Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A koronavírus tetőzéshír nem...

Szeiff kérdése:

A koronavírus tetőzéshír nem átverés szagú?

Figyelt kérdés

Nem stimmelnek a számok. Valami a lakosság informálásában bűzlik. Azt mondták nekünk, hogy egy fertőzött normál életvitellel 3 másiknak tudja továbbadni. Ez alapján mondták/mondtuk, hogy a lakosság kb. 60-70%-ának át kell fertőződnie, hogy végleg megálljon a járvány.

Visszatérve a 3-as számhoz. Ezt a számot kijárási tilalommal, jóval alacsonyabbra lehet nyomni. Hogy nem 1 alá, ezt az mutatja, hogy a korlátozások ellenére felfutó maradt a tendencia. Azt is mondják a hírek, hogy minden regisztrált fertőzésre körülbelül 10 ismeretlen juthat. És innen a dolgok nem stimmelnek, mert a tetőzés, még ha nem is a végső, de feltételezi, hogy a továbbadási szám jóval 1 alá süllyedt. Mitől? Variációk:

1) A lakosság fegyelmezett köreiben eleve jóval 1 alatt volt e szám. A lakosságnak a fegyelmezetlenebb része fertőződött csak át, és ott leállt a járvány. Tehát nem jutottunk egyről a kettőre. Elnézést egyről a félre.

2) Valójában sokszorosa a fertőzött, mint a regisztrált, és a lakosság legalább 10% már elkapta. Azaz egy regisztráltra több száz jut szabadon, és nem tíz.

3) Elfelejtettek minket tájékoztatni, hogy a lakosságunk igen nagy hányada nem hogy tünetmentes, de a kórokozó szállítására sem alkalmas. Például, ha ez 90%, akkor 1% új fertőzött is úgy hat, mintha 10%-ka a alakosságnak már elkapta. (Ez úgy lehetne, ha a koronavírus egy gyengébb faja már itt járt volna, és aki akkor elkapta, most ezt könnyen kitakarítja magából.)

4) Kérem, ha tud valaki jobb magyarázatot, azonnal ossza meg velünk !

2020. ápr. 20. 23:05
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a jelenlegi politikában ne keress logikát. Az nem tudományos módszer, hogy van egy következtetésem, amit előre lerögzítek, aztán megpróbálom kitalálni mögé az érvelést, amivel odajutottam. Erőltethetjük itt az agyunkat, hogy megmagyarázzuk, miért mondja a kormány a május 3-ig tetőzést, de így nem igazán lehet helyes érvelésre jutni. (Kivéve a matematikában, mert ott ilyet lehet, máshol nem.)
2020. ápr. 20. 23:11
 2/35 anonim ***** válasza:
82%

[link]

Én ezen a cikken ámultam.Elvileg csodával határos módon nálunk nem is várható tetőzés és mindezt a WHO iroda itteni képviselője állítja...Bevallom őszintén csak ámulok.Főleg hogy közben meg ágyakat ürítenek ,kórházból küldenek haza embereket és a többi.

2020. ápr. 20. 23:23
 3/35 anonim ***** válasza:
88%

"Azt is mondják a hírek, hogy minden regisztrált fertőzésre körülbelül 10 ismeretlen juthat"

Ezt inkább a normálisan tesztelő országokban lehet igaz.

Nálunk, mivel keveset tesztelünk, ez a szám sokkal magasabb.

Csak a példa kedvéért. Ismerősöm kb. 2 héttel az első hivatalos eset előtt esett át a koronavíruson úgy, hogy nem is járt külföldön, vagyis már országon belül kapta el.

Amúgy a május eleje is csak becslés, volt júliusi becslés is. Ezt nem lehet tudni pontosan.

2020. ápr. 20. 23:35
 4/35 anonim ***** válasza:
85%

Reálisan olyan 20-40 ezer beteg lehet, 200 halottal.

Lényegében tök mindegy mit mondanak, mert ezekben a modellekben óriási a bizonytalanság.

2020. ápr. 20. 23:39
 5/35 A kérdező kommentje:

#2 Köszönöm a linket. Azért a WHO-s szépen terelte a kérdést benne, hogy mennyire kezelte félre a járványt az elején. Szépen összehozta, hogy lényegében a felelősség firtatása újabb járványhullámokat okozhat. --??? Érdekes!

