdés: a tudósoknak hiszel vagy a konteós idiótáknak?

2021. jún. 7. 21:45
 397/614 anonim ***** válasza:
95%
396. Igen, már vártam ezt a konteó dumát. Nem kedvesem, hiszek a Független!!! tudósoknak, s nem utolsó sorban, a józan észnek. Tudom, akinek valami ellenvetése megfogalmazódik, az rögtön konteós lesz, olyan unalmas már, valami okosabb érv nem létezik, vagy csak a provokáció? Kicsit kevesebb mainstream médiát, s le a szemellenzővel.
2021. jún. 7. 21:52
 398/614 anonim ***** válasza:
85%

397-es hagyd már.Szerintük Luc Montagnier is konteós aki virológus szaktekintély és Nobel díjas ami nem kis dolog szerintem.Még ő is azt mondja hogy nagyon gondolja meg mindenki az "oltást" mert ez nem oltás mint a gyermekkori kötelezők voltak.Gődényista Ő is akkor biztosan meg mit tudom én milyen agyszülemények vannak még🤦‍♀️S mi vagyunk a konteósok.....

Jókat nevetek mindig az ilyen megállapításokon tele általánosításokkal vegyítve roppant szűkös látókörrel és jó nagy szemellenzővel hogy még véletlen se kelljen esetleg gondolkodni👀

2021. jún. 8. 08:01
 399/614 anonim ***** válasza:
0%
Milyen szakemberek vannak azon a véleményen, hogy a vírus mégse veszélyes és mégsincs akkora arányban poszt-COVID, mint a kutatások mondják?
2021. jún. 8. 08:21
 400/614 anonim ***** válasza:
95%
399. Nem a vírusról volt szó, hanem az oltásról, a kérdező nevében, maradjunk a témánál. Mellesleg, olyan kemény ez az egész, hogy még csak egy egyszerű náthám se volt, pedig emberek között dolgozom, igen tudom, a rossz akarók szerint majd lesz, meg dögöljek meg, ha nem oltatok. Ha annyian halnának meg, s valóban ebben, nem pedig az ellátás hiánytól, biztos lehetsz benne, hogy én lettem volna az elsők közt, aki beoltatta volna magát.
2021. jún. 8. 08:34
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!