Folyamatos szédüléssel küzdök hónapok óta, mitől lehet? Nem forgó, hanem inkább olyan bizonytalanságérzet, mintha billegne a lábam alatt a talaj. Többi lenn!
Tipukus szorongas. Akar panik merteku is lehet. Tiz evem igy telt, akkor kaptam Xanaxot, es csoda tortent. Diszfunkcionalissa valt eletem husz eve gyogyszerrel mukodik. Ha ram is jonne, akar egyedul, kulfoldon, mar tudom, hogy el tudom mulasztani.
Akik lepontoznak, igen, tobb havi fizetesem ment el sztarolt kineziologusra, pszichologusokra, de semmit nem ert.
Mióta diétázol? Ha az volt a ludas, akkor több hónap is eltelhet mire rendeződnek a dolgok. Már, ha emiatt van a szédülésed persze.
Csak mozgás közben érzed a szédülést? Szemedet vizsgálták?
A szédülés mellett vannak még más tüneteid?
Migrénre nem gondoltál? Vagy van még az a Mal de debarquement szindróma. Azt alig ismerik az orvosok...
Bár nem tudom, hogy milyen a szédülésed. Bizonytalanság érzés vagy hullámzó - imbolygó szerű.
Esetleg nem szedsz valamilyen gyógyszert állandó jelleggel? Az is lehet még, hogy az okozza.
Azért én megnézném , hogy az a gyógyszer okozhat-e szédülést. Lehet csak most jött elő... ki tudja.
És igen a migrén nem egyenlő a fejfájással. Egy sokkal összetettebb dolog és nagyon sok tünetet okozhat, fejfájás nélkül is.
Szóval én ennek is utánajárnék.
en kulfoldon elek (Anglia) es itt az ilyen szedulesre ami allando es honapokig tart es olyan aminek te irod, MAV-nak, az-az : Migraine Associated Vertigo-nak diagnostizaljak es az alapjan kezelik. apukam ful orr gegesz es ha hozza ilyen tunettel mennek emberek, es minden mas rendben van akkor o egybol tovabb kuldi a betegeket neurohoz, azzal, hogy ez MAV.
valoszinu serotonin (stb) szint borul fel az agyban vagy az erek huzodnak ossze, aztan tagulnak ki es ez a MAV eseteben a cerebellumot (kis agyat) erinti, ami az egyensulyert IS felelos. es ezert van ez a folyamatos szedules. a MAV “hires” arrol, hogy nem tarsul hozza fejfajas.
a migren nevet is valoszinu csak azert kapta, mert olyan gyogyszerekkel kezelik, amit migrenre szoktak felirni. es itt nem az abortive gyogyszerekre gondolok, amik rohamot oldanak, hanem azokra, amiket a migraine prophylaxisban hasznalnak: beta blockolo, anticonvulsant (epilepsy gyogyszerek), antidepressansok azokbol is inkabb a triciklikusok, mint az SSRI/SSNRI-k. ezeket minden nap kell szedni es legtobbszor csak honapok utan hatnak, ha sikerult eltalalni a megfelelo gyogyszert. sajnos nem mindenkinek segit ugyanaz a gyogyszer.
a mal dedebarquement syndromeat is ugyanezekkel a gyogyszerekkel kezelik, bar ott kevesbe sikeres az eredmeny, mint a migraine eseteben.
en keresnek egy neurot, bar Magyarorszagon az orvosok nem hiszik el, hogy a MAV okozhat ilyen folyamatos es hosszantarto tuneteket es inkabb tovabb kuldenek psychologushoz. es amikor az SSRI antidepressansokra elmulik a szedules meg mindne mas tunet, akkor lehet mondani, hogy latja stressztol volt! mert nem tudjak, hogy az antidepressansokat eloszeretettel hasznaljak barmilyen migraine megelozesre, mert valamiert hatasos. es nem kell hozza depressiosnak lenni, hogy mukodjon.
remelem tudtam segiteni valamennyit, en ilyen iranyban mennek tovabb, ha minden kivizsgalas megvolt.
(orvosnak keszulok egyebkent)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!