Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Középiskolában, amikor az...

Középiskolában, amikor az egész osztály megy ilyen iskola orvoshoz "általános" vizsgálatra lehetséges, hogy nem csak póló+nadrágot kell levenni, hanem alsógatyát is?

Figyelt kérdés
Szóval ma voltam anyummal beiratkozni a középiskolába (dunaújváros, kero) és ott a védőnő mondta, hogy majd év közben többször is lesz valamilyen vizsgálat, iskolaorvosnál. Hallottam, és olvastam is olyat, itt a gyakorin, hogy herevizsgálat is van! Ez igaz? Jó gondolom nem minden iskolában, így első sorban azok válaszát várom, akik ebbe az iskolába járnak, jártak. Előre is köszönöm. 14/f

2014. jún. 27. 12:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
Idióta...
2014. aug. 29. 23:34
 52/61 anonim ***** válasza:
19%

Igen ez volt a lényeg és kapott is választ hogy igen vissza lehet utasítani,egy itt végzett srác írt erről neki,ez nem kötelező vizsgálat,ha az lenne akkor mindhol kötelező lett volna.

Ha a gyerek azt mondja ezen az egy vizsgálaton nem vesz részt,annyit tesz az orvos,hogy a gyerek lapjára ráírta nem járult hozzá a srác.

Bocs de fiúnak is joga van egyenkénti vizsgálatra és ha olvastál már volna több hozzászólást 80%-éknál semmi herét nem vizsgáltak meg,és semmilyen fitymát nem nézet az orvos,elővetette és a gyereknek magának kellett hátrahozni.Azzal meg hogy letolod a nadrágot ránézésből sem a relatív fitymaszűkület amit csak merev állapotban van sokaknál és igen enyhe mértékben,sem a daganatot nem fogja észre venni.

A csomót csak áttapintással lehet észrevenni,és itt sehol nem tapogatnak.

A másik a vizsgálat úgy szól,hogy nemifejlettség vizsgálata az orvosi leírás szerint és nincs olyan hogy csak egyik nemre vonatkozna.

A nemifejlettségről meg annyit hogy 16 éves kor mindkét nemnél az a legvégső határ amikor is nemileg érettnek kell már lenni,szőrzetnek kell már lennie.

És azért tolták ki ennyire a határ mert vannak nagyon alacsony termetű,későnérők is,főleg fiúknál.

Nem hiszem hogy egy iskolai vizsgálaton a gyerekek nemiszervét kellene nézegetni,.

A lányoknál sem csak olyan nőgyógyászati vizsgálat van ahol mintát vesznek és a hüvelybe kell ehhez nyúlni,ott is ha olvastál volna a külső nemiszerveket is megnézi a szakorvos(szeméremajak,és csikló).Tehát gyakorlatilag ott is ilyen olyan kifogással a zárójelbe szereplő vizsgálatot bárki meg tudja csinálni.

Ahhoz nem kell orvos hogy magadnak hátrahúzd a fitymád.

A fiúknak is van joguk,szerintem a férfiak sem húzogatnák másik társuk előtt a nemiszervük.Ez nem nyúsziság,hanem az hogy nem valami normád,törzsben élünk.

Szerintem ha te ennyire jónak látod hogy osztálytársak előtt húzkodják a fitymájukat a fiúk akkor ott előtted a lehetőség és csináld a kollegáid előtt.

2014. aug. 30. 18:46
 53/61 anonim ***** válasza:
19%

Nem kötelező.

Aki meg azt írta hogy a lányok ennyi idősen nőgyógyászhoz járnak hát nagyot tévedett,sok 16 évesen már nemiéletet él de egy csomó kérdés van hogy 17-23 éves és még nem ment el orvoshoz,de majd elakar menni és mi lesz.

ja és magánorvoshoz mennek,orvost választanak hogy kihez akarnának majd menni.Nem akárkihez mennek el,sok még az orvos nemét is megválasztja.

Ja meg annyit még hogy 14-16 éves csajok ki is akadnának bejönne 2(ellenkező nemű orvos) férfi,egy orvos+asszisztens és velük közölnék tolja le a tanág/bugyit mert csak odapillantana az orvos.

