Mikrohullámú sütő: Ritka használat esetén a feltételezett káros hatások ugyan úgy érvényesülnek?
Sokan állnak amellett, hogy egyáltalán nem káros, és az ellenkező táborban is vannak elegen. Utánaolvastam, és azt sikerült leszűrni, hogy
-1 A hullám könnyedén kijut a sütőtérből, ami nem túl előnyös.
-2 Mivel megváltoztatja az étel összetételét/tulajdonságait, ezeknek az ételeknek az elfogyasztásakor mi is "rászoktatjuk" a szervezetünket az abnormális, hibás működésre.
-A források nagyon ellentmondóak, épp ezért tételezzük fel, hogy valóban káros az ilyen módon elkészitett étel. Tehát azokat kérdezem akik szerint káros: Ha javarészt egészséges, "bio" ételt eszünk, és csak igen kevés alkalommal mikrózunk, az gyakoriságtól függetlenül ugyanazokat a negativ hatásokat eredményezi?
Nézd, egyelőre nem lehet tudni, hogy valóban vannak-e káros hatásai és ha igen, mik azok és hogy jelennek meg. De az sem bizonyított, hogy nincsenek.
De ha vannak is - nyilván minél gyakrabban használod a mikrót, annál inkább előjöhetnek. Szerintem a ritka használat abszolút belefér. Nagymamámnak már vagy 15 éve van mikrója és még nincs semmi baja, úgyhogy ezt a kockázatot szerintem be lehet vállalni.
Tudod mit, nem kommentelem inkább tudományos felkészültséged, mert még sértődés lenne belőle...
A válasz, nem, kisebb dózis kisebb hatást ér el, bár nem feltétlenül egyenesen arányosan. Bár elvileg erre még józan paraszti ésszel is rá lehet jönni, de mind1. Amúgy az álatlad felsorolt két pont egyike sem felel meg a valóságnak. Legközelebb inkább egyetemen érdeklődj az ilyesmiről...
"A hullám könnyedén kijut a sütőtérből, ami nem túl előnyös. "
Tudod van ez a telefon felcsörgetéses módszer amit olyan ember talált ki aki hülyébb a sokévi átlagnál!Hisz ott a mikrohullámok jönnek ki a sütőtérből? Nem!A két hullám nem azonos! És annyi esze nincs hogy naponta telefonál valaki több órát a fejéhez szorított telefonnal attól ezerszer nagyobb sugárzás éri közvetlenül a fejét.
"2 Mivel megváltoztatja az étel összetételét/tulajdonságait, ezeknek az ételeknek az elfogyasztásakor mi is "rászoktatjuk" a szervezetünket az abnormális, hibás működésre."
Nem változtatja meg! Akkor az íze meg az állaga is megváltozna! A normális tűzhely sütőjében infravörös sugárzás éri a süteményt! Az nem változtatja meg? AZ is sugárzás!Gondolkodni kell mielőtt állítunk valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!