Téged mennyire zavar, ha az orvos előtt meztelenül kell lenni?
Megtagadhattátok volna a vizsgálatot, mert senki nem kötelezhetnek orvosikezelésre vagy vizsgálatra, ha nem akarja.
Mindezt szankció nélkül.
Mert sajna nem minden orvos gondolja azt, hogy másoknak esetleg kellemetlen lehet a meztelenkedés. Ő már látott több száz pucér embert, nyilván nem fogja mustrálgatni. Csak nem gondol bele, hogy az az egy ember lehet nem állt már több száz orvos előtt meztelenül.
Nekem szerencsére nem volt ilyen élményem.
Engem a nőgyógyász is úgy vizsgált, hogy először csak alulról kellett levetkőzni, utána csak felülről.
Mikor kórházban voltam gyakorlaton, SBO-n csomószor csináltunk EKG-t, amihez ugye felülről le kell vetkőzni, majd utána jött az orvos vizsgálni. Addig ugye felesleges lett volna visszahúzni a felsőt, hisz megint le kellett volna venni, de azért a nővérek mindig rárakták a betegre, hogy ne legyen olyan kellemetlen:)
Ehhez csak egy kis figyelmesség kell:)
Persze műtéteknél más. (Nagyobb, altatásos műtéteknél). Oda nem lehet civil ruhát bevinni, a beteget teljesen levetkőztetik, de ott is le szokták takarni ugye, nem pucéran tologatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!