Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki úgy véli, hogy a fogamzásgátló tabletta szedése káros hatással van a későbbi gyermekvállalásra, az miből gondolja ezt? Egész pontosan milyen feltételezett fiziológiai/hormonális változások miatt gondolja ezt?
Milyen tapasztalatok és vélemények vannak pro- és kontra?
Az én véleményem az, hogy semmilyen káros hatással nincs a gyermekvállaásra, hiszen nincs semmilyen visszafordíthatatlan hatása. Akinek előtte rendben volt a vérzése/peteérése, annak a szedés befejeztével rendszerint magától visszaáll a normál ciklusa. Akinek nem, annak gyógyszerrel tudnak segíteni a peteérésben és a vérzésben is. Én úgy tapasztalom, hogy akinek szedés után gondja van, annak az azelőtt is fennált és nincs köze a fogamzásgátlóhoz, csak jobb magyarázat hiján erre fogja.
Ti mit gondoltok? :-) Ki ért velem egyet, ki nem, és miért?
feltételezem a kérdésed provokáció...
nagyon sok példát találhatsz rá, ha átnézel a gyerekvállalás témába, elég sok tapasztalat és vélemény megtalálhtó, ha nem haragszol, most csak neked nem fogok linkelgetni, nem kell sokáig kutatni, hogy ilyen példákra lelj...
Én úgy gondolom, akkor vannak súlyos következményei a jövőre nézve, ha valaki ész nélkül, nagyon fiatalon elkezdi szedni. Nem tudom elképzelni, h egy 15-16 éves lánynál, akinek a teste még fejlődik nincs semmiféle negatív hatása.
Én ezért is próbáltam húzni a dolgot, h legalább a 20at betöltsem, mikor elkezdem szedni.
Nyilván előfordul, h káros következménye van a később elkezdett tabinak is, de szerintem ez sokkal elenyészőbb, miután végleg kiürül a tabletta nem hiszem h nagy baj lesz.
Nyilvánvaló, hogy nem "normális", nem természetes a fogamzásgátló szedése, nem is ez a kérdés. Tisztában vagyok a működésével, pont ezért nem értem, hogy mit vélnek az emberek visszafordíthatatlannak a GYERMEKVÁLLALÁS szempontjából. Illetve akinek volt ilyen tapasztalata (pl. második válaszoló), az konkrétan mi volt.
- a szedés abbahagyásával visszatér a peteérés
- újra megvastagszik a nyálkahártya
- a szervekben fizikai változást nem okoz a szedése
Akinél MÉGIS baj lett, az pontosan mi volt?
Ez érdekelne engem, ha nem gond. :)
Hát, sem biológus, sem orvos, sem hasonló nem vagyok, de olvasmányaimra, meg beszélgetésekre támaszkodva, véleményemet alátámasztotta több hozzáértő ember is, én erről a témáról csak azt hallottam, hogy azért van ma olyan sok gond a teherbeeséssel, meg születési rendellenességekkel, mert ezek a készítmények már bekerültek a vízbe, az ételekbe, az egész körforgásba. Ezért akarva-akaratlanul a női szervezetbe kerülnek, ha nem is olyan nagy mennyiségben, és ez nehezíti a dolgokat, mert fölborítja a hormonháztartást, és ilyesmi.
Nem tudom, mennyire tartozik a témába, csak leírtam, hogy én mit tudok, hogy tudom.
en meg nem vagyok orvos, de par ev mulva hivatalosan is az leszek szoval mar konyitok a temahoz. a szervezetben az osztrogenek es a progeszteron egyensulya nagyon fontos. a fogamzasgatlo egy osztrogen bomba, ami raadasul a termesztes osztrogenreceptorokat foglalja el, igy a szerveezet kevesebbet is termel 1 ido utan. a magas osztrogen szint pedig rak kialakulasahoz is hozzajarul (mivel sejtproliferaciot okoz tobbek kozott) egyeb kevesbe sulyos mellekhatasok mellett. es a rak kezelheto szerencses esetekben, de nem visszafordithato -mivel te konkretan ilyen betegsegre voltal kivancsi.
ami azokat az eseteket illeti h elotte se volt minden rendben a hormonhaztartasukkal es a fogamzasgatlo szedese utan szinte meddok lettek -erre azt irtad h nem midn1? igyis ugyus kezelni kell. ez igaz, csak nem mind1 h mennyire sulyos amit kezelni kell, nem mind1 h 1 kis rasegitessel megvan a baba vagy eveken at remenytelenul probalkoznak, vagyonokat koltenek (mivel a hrmon es meddoseg kezelesek irto dragak) es erre sokszor a kapcsolat is ramegy.
szemelyes tapasztalat: fel ev szedes utan megmutottek emlodaganattal, szerencsere joindulatu volt. es biztosra tudom h ez okozta, a labor eredmenyim is igazoljak.
Az utolsóval egyátalán nem értek egyet! Főleg a rák témában, nem bizonyított, hogy rákot okoz! Csak azt lehet tudni, hogy mivel azok a nők, akik fogamzásgátlót szednek, gyakrabban járnak orvoshoz (vérvételek, szűrés, tablettafelírás), náluk többször diagnosztizáltak mellrákot! De ez csak attól van, hogy ő többször meg a szükséges vizsgálatok miatt, és nála előbb felfedezik, mint egy tablettát nem szedő, nőgyógyászhoz nem járó nőnél! Nincs rá bizonyíték!
Egyébként meg ha annyira káros lenne már bevonták volna! Aki pedig a szőrösödésről írt, annak mondanám, hogy a mai tablettákban már nagyon kevés hormon van, nem úgy, mint a régiekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!