Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit tegyek, ha anyam homeopati...

Mit tegyek, ha anyam homeopatia-orult?

Figyelt kérdés

Szoval az van, hogy anyukam keptelen felfogni, hogy a homeopatia placebo. Szerinte ezt csak a gyogyszer gyarto cegek talaltak ki, stb.

Kb 1-2 evvel ezelott, mikor meg kisebb voltam, es nem tajekozodtam elegge a gyogyszerek kozott, meg engem is tomott homeopatias keszitmenyekkel. Volt egyszer hogy borzaszto allergias "rohamom" volt. Alig jutottam levegohoz, es ugy lelegeztem, mint aki a halalos agyan van, mindez pedig ejjel volt. En azon konyorogtem h hivjak a mentoket, de anyam azt mondta, "nem, majd a homeo. szer rendbehoz". Hat had ne mondjam, egyaltalan nem lettem jobban, sot! Annyira fulladoztam, hogy masnap el se tudtam menni kirandulni a barataimmal, pedig mar meg volt beszelve. Na en azota annyira ki vagyok erre a homeopatias baromsagra akadva, hogy ha meglatom mar messzirol a dobozat, egybol loknem le.

Megis joanyam a mai napig zaklat ezekkel a szerekkel, amikor beteg vagyok. Nagyanyam meg tamogatja. Multkor kishijjan lenyomott a torkomon egy homeogent. Szerencsere mivel mar nagyobb vagyok, van ugymond "szavam" a hazban, es azert barmit nem lehet velem csinalni, csak hat ertitek, idegesito elegge..

Elore koszonom a valaszokat! ;)

#homeopátia #lány #tini #anya #csaladi viszallyok
2016. szept. 25. 09:56
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
*16/L
2016. szept. 25. 09:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Menj Orvoshoz, vagy hívj orvost, hogyha beteg leszep.
2016. szept. 25. 10:02
 3/14 Mojjo ***** válasza:
100%
Sokat nem tehetsz. Alapvetően a világképe teljesen más az ilyen embereknek,és baromi messziről kéne kezdeni újra felépíteni ezt benne. Az abszolút alapoktól. De azt már nem lehet, ha egyszer kialakult egy világnézet benne. Ő már nagy valószínűséggel beleragad a homeovilágba. Te tényleg azt tudod tenni, amit az előttem szóló írt. Még annyit tudok mondani, hogy attól, hogy egy homeoizét beveszel, nem lesz semmi bajod, szóval ha a helyzet azt kívánja, be lehet venni. Jobb sem lesz tőle, de rosszabb sem.
2016. szept. 25. 10:11
 4/14 anonim ***** válasza:
Majd ha Anyád beteg lesz akkor lehet,hogy meg is....
2016. szept. 25. 10:16
 5/14 anonim ***** válasza:
Bocs,fel isjelentheted " Fiatalkorú veszélyeztetése"!
2016. szept. 25. 10:18
 6/14 A kérdező kommentje:

Jezusom, nem jelentem fel, megis csak az anyam, es szeretem ot. Plusz ha beteg vagyok meg veszi/kivaltja nekem az orvos altal ajanlott/felirt gyogyszereket, csak idegesit h folyton karog arrol h a homeopatia mennyire jo. O egyebkent eskuszik ra, hogy mukodik neki, es altalaban csak joval komolyabb betegsegekre hajlando gyogyszert szedni, es azt se jo szajizzel

Anyam egyb tipikus hipochonder. Az elmult evben csak tiz fele allergiat azonositott be maganal pl.: dinnye. Plusz kitalalta h o az egyik naprol a masikra laktozerzekeny lett. DE ha barmilyen allergias tunete van (van allergiaja, az teny, de a felet tuti bekepzeli), a SZENT homeo. elmulasztja.

2016. szept. 25. 11:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Na most buktatta le anyád saját magát,ugyanis a homeopátiás szerek egy része " tartalmaz kaktózt". Pont ettől lett laktóz érzékeny. Megbuktatta Saját módszerét!!
2016. szept. 25. 11:17
 8/14 anonim ***** válasza:
Mintha csak az én anyámról lenne szó! Hát elzárni tőle márpedig nem lehet. Nálam mindig azzal jön, hogy húde jó, meg csak akkor szedi ha baja van, de valójába naponta 2-3 mat szed be. Homeopátiás maszlagból két féle van: 1. Annyira kevés cucv van benne, hogy semmit se érzel, 2. Olyan sok cucc(mérgező növénykivonat) van benne hogy a napi 2-4 egy öngyilkossági kísérletnek felel meg.
2016. szept. 25. 17:47
 9/14 Mojjo ***** válasza:

@8:

"Olyan sok cucc(mérgező növénykivonat) van benne hogy a napi 2-4 egy öngyilkossági kísérletnek felel meg."

Valamit félreérthetsz, ilyen homeopátiás szer biztos nincsen. Eleve a homeopátia alapköve a potenciálás, ami során bármilyen hatóanyaggal is indítottak, az úgy felhígul, hogy gyakorta a végén a legtöbbször semmit nem tartalmaz már belőle, ha meg véletlen nem higították a nulláig, akkor is minimális, élettani hatással nem bíró mennyiség marad vissza.

2016. szept. 25. 18:06
 10/14 anonim ***** válasza:

Mennyi laktóz és cukor van a homeopátiás szerekben?

Igen, a homeopátiás golyócskák tartalmaznak cukrot.

Miért tartalmaznak a golyócskák csekély mennyiségű laktózt?

A laktózt tartalmazó golyócskák formatartóbbak és tartósabbak azoknál, melyek kizárólag szacharózból készülnek, így alkalmasabbak a standardizált gyártásra és változatlan formában eltarthatók. Ez nagy segítség a pontos adagolásnál! A laktózzal készült golyócska porózusabb, így a gyártás során sokkal jobban átitatható a hatóanyagot tartalmazó homeopátiás oldattal. A minőség az elsődleges szempont orvos és beteg számára!

Szedhetik a golyócskákat azok, akiknél laktóz-intoleranciát állapítottak meg?

A laktóz intolerancia tünetei általában 3g feletti tejcukor-mennyiség esetén jelentkeznek. Ehhez a mennyiséghez 5 teljes tubus Boiron homeopátiás gyógyszert kellene elfogyasztani! Tehát a laktóz intoleranciában szenvedők is alkalmazhatják a golyócskákat, mert ez a mennyiség általában nem okoz panaszt.

1 adag, azaz 5 golyócska laktóztartalma = 0.04 g

Cukorbetegek szedhetik a golyócskákat?

A golyócskák cukortartalma öszehasonlítva 1 db kockacukorral: 1 kockacukor = 5 g szacharóz 1 tubus, 80 golyócskát tartalmazó Boiron monokomponensű gyógyszerben lévő szacharóz mennyisége = 3,4 g 1 adag, azaz 5 golyócska szacharóztartalma = 0,21 g

Cukorbetegek vegyék figyelembe az egy adag, azaz 5 golyócska 0.21 g szacharóz- és 0.04 g laktóztartalmát napi diétájuk összeállításánál!

2016. szept. 25. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!