Vérnyomás probléma (? ), valaki hozzá tud szólni valamit?
Tegnap voltam dokinál, mértek vérnyomást, beírták a kiskönyvbe, de nem mondtak rá semmit, csak visszaadták, itthon néztem csak rá. 137/60. Nem túl magas a szisztolés ahhoz képest, hogy a diasztolés meg ilyen alacsony?
Tudom, kérdezzem a dokit, majd meg fogom kérdezni, csak addig is hátha valaki ért hozzá picit. Az előző hónapban pl 127/72 volt.
20hkm
Határeset. Figyelj rá, méregesd, ha van rá lehetőséged. 1 mérés amúgy se mérés, lehet kiugró akármitől, de ha elkezdesz 140 felett mérni, akkor menj vissza.
Ha mindkét érték megfelelő tartományban van (nálad abban van) akkor az mindegy, hogy az egyik a felső határt, a másik az alsó határt közelíti. Gond akkor lenne, ha az egyik folyamatosan túllépi a felső határt. Vagyis nincs vége a világnak akkor sem, csak gyógyszerrel megfelelő szinten kell a vérnyomást tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!