Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért mennek ki külföldre a...

Miért mennek ki külföldre a fiatal orvosok?

Figyelt kérdés
Engemet is érdekelne az egészségügyi,orvosi pálya,de akkor sem értem azokat,akik kimennek egy gazdagabb országba ellátni a betegeket és a hazai összeomlott szociális hálót pedig orvos nélkül egyedül hagyjàk!

2013. jún. 16. 18:09
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Hát persze. Így is nézhetjük . Igaz. Az előzőnek még csak annyit, h nem szeretem azt a 'mártír' kifejezést. Túl nagy szó....nem így van?:-)

és szerintem abban a borzasztó nagy realista felfogásában nem veszi észre a hálát. Én kórházi önkéntesként, amikor odaülök csak az ágy szélére érzem h hálásak. És nem hiszem, h aki életét tette fel a dologra nem akarja tudomásul venni. Úgy érzem az igazán fontos dolgokat csak mellékesen jegyzi meg.

2013. jún. 17. 10:13
 22/29 anonim ***** válasza:
Az igazán fontos dolog majd a családod lesz, a feleséged és a gyermeked/id. Értük fogsz dolgozni, nekik minél jobb legyen, nem azért, hogy üldögélj a kórházi ágy szélén. Persze fontosak az emberi kapcsolatok, de van fontossági sorrend.
2013. jún. 17. 10:38
 23/29 A kérdező kommentje:
Bocsi az utolsóért,nem kell figyelembe venni.Túl nagy a lelkesedés.
2013. jún. 17. 10:40
 24/29 anonim ***** válasza:
Becsületért és felelősségtudatért nem adnak ételt a boltokban.
2013. jún. 17. 10:42
 25/29 anonim ***** válasza:

Az önkénteskedés tök jó dolog, nagyon becsülöm! Csak vedd figyelembe, hogy most van miből élned, tehát mintegy "hobbiként" foglalkozhatsz azzal, amit szeretnél.

De azért ha más bevételed nem lenne, akkor már nem lenne annyira jó ingyen dolgozni.

2013. jún. 17. 10:57
 26/29 anonim ***** válasza:
Na igen,szépek a magasztos célok. De a megélhetésen kívül létezik egy egészséges ön-és mások általi megbecsülés is. Aminek egyik mércéje a fizetés. Ugyan csak diplomás ápoló vagyok és nem orvos,de megértem azt az orvost(és magunkat is),aki a pénz mellett a nagyobb megbecsülésért,elmegy. Tudod,amíg nálunk egy egyetemet végzett orvos(és hozzáteszem,a legkeményebb egyetemet),annyi pénzt keres,mint egy szakmunkás,egy szakápoló pedig annyit,amennyit egy s.m, hát ott valami nagyon el van k...va! Ráadásul olyan munkáért,amit az emberek többsége,végig nézni nem bírna.
2013. jún. 17. 12:57
 27/29 anonim ***** válasza:

Szia! Itt két rendszer problémája kapcsolódik össze:

Szocializmus: Mindenki kapjon egyenlő bért! Tehát a segédmunkás is és az orvos is.

Kapitalizmus: Magyarország nem fizetőképes kereslet az orvosok és más egészségügyi személyzet munkaerejére.

Ráadásul válság van, az ország bevételei nem növekednek. Ha adót emelnek, akkor mindenkinek kevesebb lesz, a kereslet csökken, negatív spirál alakul ki. Nehéz így változtatni a helyzeten.

2013. jún. 17. 16:54
 28/29 A kérdező kommentje:

Szerintem ez már politizálás,de azért elmondom. Én ügy tudom,hogy a szocializmusban megbecsülték az orvosokat ès ez arányos volt a fizetèsekkel a munkásoknak pedig kevesebb járt. Ugye nem úgy mint most. Magyarország addig úgy sem lesz versenyképes,amíg az államszervezet nincs egységében. Ehhez kellene az eü. . Talán az oktatással illene kezdeni(sok minden befolyásólható vele) . Ösztönözni kellene a pàlya vàlasztàsát. Engemet személy szerint bolondnak néznek ha valakinek mondom hogy ez érdekelne. Na,mindegy. Szóval én ezt gondolom.

Ha lenne valaki ,aki megoldást is tudna javasolni,azt örömmel fogadnám.

Minden válaszírónak nagyon köszönöm.

2013. jún. 17. 18:33
 29/29 anonim ***** válasza:
30 éve dolgozom az eü-ben. Tehát már a szocializmusban is ezt csináltam. Tapasztalatból tudom,h itt már akkor is le voltak maradva a fizetések egyéb ágazatoktól. Pl. 1986-ban az első kötelező béremelésem után 2900 ft lett a fizetésem(érettségizett szakdolgozóként),míg egy barátom,aki abban az évben érettségizett, műszerész lett azon gondolkodott,h 4200 ft-os kezdő bérért elmenjen-e dolgozni,vagy keressen másik helyet. És az orvosok fizetése is, az enyémhez viszonyítva magas volt,de már akkor kevesebbet keresett,mint pl. egy mérnök. Ezt csak azért írom,mert ez a kevés bér nem az új rendszer "találmánya". Csak akkor még nem volt lehetőség máshová menni.
2013. jún. 18. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!