Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Megkaptam a védettségi igazolv...

Megkaptam a védettségi igazolványt,egy plasztikkártyát,hogy be vagyok oltva.De mire megyek vele?Mit érek vele?

Figyelt kérdés
Egy borítékban küldték ki postán,tegnap kaptam meg.A kártya a borítékban lévő papírra volt ráragasztva,a papíron viszont nem volt rajta milyen jogosultságaim vannak.Azért,mert nincsenek?Csak a későbbiekben tudom használni ezt a kártyát?

2021. márc. 25. 09:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
23%
cé-c
2021. márc. 25. 10:33
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

Sok olyan idióta ismerősöm van sajnos, akik azt mondták még év elején:

"Één kérem az óttást, mer' akkó' végre el tudok menni nyóc után mindenhova!"

És erre feltettem a 40 milliós kérdést:

"Csillagvirág, mégis mit csinálsz te nyolc után, ha rajtad kívül mondjuk senki más nem oltja be magát a te ismerőseid/rokonaid közül? Saját kezedet fogva sétálsz a fő téren, vagy...?

És a szórakozóhelyek szerinted kinyitnak annak a 2 db beoltott személynek este 8 után?"

Válasz:

"Öööö... aha. Köll az óttás."

Oké.

(ez még december-januárban volt :))

2021. márc. 25. 10:54
 13/22 anonim ***** válasza:
76%
Nem kizárt, hogy csak annyi jog lesz, hogyha közvetlen kollega, vagy valaki a környezetedben covidos lesz, akkor mentesülsz a karantén alól, illetve munkahelyen engednek dolgozni, nem küldenek haza. Arra én is kíváncsi vagyok, hogy amennyiben védett személy védelmi intézkedést megszeg, akkor mi van. (Egy ismerős még plazmadonor is volt, munkahelyen alkalmazott, munka után a zártkertjében feketén fusizik, előfordul, hogy 20.30-21.00 fele ér haza, és kiállított magának egy igazolást a 4-5 éve hivatalból visszavont vállalkozói adószámára)
2021. márc. 25. 11:38
 14/22 anonim ***** válasza:
72%

Védettségi igazolványod van.

De mi ellen is vagy védve?

2021. márc. 25. 11:46
 15/22 anonim ***** válasza:
71%
#14 gondolom co-ovid xd
2021. márc. 25. 11:47
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Az milyen védelem már, hogy oltással is meg lehet betegedni?

Sokat ér ez a plasztikkártya, nagyon sokat. Főleg annak, aki gyártya ... :D

2021. márc. 25. 12:02
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

Az oltással miért is lehet továbbra is dolgozni és közösségben lenni?

Ettől veszélyes az oltás a környezetre nézve, hiszen visszamész dolgozni, közben tünetmentesen terjeszted tovább a betegséget? Pont hogy az oltás miatt nehezebb kiszűrni innentől ki covidos- és ki nem.

Nem vagyok oltásellenes, én is beadattam, de megmondom őszintén, nem látom sok értelmét azon kívül, hogy majd állítólag könnyebben átesel a betegségen, mint oltás nélkül.

Nem védettséget ad, szóval gyakorlatilag nem is védőoltás.

2021. márc. 25. 13:19
 18/22 anonim ***** válasza:
90%

De mi a francnak gyártanak addig le valamit, amíg nem jó semmire? Az adatbázisban úgyis ott van, majd legyártják később, vagy küldenek egy QR-kódot ingyen, aztán azt beolvassák, ahol ellenőrizni akarják, az meg visszadobja az adatokat, meg hogy védett-e, meg mi a becses neve, ilyesmi. Úgysem a kártya ér valamit, hanem a mögötte álló adat, azt meg úgyis ellenőrizni kell, különben az egész semmit nem ér.

És amúgy is: mire itt mindent ki lehet nyitni rendesen, az már azt jelenti, hogy bőven van elég védett, úgyhogy a kutyát nem fogja érdekelni, hogy ki az és ki nem.

2021. márc. 25. 21:09
 19/22 anonim ***** válasza:
71%
Hú most nagyon menő vagy, hogy van ilyen kártyád!! Szerintem élvezkedj ezen és szidd azokat akik nem oltatják be magukat!!
2021. márc. 26. 11:31
 20/22 anonim ***** válasza:
86%

19-es.

Megy az értő olvasás? Nem menőzik a kártyával, hanem épp azt írja, hogy fogalma sincs (és gyakorlatilag nekünk sincs), hogy mire jó pontosan ez a kártya.

2021. márc. 26. 14:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!