Szeretnék érdeklődni, hogy a kismamák jogai mennyire érvényesülnek egy kórházi intézményen belül?
Most vagyok gyakorlaton (szülészeten) egy vidéki kórházban.
Itt szerintem jó a helyzet:) Voltam bent egy apukás szülésen, és a vajúdóban is láttam már apucit:)
Meg itt már baba-mama szoba van, szóval nem csak bizonyos időközönként lehet látni a babát, hanem gyakorlatilag egész nap az anyukával van:)
Úgy tudom itt általában a problémásabb anyukákat külön szobába pakolják:)
Bár nem régóta vagyok itt, (ezen a héten kezdtem), én úgy látom az anyukák szeretik az itt dolgozókat. Ezt a feltevést arra alapozom, hogy a nővérszoba mellett tele van a fal babafotóra írt "köszönjük a törődést" üzenetekkel. Meg pont tegnap kaptak a nővérek egy doboz csokit is:D
Nem tudom máshol milyen a helyzet mondjuk, ez csak az én tapasztalatom:)
Először is köszönöm a válszokat :)
Másodsorban egyetértek, én soha nem csinálnék ilyet a gyermekemmel, mindenesetre, ha valaki ehez folyamodik valószínű a vallása miatt teszi. Mindenesetre akkor se tenném :) De csak, hogy megbotránkoztassalak az USA-ban már kötelező minden újszülöt körülmetélése, és csak akkor nem teszik meg ha a gyermek szülei külön kérvényt nyújtanak be. Deviáns világban élünk, ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!