Lehet hosszú távú mellékhatása a koronavírus vakcinának?
Nehéz volt eldönteni, hogy a politikához vagy az egészséghez soroljam ezt a kérdést... :D
25 éves fiatal vagyok, jó immunrendszerrel. És azt érzem, hogy korlátozva vagyok, nem mehet edzeni, nem mehetek nyaralni (oké tudom lehet menni pcr teszttel, de kinek van kedve ezzel bajlódni meg ha pozitív, akkor off az egész), szóval zsarolva érzem magam az oltást illetően. Ha már ennyire rám akarja tukmálni ez a világ az oltást, akkor lenne pár kérdésem, amiben tök jó lenne, ha meggyőznének (tudom nem gyakori kérdéseken kéne, hanem orvosoktól kérdeznem, de nem nagyon tud ezekre válaszolni senki).
1. Elképzelhető, hogy hosszú távon van mellékhatása az oltásoknak?
2. Miért nem vállalja senki a felelősséget, ha bármi bajom lesz az oltástól? Ha már megmondják, hogy nem mehetek sehova, akkor nem illene cserébe vállalni a felelősséget is?
3. Miért mondják, hogy önkéntes az oltás? Én kényszerítésnek érzem, mert tiltásokkal beleavatkoznak az életembe.
4. Letöltöttem, megnéztem a KSH halálozási statisztikát. Az elmúlt években ugyanannyian haltak meg havi szinten kb, 65 év felett haltak csak meg többen. Nem lenne elég csak a veszélyeztetettek beoltása?
5. 10 főnél nagyobb buliba nem mehetek, de a Deákon maszk nélkül nyugodtan ihatok több száz emberrel, mi ebben a logika?
6. Mi a logika abban, hogy éjféltől nem mehetek ki? Hiszen akkor úgyis kevesen vannak kint.
7. Nem lehet, hogy ez az egész inkább egy politikai vírus, arra hogy néhány cég jól megszedje magát?
8. Nem lehet, hogy ez egy emberkísérlet?
9. Nem lehet, hogy arra megy ki a játék, hogy a piacot újraosszák a 'haveroknak'?
10. Mostantól mindig ez lesz a trend, hogy jön vmi vírus és lekorlátoznak mindenben?
Ki szoktam használni az oltási igazolványomat, amennyire az időm engedi.
A bürokrácia egy részének kiiktatása miatt jöhetett létre oltás ennyi idő alatt, de a legtöbb nem totál új technológia. Például amit én kaptam, az 100 éves technológia vagy hogy, kvázi csak az inaktivált vírust kellett benne cserélni.
Ha az oltások emberkísérletek lennének, nem engedné az egész világ és a briteknél pl nem lenne ilyen magas az átoltottság.
A vírus meg igenis veszélyes és nem véd ellene a vitamin, ahogy egyik másik vírustól sem.
A plusz poén, hogy nem is "mondták".
Amit mondanak az, hogy "az oltás életét ment"
A gyártók nem is mondanak semmit.
Max kidobnak 1 papírfecnit.
Legalábbis ha én rá keresek a következő szavakra :interjú, covid, tudós csak bla bla bla jön...
Nem pedig 1 videó ahol xy tudós elmondja az embereknek a tutit.
Én nem is ezekből tájékozódom. Jelenleg azt se tudom, melyik oltásról mit blablázik a média.
Anno, kb 10 éve sokat olvasgattam az immunrendszerről, mert Aspergeresként éppen az érdekelt. Hétköznapi ember szintjén elég sok dolgot megtudtam és a konklúzió végeredményben az, hogy az immunrendszert nem lehet erősíteni, legalábbis vitaminokkal nem és legalábbis nem úgy, ahogy a hétköznapi ember elképzeli.
Én összességében védőoltás párti vagyok, 2018-ban ingyenesen elérhetővé tette a munkáltató az influenzaoltást és én éltem is vele.
