Megkaptam a védettségi igazolványt,egy plasztikkártyát,hogy be vagyok oltva.De mire megyek vele?Mit érek vele?
Sok olyan idióta ismerősöm van sajnos, akik azt mondták még év elején:
"Één kérem az óttást, mer' akkó' végre el tudok menni nyóc után mindenhova!"
És erre feltettem a 40 milliós kérdést:
"Csillagvirág, mégis mit csinálsz te nyolc után, ha rajtad kívül mondjuk senki más nem oltja be magát a te ismerőseid/rokonaid közül? Saját kezedet fogva sétálsz a fő téren, vagy...?
És a szórakozóhelyek szerinted kinyitnak annak a 2 db beoltott személynek este 8 után?"
Válasz:
"Öööö... aha. Köll az óttás."
Oké.
(ez még december-januárban volt :))
Védettségi igazolványod van.
De mi ellen is vagy védve?
Az milyen védelem már, hogy oltással is meg lehet betegedni?
Sokat ér ez a plasztikkártya, nagyon sokat. Főleg annak, aki gyártya ... :D
Az oltással miért is lehet továbbra is dolgozni és közösségben lenni?
Ettől veszélyes az oltás a környezetre nézve, hiszen visszamész dolgozni, közben tünetmentesen terjeszted tovább a betegséget? Pont hogy az oltás miatt nehezebb kiszűrni innentől ki covidos- és ki nem.
Nem vagyok oltásellenes, én is beadattam, de megmondom őszintén, nem látom sok értelmét azon kívül, hogy majd állítólag könnyebben átesel a betegségen, mint oltás nélkül.
Nem védettséget ad, szóval gyakorlatilag nem is védőoltás.
De mi a francnak gyártanak addig le valamit, amíg nem jó semmire? Az adatbázisban úgyis ott van, majd legyártják később, vagy küldenek egy QR-kódot ingyen, aztán azt beolvassák, ahol ellenőrizni akarják, az meg visszadobja az adatokat, meg hogy védett-e, meg mi a becses neve, ilyesmi. Úgysem a kártya ér valamit, hanem a mögötte álló adat, azt meg úgyis ellenőrizni kell, különben az egész semmit nem ér.
És amúgy is: mire itt mindent ki lehet nyitni rendesen, az már azt jelenti, hogy bőven van elég védett, úgyhogy a kutyát nem fogja érdekelni, hogy ki az és ki nem.
19-es.
Megy az értő olvasás? Nem menőzik a kártyával, hanem épp azt írja, hogy fogalma sincs (és gyakorlatilag nekünk sincs), hogy mire jó pontosan ez a kártya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!