A koronavírus tetőzéshír nem átverés szagú?
Nem stimmelnek a számok. Valami a lakosság informálásában bűzlik. Azt mondták nekünk, hogy egy fertőzött normál életvitellel 3 másiknak tudja továbbadni. Ez alapján mondták/mondtuk, hogy a lakosság kb. 60-70%-ának át kell fertőződnie, hogy végleg megálljon a járvány.
Visszatérve a 3-as számhoz. Ezt a számot kijárási tilalommal, jóval alacsonyabbra lehet nyomni. Hogy nem 1 alá, ezt az mutatja, hogy a korlátozások ellenére felfutó maradt a tendencia. Azt is mondják a hírek, hogy minden regisztrált fertőzésre körülbelül 10 ismeretlen juthat. És innen a dolgok nem stimmelnek, mert a tetőzés, még ha nem is a végső, de feltételezi, hogy a továbbadási szám jóval 1 alá süllyedt. Mitől? Variációk:
1) A lakosság fegyelmezett köreiben eleve jóval 1 alatt volt e szám. A lakosságnak a fegyelmezetlenebb része fertőződött csak át, és ott leállt a járvány. Tehát nem jutottunk egyről a kettőre. Elnézést egyről a félre.
2) Valójában sokszorosa a fertőzött, mint a regisztrált, és a lakosság legalább 10% már elkapta. Azaz egy regisztráltra több száz jut szabadon, és nem tíz.
3) Elfelejtettek minket tájékoztatni, hogy a lakosságunk igen nagy hányada nem hogy tünetmentes, de a kórokozó szállítására sem alkalmas. Például, ha ez 90%, akkor 1% új fertőzött is úgy hat, mintha 10%-ka a alakosságnak már elkapta. (Ez úgy lehetne, ha a koronavírus egy gyengébb faja már itt járt volna, és aki akkor elkapta, most ezt könnyen kitakarítja magából.)
4) Kérem, ha tud valaki jobb magyarázatot, azonnal ossza meg velünk !
Én ezen a cikken ámultam.Elvileg csodával határos módon nálunk nem is várható tetőzés és mindezt a WHO iroda itteni képviselője állítja...Bevallom őszintén csak ámulok.Főleg hogy közben meg ágyakat ürítenek ,kórházból küldenek haza embereket és a többi.
"Azt is mondják a hírek, hogy minden regisztrált fertőzésre körülbelül 10 ismeretlen juthat"
Ezt inkább a normálisan tesztelő országokban lehet igaz.
Nálunk, mivel keveset tesztelünk, ez a szám sokkal magasabb.
Csak a példa kedvéért. Ismerősöm kb. 2 héttel az első hivatalos eset előtt esett át a koronavíruson úgy, hogy nem is járt külföldön, vagyis már országon belül kapta el.
Amúgy a május eleje is csak becslés, volt júliusi becslés is. Ezt nem lehet tudni pontosan.
Reálisan olyan 20-40 ezer beteg lehet, 200 halottal.
Lényegében tök mindegy mit mondanak, mert ezekben a modellekben óriási a bizonytalanság.
#2 Köszönöm a linket. Azért a WHO-s szépen terelte a kérdést benne, hogy mennyire kezelte félre a járványt az elején. Szépen összehozta, hogy lényegében a felelősség firtatása újabb járványhullámokat okozhat. --??? Érdekes!
1) A Kórházi ágyakról annyit, hogy a 8 napos átadási határidő egy baromság volt.
2) Ennyi ágy kelhet majd, de engem megdöbbentett, hogy meg sem próbáltak új helyszíneket nyitni. Akár a koronásoknak, akár az áthelyezendő betegeknek.
#3 és #4 Ahhoz, hogy érdemes legyen hitegetni a lakosságot valami érdemleges tetőzéssel, ahhoz kb. már egymillió fertőzöttnél kéne járnunk.
És itt lép be a politika. Orbán vagy tud valamit, amit a lakosság és az ellenzék elöl titkosít, és én erre gyanakszok, vagy a világ végtelenségéig el fogja húzni a járványt. Ha az első az igaz, akkor lehet, hogy tényleg közel a járvány vége, és totál lejárathatja az ellenzéket majd, hogy mennyire mellészámoltak, ő meg mekkora zseni.
#3-as vagyok.
"#3 és #4 Ahhoz, hogy érdemes legyen hitegetni a lakosságot valami érdemleges tetőzéssel, ahhoz kb. már egymillió fertőzöttnél kéne járnunk."
Ez nem igaz. Egyrészt, nagyon sok adat áll már a rendelkezésre, mivel más országok jobban tesztelnek. Ezek alapján pedig becsülhető a tetőzés is. Nyilván annak függvényében, hogy mennyire tartják be a korlátozásokat stb.
Továbbá még az sem kell, hogy Orbán többet tudjon. Tudjuk, hogy mennyi a fertőzöttek kórházi ellátásra szorulók aránya, vagyis a nyilvántartott/kezelt betegekből következtetni lehet, hogy a járvány melyik szakaszban tart.
Kedves #3-as!
Én az Olaszokat szoktam figyelni. Körülbelül 120.000 fertőzöttnél jelentkeztek a lassulás első tünetei. Mivel 6x annyian vannak, ezért ezt átvetítettem hazánkra. Ez 20.000 fő.
Akkor 2000 fertőzöttel miféle tetőzésünk van?
Más:
Figyelve a saját és a ez eddigi hozzászólások időpontját: Az ördög nem alszik.
1. Hazugsag hogy keveset tesztekunk. Kb annyit mint a Finneknvagy Lengyelek.
2. Attol fugg mit ertunk tetozes alatt!!!!! Ez rohadt fontos hogy mi a definicio. Ha azt ertjuk ezalatt hogy a tetozes utan csokken az aktiv fertozottek szama akkor igaz a kozolt becsles. Nemeteknel mar tetozott par napja. Spanyoloknal es Olaszoknal is ott van kb.
#8 5.4x kevesebbet tesztelünk mint Izrael és érdekes módon pont kijön ez a különbség.
Most már halálozásban is leelőztük őket, pedig náluk van 14000 fertőzött. Akiről tudnak. Mi csak 2000-ről tudunk... további 12000 szabadon mászkál és terjeszt.
Ráadásul rosszul is tesztelünk, a mentőkben kínai IgM teszteket használnak, ami abszolút alkalmatlan a fertőzőzőképesség kimutatására mert csak 5-14 naptól indul be, ha beindul.
Arra való hogy megtudjuk ki esett már át a fertőzésen.
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!