Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fáj-e a vérvétel?

Fáj-e a vérvétel?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy biztosan sok hasonló kérdés van fent. De kérlek válaszoljatok rá. 2 nap múlva megyek vérvételre, és nagyon félek, hiszen még sosem voltam. 1 max 2 ampullával vesznek le. De a vizsgálathoz állítólag egy is elég. Mennyire fáj, vagy rossz?

Köszönöm szépen a válaszokat, személyes tapasztalatokat. 14,5/L

2016. jan. 19. 13:49
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
A fájdalomtól ájultál el, vagy csak a tű látványától?
2016. jan. 19. 18:54
 22/31 anonim ***** válasza:
77%

A 17 éves válaszoló vagyok.

1.) nem dramatizáltam túl,én ilyen vagyok,előre megmondtam,hogy ez egyénfüggő.

2.) nyugodj meg,nem a fájdalomtól ájultunk el az utolsóval,hanem az izgalom,és az utána következő vérnyomás leesése miatt! :)

2016. jan. 19. 19:45
 23/31 A kérdező kommentje:

2 kémcsővel vesznek le minimum, megtudtam. Aztmondták a közeli ismerőseim, hogy nagyon gyors és abszolút nem fájdalmas. Mint egy szuri. Ne nézzek oda és pár másodpercen belül megvan. Aztán szúr egy kicsit, amikor rányomom a vattát. És ennyi. Remélem igazuk lesz.

Köszönöm a válaszokat, szívesen várok/látok még! :)

2016. jan. 19. 20:18
 24/31 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező. Amennyit itt a válaszok olvasásával stresszelsz... megéri? Tényleg nem a vérvételtől leszel a végén rosszul, hanem a stressztől!!!! Kb. 30 mp-ről beszélünk egy vérvételnél. És tized annyira nem fáj, mintha az ujjadat elvágod papírral véletlenül).
2016. jan. 20. 06:12
 25/31 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Köszönöm szépen.
2016. jan. 20. 06:40
 26/31 anonim válasza:
30%
Basszuskulcs milyen dolgot csináltak egy vérvételből. Tiszta őrültek vagytok.
2016. jan. 20. 18:36
 27/31 homo ludensz ***** válasza:
96%
Decemberben voltam mert már a háziorvosnak feltűnt hogy régen nem voltam. 7 órára nyitásra már állt a sor,bementünk számot vettünk a gépből és leültünk. Ketten vették le két székben a vért mendegélt szépen. Akihez én kerültem úgy beszúrta hogy észre sem vettem ezt komolyan és a becsületemre mondom neked. Az ott dolgozó hölgyek olyan rutinra tettek szert ebben a témában hogy nincs az az orvos aki őket csak megközelíthetné. Nap mint nap öreg,fiatal, bátor vagy félős tömegével kerül a kezük alá és távozik. A múltkor egy öreg nénit is aki bottal jár elláttak és tudott menni a botjával meg levették a vérét is. NINCS MITŐL TARTANOD. TE ODAMÉSZ ŐK LEVESZIK A VÉRT S TE MÉSZ TOVÁBB MERT TE BÁTOR ÉS MAGABIZTOS VAGY.
2016. jan. 20. 19:05
 28/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Jelentem, túl vagyok rajta. EGYÁLTALÁN NEM VOLT VÉSZES. A szúrás alig alig fájt. Először megtalálták a vénámat!

Az idegesség miatt picit rosszul lettem de 1-2 perc fekvés után már semmi.

A szúrást csak érezni lehet, semmi több, mikor rányomják a vattát, az fájdalmasabb, sokkal (nekem még este is fájt és alig birtam behajlítani a kezem) fe akkor már a "túl vagyok rajta" érzés fontosabb. :-)

2016. jan. 21. 15:32
 29/31 anonim ***** válasza:
95%
Na,örülök,hogy túl vagy rajta!! :)
2016. jan. 21. 17:06
 30/31 homo ludensz ***** válasza:
95%
Jól van! Túl vagy rajta. Az a baj hogy az ember százszor s ezerszer lejátssza magában hogy hogyan is fog lezajlani a nagy beavatkozás és ebbe szinte "kisebesedik" a bátorsága.
2016. jan. 21. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!