Az orvosok semmitol sem undorodnak?
Nem fogok forrásokat megadni a gyikon, undok embereknek, akik agressziv stilusban reagalnak az en velemenyemre. En nem sertegettem senkit csak megirtam amit tanultam.
Es ezt is banom.
En senki valaszat nem kommentaltam.
Nem erdemlitek meg a tovabbi felvilagositast, ilyen stilusra nem reagalok. Kedvesseg mas lett volna
Ja, értem, hogy jött ide:
"Nezz utana a pszichológiai szakkönyveknek, hogy mit irnak a sebeszekröl ."
A pszichológus nem orvos, és legalább írni tanulj meg, mert ha hanyagolod az ékezetet, egy dolog, de olyan nincs, hogy hol van, hol nem :)
Szerintem te elolvastál pár könyvet, és azt hiszed, mindent tudsz. (Persze a helyesíráson kívül.)
Mondtam en h a pszichológus orvos? Hol? Ez a ciki amit te irsz.
Mert en ilyet nem mondtam.
Ez egy
Kettö meg: IPAD röl irok, ami neked
Harom: sose lesz
De neki legalább vagy esze, ami neked
Sohasem lesz :)))
Aki sebész, az nem biztos, hogy pszichopata, de viszonylag sok pszichopata található ebben a szakmában. A többi orvos között pedig kifejezettem ritkák.
Na, hát kapargassuk meg ezt a pszichopata sebész témát!
Az előző által megadott link végül egy könyvhöz vezetett, ami végül is fent van scribd-en. Mivel a scribd egy borzasztó igénytelen, használhatatlan oldal, szóval nem tudtam leellenőrizni, hogy a könyv miféle hivatkozást hoz, vagy milyen kutatást végzett a szerzője, ami miatt megkapta a fenti eredményt. Ehelyett, nézzünk meg néhány más kutatást a témában.
Elsőnek itt van ez, ez nem csak a sebészek viselkedésével foglalkozik, de alapvetően érdekes adatokat tartalmaz. Egy idézet:
"Well, there is clearly the psychopathic physician, but they are, fortunately, rare. Much more common are the impaired physicians who have a problem with substance abuse, mental or physical illness."
Az persze egyértelmű, hogy aki agresszíven, tolerálhatatlanul viselkedik nem feltétlenül pszichopata, a vér és a csonkolás iránti vonzalom meg aztán főleg nem a pszichopátia eredménye, szóval itt megint csak összefolynak a dolgok. A pszichopata főleg a hatalom és a másik ember élete feletti uralkodást élvezi, nem a vagdosást. Szóval már itt is volt egy probléma a korábbi hozzászólásban.
A különféle viselkedési problémák, személyiségbeli furcsaságok megint csak nem feltétlenül a pszichopátia jelei, egy rakat minden okozhatja ezeket. A darabolásnak, meg a vérnek szintén nincs itt köze a dolgokhoz.
Ha pedig az illető válaszoló valamilyen szakkönyvben olvasott egy megbízható kimutatást arról, hogy a sebészek között annyira kiugróan magas a pszichopaták száma, és, hogy ez a vérhez meg a műtéshez köthető, adja már meg a hivatkozást, legyen olyan kedves.
" Nem fogok forrásokat megadni a gyikon, undok embereknek, akik agressziv stilusban reagalnak az en velemenyemre. En nem sertegettem senkit csak megirtam amit tanultam. "
Ez nem vélemény és stílus kérdése. Te állítottál valamit, amin belül kettő dolgot is alá kellene támasztani:
-A sebészek közötti pszichopaták kiugróan nagy számát
-A sebészek közötti pszichopátia és a sebészeti szakma véres jellege közötti korrelációt
Az, hogy nézzünk utána a szakkönyvekben nem válasz, mert kéne egy pontosabb hivatkozás, nem azt mondom, hogy oldalszámmal együtt, lehetőleg bescannelve, de azért egy konkrét könyvcím nem ártana. (Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy egy ilyen érdekes tanulmány szinte biztos, hogy fent lenne a neten is, de én pl. pubmeden a fentebb linkelttől eltekintve még csak hasonlót sem találtam.)
" a pszichopata föleg a masik elete fölötti uralkodast elvezi" , hat igen , szerintem egy operacio alatt uralkodik valaki legjobban az élet es halál fölött... Mondhatni ö az isten a mutöben, elet es halal ura.
Keves hasonlo helyzet van ami nagyobb uralmat adna valaki kezebe.
Nem ?
Ezek kenyes temak es erröl keves tanulmany irodott, föleg h hasznot huznak belöle a betegek es akkor mar nem tunik patologiasnak.
A pszichopata szo vegulis tag fogalom, lelki betegseget jelent leforditva, holott ezek az emberek nem betegek.
Azaz nem szenvednek a szemelyisegzavaruktol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!