Szakemberek, szerintetek ez a COVID-19 IgM/IgG gyorsteszt nem átverés, megéri megrendelni?
Szeretném letesztelni magam és ezt a kínai tesztet találtam, amit legközelebbről Madridból meg lehet rendelni:
A 25 darabos készlet sürgősségi szállítással 335 EUR lenne, azaz egy darab teszt kevesebb mint 4800 Ft.
Itt a kínai gyártó honlapja: Safecare Bio-tech
Pár darabra lenne csak szükségem, a családom számára, a többit ismerősöknek beszerzési áron simán tovább tudnám adni.
Mit gondoltok, megérné? Nem átverés ez a teszt?
Tudtommal még csak most engedélyeztek validált ELISA gyorstesztet FDA által, és vizsgálják a hatékonyságát RT-PCR-al szemben.
Itt találod a részletes tesztet.
...
A véleményem az, ha nem is átverés, semmiképp sem elfogadott módszer. Illetve csak lezajlott fertőzést mutat ki, 5 nappal később.
Az aktív fertőzést még mindig torokmintából és PCR-al lehet kimutatni.
... ja és ezek miatt én sem ajánlom. Ha már elkaptad, 5 napja, akkor úgy is szétszórtad. Ha meg beteg vagy, kezeld magad fertőzöttként.
Így a teszt sokat nem ér utólag.
Én pont, hogy a lezajlott fertőzést szeretném kimutatni magamban.
Van egy olyan gyanúm, hogy már átestem a fertőzésen. Ez a teszt az IgG antitesteknek köszönhetően elvileg ezt is képes megmutatni, hogy már átestem rajta!
A lezajlott fertőzést minek akarod kimutatni?
Abban még az orvosok sem egyeztek meg, hogy kialakul-e immunitás a vírus ellen, miután túlestél rajta, tehát hiába is állapítaná meg egy teszt, hogy esetleg tényleg koronavírus volt, mert attól még nem dőlhetsz hátra nyugodtan abban bízva, hogy most már akkor soha többé nem tudod elkapni.
Ráadásul két különböző törzs is fertőz ebből a vírusból, és egyelőre azt sem tudni, hogy ha az egyiket elkaptad és kigyógyultál belőle, akkor utána el tudod-e kapni a másikat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!