Sok még a melltartót sem akarja levenni hiába nő az orvos és hiába mehet be egymaga!

Ezernyi kérdés van hogy le kell venni a melltartót,mert nem szeretnék!

Nem tudom itt miről beszél egyik-másik.

2014. aug. 30. 18:53
 54/61 anonim ***** válasza:

szal egymaga és még a melltartót se,?

és még ezt se tartod túlzásnak, gondolom ....

egyszerűen az ész megáll na. bezzeg mi kint levetkőztünk anno, aztán ahányan voltunk (27-en) bementünk együtt a rendelőbe, mármint ruha nélkül persze. nálunk miért nem jutott eszébe senkinek cirkuszolni?

2014. aug. 31. 22:40
 55/61 anonim ***** válasza:
19%

Te beteg vagy és a vágyaidat írod le, pár évvel korábban leírtad hogy lányokkal együtt vizsgáltak meg titeket,aztán meg már arról fantáziáltál hogy a tornacsarnokba vizsgáltak titeket a lányok előtt.

Ez beteges.

NOrmális ember nem fog meztelenül vizsgáltatni magát,az alapvizsgálatokhoz is csak alsóneműre kell vetkőzni.Magasság,súly,vérnyomáshoz,látáshoz,halláshoz nem kell meztelenre vetkőzni!

Hagyjad már a vágy álmaidat!

2014. szept. 1. 19:42
 56/61 anonim ***** válasza:
19%

Nem mondtam hogy nem tartom túlzásnak,csak arról írtam hogy a legtöbb lány nagyon is szégyenlős,még a melltartót sem veszi le szívesen,pedig női orvos van.

Valóban úgy korrekt a vizsgálat hogy a beteg egy maga legyen,ill a diák esetében a beteg nem jó szó,mert nem beteg,csak egészségügyi vizsgálaton vesz részt.Tehát legyen a diák,felnőtt akárkiről legyen szó a vizsgálaton egymaga,és elég ha az orvosi szobába vetkőzik alsóneműre.

persze szerintem sem kell fennakadni hogy ha a melltartót le kell a vele megegyező nemű orvos előtt venni pár másodpercre.De ha ennél többet akar levetetni azt már megértem.

És igen alapvizsgálatoknál megértem ha az orvosi szobába majd alsóneműre kell vetkőzni és a szív,,tüdő meghallgatásánál,gerinc megvizsgálásánál le kell rövid időre venni a melltartót is,persze csak ha a diák/felnőtt egyedül mehetet be(magasság,súly,vérnyomás,lúdtalp,szív,tüdő meghallgatása,látás,hallás,nyirokcsomók kitapintása9

Én nem mondtam hogy mindenen ki kell akadni és ellenkezni,de van egy határ amit meg kell húzni!

Én csak arról írtam lányok sokall több orvosi vizsgálatos kérdést tesznek fel,pedig ott nincs meztelen vizsgálat.Ők azon is már pánikolnak hogy a melltartót le kell vajon vetni vagy sem.

Tehát én arról írtam mint gondolnak,éreznek a diákok.

2014. szept. 1. 19:47
 57/61 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Na már középiskolás vagy,mi a helyzet?

Azóta biztos volt orvosi vizsgàlat,menélj!

2015. jan. 11. 16:39
 58/61 A kérdező kommentje:

Volt orvosi vizsgálat, viszont annyiban ki is merült, hogy súly, vérnyomás, látás, lúdtalp, gerinc vizsgálat.

Kérdeztem néhány végzős diákot nekik sem volt soha :)

2015. máj. 9. 07:54
 59/61 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező!

Azt hittem hogy letiltottak erről az oldalról olyan régóta nem írtál semmit.

Na akkor semmi extra nem volt,meg mint írtam erre senki se kötelezhetett volna,ha meg a való életben is meg mered mondani a frankot hogy kösz nem,akkor nem tudnak mit tenni.

Mertél volna nemet mondani ha úhy alakul?

Mi osztályunk simán nemet mondot azt ennyi volt.

2015. máj. 9. 14:48
 60/61 anonim ***** válasza:
Mi az hogy meg merném mondani, hadd döntsük már el mi :D
2015. aug. 13. 22:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!