Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lábműtétem lesz holnap, ma...

Lábműtétem lesz holnap, ma fekszek be a kórházba. Ez kb mennyire hosszú? Az altatásról valamit mondjatok! (lent)

Figyelt kérdés
Egy csontkinövés van a bokám felett és nem tudom mennyi ideig fog tartani, félek, hogy kiszolgáltatott leszek és attól hogy hova kerül a tudatom .. légyszi segítsetek köszi:)
2010. jún. 13. 13:08
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy egyszerű,rövid mütétről (15-20 perc) van szó nem? Nem kell félni tőle,sem az altatástól.kiszolgáltatott leszel igen,de olyan emberek vesznek majd körül akik 12 évet tanultak az emberi testről,akkor is ha bunkók .(nem minden orvos bunkó,félreértés ne essék). Szóval ne izgulj,hamar túl leszel rajta.
2010. jún. 13. 13:16
 2/25 A kérdező kommentje:
Rendben most megnyugtattál:) és ha megkapom az altatót utánna mit látok?: O ezt annyira nem értem , mindenki azt mondja hogy nem látok semmit, nem érzem az időt, olyan mintha aludnék .. De ma is úgy aludtam hogy 3 kor elaludtam és 9kor keltem de emlékeztem hogy aludtam...:SS csak most nem emlékszek semmire:D ilyesztő..:||
2010. jún. 13. 13:21
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj. Az altatás nem kellemetlen élmény. Nem fogsz emlékezni semmire. Aki meg körülötted lesz, mind azon van hogy ne is legyen kellemetlen.
2010. jún. 13. 13:32
 4/25 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolsz, hogy álmodsz-e közben, akkor sztem nem! Engem 4x műtöttek már, ebből 3 két órás volt, és nem álmodtam. Inkább ahoz tudnám hasonlítani, mint mikor úgy alszol, mint akit agyonütöttek. Annyira hirtelen alszol el, hogy szinte nem is érzékeled.

Személy szerint arra emlékszem, hogy dumáltam a műtösökkel, és utána semmi! :-)

2010. jún. 13. 13:32
 5/25 anonim ***** válasza:

Üdv sorstárs :S

Engem is holnap műtenek, szintén a lábamat, csak nekem vastalanítás lesz. Engem is valószínűleg altatni fognak. Nem tom milyen lesz, eddig mindkétszer érzéstelenítésben történt. Én nagyon parázok :S De nem attól, hogy nem ébredek fel, hanem attól, hogy milyen lesz utána. Elég sokáig bent volt a vasam és mennyire fogom megérezni a hiányát utána... meg megint egy csomó vágás. brrr

Már vasárnap be kell feküdnöd? :S Az durva.

Sztem a műtét nem lesz olyan hosszú, maximum egy óra előkészítéssel meg visszavitellel együtt.

uhh, picit szétoffoltam. XD

Egyébként hol műtenek melyik kórházban?

2010. jún. 13. 13:33
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

13.32-es vagyok.

Nálam meg lehetett oldani, hogy édesanyám segített.

Nem tudom, hogy utána felkelhetsz-e, de ha nem, az egy kicsit kellemetlen. Engem gerincel műtöttek, és az ágytálazás nem volt egyszerű, főleg mert olyan tipus vagyok, aki fekve nem tud pisilni. :-(

De ne parázz, olyanok lesznek körülötted, akik értik a dolgukat.

Utána mosolyogni fogsz, hogy paráztál egy kicsit az egésztől! Reméljük ez lesz a legrosszabb élményed!

Mielőbbi gyors felépülést!

2010. jún. 13. 13:38
 7/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat rendesek vagytok!!:)

Szolnokon a Hetényiben műtenek.. és én sem az miatt izgulok hogy valami bajom lesz hanem inkább hogy milyen érzés lesz "elájulni" :S:S

De most megnyugtattatok!

Sorstárs neked meg egy kalappal:D nem mondom hogy gondolok rád mert lehet nem bírok:Đ de majd szorítok!!

Üdv!

2010. jún. 13. 13:39
 8/25 A kérdező kommentje:
13:32-es Te most konkrétan mire gondoltál?:D ha nem tudok felkelni katéter?:O
2010. jún. 13. 13:43
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Az altatás sokféle módon történhet (eltérő mélységű lehet,és többféle szert adhatnak más-más módon) a beavatkozás időtartamától,komolyságától függően.Egy viszont biztos,amikor elaltatnak,olyan szert is adnak,ami amnéziát okoz,vagyis az egészből nem fogsz emlékezni semmire.Én a mandulaműtétemről tudok nyilatkozni,az is egy rövid beavatkozás volt,előtte kaptam Dormicumot tablettában(altató),hogy csökkentse a műtét előtti idegességet,illetve álmosítson,aztán felvittek a műtőbe,rám rakták az altató maszkot,és ezután a következő emlékem az,hogy pár órával később felébredtem a kórteremben.Természetesen tudtam,hogy műtöttek,hiszen fájt a torkom,de semmi másra nem emlékeztem a közben eltelt időről,sem a beavatkozásról,se fájdalomra,sem a műtéti eseményekre,semmire.És ne aggódj,altatás alatt az altatóorvos végig odafigyel rád,figyeli a légzésed,a szívműködésed,az összes életfunkciódat,úgyhogy nagyon vigyáz rád!:)
2010. jún. 13. 13:44
 10/25 A kérdező kommentje:
Reméljük :)) Én leszek a legboldogabb ha hazatérek és végre mehetek ahoz akit igazán szeretek:ĐĐĐĐ
2010. jún. 13. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!