Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Középiskolában, amikor az...

Középiskolában, amikor az egész osztály megy ilyen iskola orvoshoz "általános" vizsgálatra lehetséges, hogy nem csak póló+nadrágot kell levenni, hanem alsógatyát is?

Figyelt kérdés
Szóval ma voltam anyummal beiratkozni a középiskolába (dunaújváros, kero) és ott a védőnő mondta, hogy majd év közben többször is lesz valamilyen vizsgálat, iskolaorvosnál. Hallottam, és olvastam is olyat, itt a gyakorin, hogy herevizsgálat is van! Ez igaz? Jó gondolom nem minden iskolában, így első sorban azok válaszát várom, akik ebbe az iskolába járnak, jártak. Előre is köszönöm. 14/f

2014. jún. 27. 12:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
68%

Tudod a lányoknál sem nőgyógyászati vizsgálatra gondoltam,a nemiszervek külső vizsgálatára,tehát szeméremajkak és csikló megtekintése,szerméremdomb.

Tehát ha lánynál ez nem helyén való,fiúnál sem az!!!

Az iskola orvos tudod nem is urologus!!!!

Ha lánynál nem helyén való a vizsgálat fiúnál sem az!!!

Ha a lány gyereket nem bízzuk bármelyik orvosra később sem,hanem választunk,kutatunk jó orvos után,akkor fiúnál sem mindegy!!!

Tudod a borsonyi herérő annyit,hogy azt a szülő is észreveszi mert 10-12 éves korukig azért még a szülők is bemennek a kisfiúkhoz is,aztán meg oviba le vannak ellenőrizve egyszer még az 5 éves státusz vizsgálaton,plusz csecsemőkortól kisgyeremek korig tehát 0-2 éves korig megszokták alaposan vizsgálni,hogy a herék leszálltak,megfelelő méretűek megnézik.

Az 5 éves kori státusz vizsgálaton és sokszor az iskolaérettségi vizsgálaton is még szemrevételezik és egy 5-6 évesnek sem borsonyi már a heréje,de már egy csecsemőnek sem:-)

A pirinyó herékről annyit,egyrészt még iskolába menetel előtt ellenőrzive van hogy a herék is leszálltak és megfelelő méretűek.Plusz ha annyira abnormálisan kicsi a here azt a szülő is észreveszi kiskorban még.

Kifogást lehet találni mért is akarnák ráerőszakolni a gyerekeket a vizsgálatra,ha akarja,ha nem.

És bizony ha a gyereket olyan illetőn nézi meg aki unszimpatikus és a gyerek nincs felkészülve a vizsgálatra,akarata ellenére történik,és nincs kellő diszkréció akkor megalázó!!!!!

Ahogy lányt is felkészítenek vizsgálatra és saját akaratába megy el,már ha elmegy,választott orvoshoz úgy fiúnál sem mindegy ki,mikor és hogyan is vizsgálja meg.

Magánorvosoknál meg még külön vizsgáló is van,és még asszisztens sincs a vizsgálatkor bennt,hanem a vizsgálón kívül tartozikodik,tehát csak orvos-beteg van jelen.

2014. júl. 3. 17:02
 32/61 anonim ***** válasza:

Slow chetha-nak csak annyit mint írtad észreveheti az iskolaorvos a pici herét és a szükületet,hat-het képzőt használtál,tehát talán észreveszi talán nem.

És írod nem nőgyógyász,de nem is urologus,és mint írtam soknak normál helyzetben semmi gond a fitymájával,nem fogja ez esetben észrevenni,a kis heréket meg már kommentáltam.

Ez alapján a lányok nemiszervén ha csak megnézi kívülről is észrevehet bármit nem?:-)

Iskolaorvos csak nem turkáljon senki nadrágjába ha csak nem kérik meg hogy megnézné vagy sem!!!!!

Honnan tudod hogy 100 fiúból hány van akinek szükülete van iskolába?Sehonnan.

Ha 100-ból csak 1 van az sem indokolja hogy erre kötelezenek bárkit is.

Nézd ha akarod ott van előtted a lehetőség és vizsgáltasd meg magad akárkivel aki orvos,a többség ha kell megy szakrendelésre majd.!!!

Mindenkinek a maga teste,maga felelőssége,az ő saját dolga!A fitymaszükület nem fertőző és nincs szám ami azt mutatná hogy valóban annyira sok fitymaszükületes lenne iskolánként hogy mint kényszer vizsgálat be kellene vezetni.

