Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan legyen jobb az állóképe...

Hogyan legyen jobb az állóképességem?

Figyelt kérdés
Vendéglátásban dolgozom, viszont ha 1 óránál többet kell állnom, akkor rosszul vagyok, szédülök ilyenek. Amit tudni kell rólam hogy vasbiányos vagyok, nem tudom ez közrejátszik-e, viszont szeretném az állóképességem javítani, hogy ez ne történjen meg. Bármi ünnepség volt akkor ha sokat kell állni, mindig az ájulás kerülgetett, ha meleg volt akkor kb fél órán belül jelentkezett ez a szédülés. Mit tudnék ez ellen tenni? A munkahelyemen sajnos nem ülhetek le csak ha eszek, ezért sunyiban szoktam leülni vagy leguggolni, viszont ettol fuggetlenul szeretem csinalni

tegnapelőtt 18:09
 1/4 anonim ***** válasza:

1. lépés. Házidoki, labor.

2. lépés. Sport.

tegnapelőtt 18:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Biztos közrejátszik, kezeltesd a vashiányod (és egyetértek az előzővel, nem árt egy kivizsgálás/labor, mert más baj is lehet még).

A sport is biztos segít, de azt csak akkor kezdd el, ha már jók az értékeid.

És figyelj az étkezésedre is (a vasbevitelen felül is), a helyes táplálkozás is javít az erőnléten és közérzeten is.

tegnapelőtt 18:45
 3/4 Senior Séf ***** válasza:
77%
Úgy, hogy nem a telefonodat buzerálod.
tegnapelőtt 18:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Mennyire vagy vashiányos? Magában ettől is szédülhetsz már. Én is vashiányos vagyok, amíg nem lett kezelve az eleve nagyon alacsony értékem, addig az ájulás kerülgetett mindig.

Először mindenképp egy labor, az alapján az orvos tud javasolni vaspótlót. Állóképességedet pedig sporttal tudod növelni (biciklizés, séta, futás). Ezeket persze akkor, ha már jó értékeid vannak, mert vashiánnyal hamar kifulladsz.

tegnapelőtt 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!