Kéz Mr vizsgálati leletemen semmi eltérés nincs, a csuklóm mégis nagyon fáj. Mi lehet a probléma?
Korábban már írtam ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet a gondom... A tegnapi nap folyamán végre elvégezték a csuklóm Mr vizsgálatát, 1 hónapos várakozás után.
Semmi problémára nem derült fény.
Ez elég érdekes, mert ennek ellenére nagyon fáj a kezem.
Kis előzmény...
A bal kezemet műtötték harapás miatt nyáron. Közel másfél hónapig a jobb kezemet terheltem, mivel a balt nem tudtam. Viszont a jobb kezem előtte sem volt 100%-os, mert a rajta támaszkodás nem ment teljesen. Aztán 1 hónapja egyik napról a másikra meg sem bírtam mozdítani a kézfejemet és a csuklómat, olyan fájdalmam volt. A 4 irányú röntgen azt mutatta ki, hogy valamikor volt egy sajkacsont törésem, de semmi elmozdulás nem volt és szépen forrt. Illetve, hogy a sing csontom sokkal rövidebb a kelleténél és emiatt a kézfej holdcsontja elhalhat, mert nagyon nagy teher esik rá és a vérellátás csökken, vagy megszűnhet. Szerencsére az Mr ezt az elhalást nem igazolta! 🙏 Viszont semmi mást sem. Érdekesnek tartom, hogy ők a korábbi törést sem látták, illetve az ulna minus varians(a rövidebb singcsont) nevű eltérést sem, amit a röntgen igazolt.összesen 3 mondatban véleményezték, hogy semmi nincs.
Jövőhéten kell a kézsebészhez vissza mennem, nyilván megfogja nézni a felvételeket is az Mr-ről. Viszont most már nagyon elegem van, hogy se rátámaszkodni nem tudok, egy 0,5 vagy max 1kg-nál nehezebb tárgy emelése is fájdalmat idéz elő. A lábast egy kézzel megemelni nem tudom. A kilincs lenyomásától is fáj. Sőt, csak simán a csukló mozgatás is fájdalmas. Az Mr szerintük mégis negatív.
Nem kérdőjelezem meg a tudásukat, csak egy ismerősöm keresztszalag szakadását nem mutatta ki az Mr vizsgálat. Kamerás módszerrel derült rá fény neki.
Én lennék a legboldogabb, ha semmi baj nem lenne nekem vele, viszont akkor fájni sem fájna, ha minden oké lenne... Az 1 hónapja tartó kézrögzítő használat sem javított sokat a helyzeten. Ha valaki volt már így, legyen szíves ossza már meg a tapasztalatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!