Mit érez nap mint nap egy gyerekorvos, amikor oltást ad, aki mellékállásban homeopátiás orvosként nozódát árul más orvosok pácienseinek?
Mi az a Nózád?
Én inkább úgy kérdezném, hogy mit érez az az orvos, aki orvosként sarlatán dolgokkal is foglalkozik.
Jogos a kérdés. Eladja a lelkét, pár év múlva maga is elhiszi, hogy a homeopátia mūködik, onnantól màr nem is ciki neki. Mindezt azért, hogy egy picit jobban éljen.
Szerencsésebb lenne az orvosoknak magasabb fizetést adni, hogy ne menjenek el külföldre, viszont az etikátlan söpredéket valahogy kiszūrni.
eddig az utolsónál a pont, én is így gondolom.
de mindenkinek ment a zöld
Nem kell ilyen szélsőségesen látni a helyzetet.
Vannak olyan betegségek, amiket csak kemikáliákkal lehet kezelni, de vannak olyan esetek, amikre hosszú távon nagyon jól használható a homeopátia vagy természetgyógyászat.
Tisztelem azokat az orvosokat, kik nyitottak a különböző terápiákra és akik mindkét irányzatból a beteg számára legjobb megoldást választják.
Utolsó: ez ok, ezzel én is egyetértek, de a gyerekorvos hivatalból beadja az oltást, közben meg ad kivezetőt, ha kéri a szülő (akinek a gyerekének egy másik, nem homeopata szemléletű orvos adta az oltást).... ezt nem értem.
ha én rájönnék, hogy vmi nem jó, és az ellenkezőjét csinálnám, mert az a jó, akkor azt a valamit nem csinálnám tovább.
És honnan tudod, hogy a homeopata orvosok nem értenek történetesen egyet a védőoltásokkal? Vagy a kemikálián alapuló orvoslás bizonyos elemeivel?
Szerintem az egyik szemlélet nem feltétlenül üti a másikat.
Nem hinném hogy okos lenne a gyerekorvos aki, elítéli az oltásokat. Hiszen azok hatására csak örülhet, hogy kevesebb és könnyebben gyógyuló, meg szövődményekkel kevésbé fenyegető kórságokkal van dolga.
A homeopátia fő hatása a szülő lelki nyugalma, hogy ő a hite szerinti legjobbat megtette a gyermekéért.
Ezért szülője válogatja, hogy ki megy el a dokihoz ilyenért.
Mivel a gyerekenek meg javára válik, ha nyugodt a szülő, hát a dokit szerintem nem fogja furdalni a lelkiismeret, ha ilyen logikával adja a homeopátiát.
Persze van B verzió is, de arra nem szeretnék gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!