1) A Kórházi ágyakról annyit, hogy a 8 napos átadási határidő egy baromság volt.

2) Ennyi ágy kelhet majd, de engem megdöbbentett, hogy meg sem próbáltak új helyszíneket nyitni. Akár a koronásoknak, akár az áthelyezendő betegeknek.

#3 és #4 Ahhoz, hogy érdemes legyen hitegetni a lakosságot valami érdemleges tetőzéssel, ahhoz kb. már egymillió fertőzöttnél kéne járnunk.

És itt lép be a politika. Orbán vagy tud valamit, amit a lakosság és az ellenzék elöl titkosít, és én erre gyanakszok, vagy a világ végtelenségéig el fogja húzni a járványt. Ha az első az igaz, akkor lehet, hogy tényleg közel a járvány vége, és totál lejárathatja az ellenzéket majd, hogy mennyire mellészámoltak, ő meg mekkora zseni.

2020. ápr. 21. 00:36
 6/35 anonim ***** válasza:
85%

#3-as vagyok.

"#3 és #4 Ahhoz, hogy érdemes legyen hitegetni a lakosságot valami érdemleges tetőzéssel, ahhoz kb. már egymillió fertőzöttnél kéne járnunk."

Ez nem igaz. Egyrészt, nagyon sok adat áll már a rendelkezésre, mivel más országok jobban tesztelnek. Ezek alapján pedig becsülhető a tetőzés is. Nyilván annak függvényében, hogy mennyire tartják be a korlátozásokat stb.

Továbbá még az sem kell, hogy Orbán többet tudjon. Tudjuk, hogy mennyi a fertőzöttek kórházi ellátásra szorulók aránya, vagyis a nyilvántartott/kezelt betegekből következtetni lehet, hogy a járvány melyik szakaszban tart.

2020. ápr. 21. 01:33
 7/35 A kérdező kommentje:

Kedves #3-as!

Én az Olaszokat szoktam figyelni. Körülbelül 120.000 fertőzöttnél jelentkeztek a lassulás első tünetei. Mivel 6x annyian vannak, ezért ezt átvetítettem hazánkra. Ez 20.000 fő.

Akkor 2000 fertőzöttel miféle tetőzésünk van?

Más:

Figyelve a saját és a ez eddigi hozzászólások időpontját: Az ördög nem alszik.

2020. ápr. 21. 07:38
 8/35 anonim ***** válasza:
18%

1. Hazugsag hogy keveset tesztekunk. Kb annyit mint a Finneknvagy Lengyelek.

2. Attol fugg mit ertunk tetozes alatt!!!!! Ez rohadt fontos hogy mi a definicio. Ha azt ertjuk ezalatt hogy a tetozes utan csokken az aktiv fertozottek szama akkor igaz a kozolt becsles. Nemeteknel mar tetozott par napja. Spanyoloknal es Olaszoknal is ott van kb.

2020. ápr. 21. 08:14
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

#8 5.4x kevesebbet tesztelünk mint Izrael és érdekes módon pont kijön ez a különbség.

Most már halálozásban is leelőztük őket, pedig náluk van 14000 fertőzött. Akiről tudnak. Mi csak 2000-ről tudunk... további 12000 szabadon mászkál és terjeszt.

Ráadásul rosszul is tesztelünk, a mentőkben kínai IgM teszteket használnak, ami abszolút alkalmatlan a fertőzőzőképesség kimutatására mert csak 5-14 naptól indul be, ha beindul.

Arra való hogy megtudjuk ki esett már át a fertőzésen.

...

2020. ápr. 21. 09:16
 10/35 anonim ***** válasza:
75%
rosszul lett kommunikálva. van egy aránylag pontosnak gondolt becslés, s ahhoz hozzuk az intézkedéseket. ha pedig idővel a jelek szerint ez a becslés eltolodik akkor ahhoz mérten modositunk mindent. ugyanakkor nem csodálom, ha ilyen szinten nem kommunikálunk nép felé, mert ennél sokkal egyszerubb dolgokat se értettek meg.
2020. ápr. 21. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!