A fitymaszükületet a feszes fitymával is keverik,én is nem rég hallottam erről,ami annyit tesz hogy amikor már elég nagy a srác 15-20 és komolyabb mervedése lesz,vagy első sexuális aktusra kerül sor akkor tapasztalja meg olyan mint a szükület,de nem is az,csak be kell járatani és kenőcsőt szoktak lazításként ajánalni.

2014. júl. 3. 17:10
 33/61 anonim ***** válasza:
49%

Ja börtönben van az hogy vonulj be alsóneműbe mint valami csorda majd ha az orvoshoz érsz,rád kerül a sor told le azt és állj egy f-szban és végig vizsgálnak így.Ó ez nem is égő mi?

A végén mit fognak kitalálni a fenéket is húzza szét mindenki,nincs aranyere,mint a sitten.Vagy a húgycsővét is húzza már szét.

Ez iskola nem börtön.Nem berepülő pilotákat képeznek ki ahol ennyire alapos vizsgálatra lenne szükség.

Mit gondolsz a csajoknál milyen érzés amikor alsóneműbe fel kell sorakozniuk,tudod hány csaj van aki duci vagy a testén van valami olyan jellegzetesség és nem hinném jó érzés neki hogy a többiek előtt így kell lennie.Ja és mielőtt szóba jönne a strand,nem mindenki hord kétrészest és nem mindenki vetkőzik le alsóneműre,van aki mindig trikót hord vagy igen gyorsan öltözik át,ne lássák meg.

Ahogy az orvos nem vetkőzne még alsóneműre sem a munkatársa előtt a diáknak sem éppen kellemes.

Suliba csak sima általános vizsgálatokra van szükség,a felvilágosítás fontosabb lenne,hogy ha valakinek kérése,kérdése van akkor tudjon azzal élni,meg a lehetőséget kell megadni a vizsgálatra hogy aki akar vegyen részt rajta,aki nem az az ő dolga.

2014. júl. 3. 17:17
 34/61 anonim ***** válasza:
Kérdező hát jól feldúltad a kedélyeket,de érthető volt amiket írtál.
2014. júl. 17. 11:56
 35/61 anonim ***** válasza:
Engem utálj, én jelentgettem a válaszaidat, mert nemcsak hogy nyomdafestéket nem tűrt, hanem rasszista is volt. Így mutatkozik meg mindenki intelligenciája. Mi Slow Cheetah-val érveltünk, te pedig csak cigányozol és g*cizel.
2014. júl. 17. 12:10
 36/61 anonim ***** válasza:
35/35 ez most kinek szántad?A kérdezőnek?-mert én biztos nem szítkozodtam,annak ellenére hogy egyetértek vele sok mindenbe ,a stílusa az más kérdés.
2014. júl. 18. 10:47
 37/61 anonim ***** válasza:
Igen, a kérdezőnek, volt itt egy válasza, valami ilyesmi volt, hogy ,,jelentgessetek csak ti kis c*gány g*cik". Erre kommenteltem, de azt is kitörölték már hál' istennek.
2014. júl. 18. 11:00
 38/61 anonim ***** válasza:
aha értem akkor nem nekem szántad,mert bár ellentétes véleményen vagyok veled,de nem szoktam szitkozodni,csak érvelek ennyi.Akkor jó,azt hittem én írtam valami durvát.:-)
2014. júl. 25. 22:08
 39/61 anonim ***** válasza:
:) Nem, nem.
2014. júl. 25. 22:13
 40/61 anonim ***** válasza:

Ne légy ennyire szégyenlős és ne hallgass mása, csakis magadra!

Nem fogsz bele halni abba, ha a doki megnézi a kukacod, de amúgy ez elég iskolafüggő, mert van olyan hely, ahol rutinszerűen megy csoportosan is, de máshol meg sose csinálják. Úgyhogy sztem kérdezz meg olyat, aki már oda jár több éve, és ő biztos tudja. Azért nagyobb részt inkább szokták, de mint írtam, nem kell tőle parázni, hát tesi órák után is fogsz tusolni, nem? És azt se ruhában teszed és nem is egyedül ... Helyzettől függően akár több osztállyal együtt, de szal tényleg ne legyél már ilyen kis szégyenlőske, nem nyerő ez a nyápicka hozzáállás a csajoknak se! Csak bátran vállald, amid van, ennyi! Vagy mi az amitől konkrétan félsz? (levágni nyilván nem fogják :D)

2014. aug. 6. 12:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!