Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Életem legfurcsább élménye....

Életem legfurcsább élménye. Ez lehet “csak” pánikroham következménye?

Figyelt kérdés
Tegnap este fekszem az ágyban, egy pillanatra elfog, hogy “nem vet a szívem”, majd hirtelen kipattanok az ágyból, elkezdek hevesen lélegezni. Ettől a ponttól pánik. Megmérem a vérnyomásom, 165/100/140. Ekkor mégjobban pánikolok, öt perccel később már 210/110/160. Itt hívom a mentőket, amin keresztül az ügyeletre kapcsolatak. Nem volt egyébként az erős szívverésen, a nagyon magas vérnyomást leszámítva semmi tünetem. Beszéltem egy nagyon rendes orvossal, azt mondta, hogy próbáljak megnyugodni, ha 15 perc múlva sem mutat csökkenő trendet, akkor menjek be és megnéznek. Vettem be 1,5mg alpramozolt, elmentem kisérettel sétalni egyet. 20 perc múlva már “csak” 180/100/130 körüli érteket mértem, de éreztem mikor kicsit nyugodtabb voltam akkor csökkent is. Ez követően még 2 óráig ébren voltam, fokozatosan csökkent, elalvás előtt már 135/70/100 volt. Mai nap 115-135 közötti értékeket mérek, 80-95 közötti pulzussal.

tegnapelőtt 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon erősen egy pánikrohamra utal, amit valószínűleg a hirtelen jött halálfélelem vagy az érzékelt szívritmus-változás váltott ki. A leírásban szereplő hirtelen pulzus- és vérnyomás-emelkedés, a fokozott légzés, majd a lassú visszarendeződés mind jellemzőek egy intenzív szorongási epizódra.

A pánikroham nagyon valóságos fiziológiai tüneteket produkálhat, például magas vérnyomást, szapora pulzust, remegést, légszomjat, és sokan azt hiszik, hogy szívrohamuk van.

Ha sűrűn előfordul érdemes kizárni a szívbetegséget egy kardiológussal.

tegnapelőtt 17:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért emelkedett minden, mert egyre jobban bepörgetted magad, sajnos minél jobban félsz, annál jobban fokozódik a pánik és a vele együtt járó tünetek.

Akár hiszed, akár nem, ez szimplán fiziológia, pszichoszomatika.

Akármennyire abszurd, meg kell állítani a rettegést és minél előbb le kell nyugtatni magad akár lélekjelenléttel, akár önuralommal, valamilyen nyugtató bogyóval vagy teával, mert ezek paraszimpatikus (stresszmentes) fázisba kapcsolnak a szimpatikus helyett (stresszes). A központi idegrendszer két ajtaja.

Szóval rettegés, bepörgés helyett nyugodni kell, BÁRMI ÁRON, akkor visszakúsznak ezek a testi tünetek.

[link]

tegnapelőtt 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem kezeled a stresszt, a legnyugalmibb állapotban rád törhet éjszaka, ez sajnos ilyen.
tegnapelőtt 19:04
 4/6 anonim ***** válasza:

El kell menni sportolni, relaxálni, többet pihenni vagy valamilyen stresszoldó technikát alkalmazni. Azért tör rád a pánik mert már valamit nagyon nem bírsz, sok a feszültség, nem tudsz vele megküzdeni és akkor így robban. Ez még a "jobbik" eset!

[link]

tegnapelőtt 19:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat, nagyon rendesek vagytok.

Most először volt velem hasonló. Durva.

Lesz egy kardiológiai vizsgálat, majd pedig egy pszichológiai a stresszkezelés miatt.

tegnapelőtt 19:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Az esetek nagy részében kezeletlen stressz, pánikroham, fölöslegesen ne túráztasd magad. Amúgy a szervezet nagyon erős, csak nem kell még több terhet ráróni, oda kell figyelni magadra!
tegnapelőtt 19:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!