A védőoltás csak bemutatja az ellenséget az immunrendszernek, így az felkészül rá és gyorsan tud reagálni, amikor élesben találkozik vele. Mert különben az immunválasz kialakulása időbe telne, így a betegség kialakulna. Mi a rossz a védőoltásokban úgy általában? Ezt tényleg kérdezem. Olvasni olyat, hogy gyanakodnak, de egyelőre még határozottan csak gyanakodnak kutatók, hogy allergiák, autoimmun betegségek kialakulását segíthető elő, ha az immunrendszernek túlzottan nincs dolga. Ugyanakkor vírusfertőzések is szoktak autoimmun betegséget kihozni arra hajlamos embereknél. Na most akkor?
Meg még amit utánaolvasások után tanultam, hogy lényegében minden vírusfertőzésnél az immunrendszer túl erős válasza okozza a lélegeztetőgépre kerülést vagy a halált. A spanyolnáthánál is ez ölte meg a fiatal felnőtteket, pillanatok alatt.
Ehhez képest mit mond az ember, aki a reklámoknak hisz? (és még én küldeném elvileg haláltáborba a szomszédomat, mert hiszékeny vagyok...) Hogy az immunrendszert kell erősíteni... Mondjuk ez alatt mit értenek? Ugyanis az immunológus itt meg is akad, hogy na jó, de mit ért az immunrendszer erősítése alatt??
Olyan 10 éve én is féltem a nyugati orvoslástól, a gyógyszerektől, de be kellett látnom, hogy ezrek tudása áll mögötte és nem ölni akarnak vele, hanem az elmúlt évtizedekben sokat javítottak az életminőségen és nyújtották az élethosszt. Egyébként a gyógyszerek is sokszor gyógynövények kivonataiból vannak, csak azokat a megfelelő arányokban használják.
Egyébként ugyancsak 10 éve vitaminokkal, hagymával és mézesteával kúráltam a nátháimat. Hát mit mondjak, taknyom-nyálam egybefolyt és sokszor lett hörghurut a szövődmény. Manapság megiszom a paracetamolos gyógyszerport. Évente akár 4-5-ször is van náthakezdeményem, amikor emberek közé járunk maszk nélkül, de lehet, hogy egyikből se lesz igazi nátha orrfolyással, de ez a gyógyszer közreműködésének köszönhető. Mit csinál? Ugyebár tüneti kezelés, de tudtommal a túlzott immunválasz által okozott kellemetlenségeket szünteti meg. Így mivel nincs annyi takony (elnézést), a baktériumok (potenciális felülfertőződés) is kevésbé tudnak szaporodni a kevésbé váladékos, kevésbé gyulladt környezetben.
Túlkapásaik néha vannak az orvosoknak. Ki merem jelenteni, hogy az emberek nagy része igenis rostszegényen, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegényen táplálkozik. Ehhez képest mit mond sok orvos? Neeem keell pótolni a vitaminokat, nem kell túlzottan odafigyelni az étkezésre, a krónikus betegségeken úgyse a vitamin segít.
Bár van ellenpélda is, sok betegségről szóló igényes, megbízható cikkben írják, hogy mi az életmód szerepe a jelenlegi kutatások szerint a kialakulásban illetve (a gyógyszeres terápia mellett) hogyan segíthet magán a beteg.
Mindenesetre az emberi szervezet összetett, még a kutatók se pontosan tudják, hogyan működik egészen pontosan és mire hogyan reagál.
Nem szabad öngyógyítani, mert veszélyes. Például lásd az Apple-vezér.
Továbbá az oltásellenességben némi összeesküvés-elmélet-szagot is érzek. Ugyanis az egész világ intézkedéseit és egy rakás ország kormányának oltáshoz való hozzáállását kérdőjelezitek meg, nem értetek vele egyet.
Nem tudom anyádnak jobban tetszik-e, de miért osztottad meg a foglalkozását?
Nekem mindenképpen jobban tetszik, de inkább maradjunk a "virushisztit kerülők" kifejezésnél, köszi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!