Miért mennek ki külföldre a fiatal orvosok?
Hát persze. Így is nézhetjük . Igaz. Az előzőnek még csak annyit, h nem szeretem azt a 'mártír' kifejezést. Túl nagy szó....nem így van?:-)
és szerintem abban a borzasztó nagy realista felfogásában nem veszi észre a hálát. Én kórházi önkéntesként, amikor odaülök csak az ágy szélére érzem h hálásak. És nem hiszem, h aki életét tette fel a dologra nem akarja tudomásul venni. Úgy érzem az igazán fontos dolgokat csak mellékesen jegyzi meg.
Az önkénteskedés tök jó dolog, nagyon becsülöm! Csak vedd figyelembe, hogy most van miből élned, tehát mintegy "hobbiként" foglalkozhatsz azzal, amit szeretnél.
De azért ha más bevételed nem lenne, akkor már nem lenne annyira jó ingyen dolgozni.
Szia! Itt két rendszer problémája kapcsolódik össze:
Szocializmus: Mindenki kapjon egyenlő bért! Tehát a segédmunkás is és az orvos is.
Kapitalizmus: Magyarország nem fizetőképes kereslet az orvosok és más egészségügyi személyzet munkaerejére.
Ráadásul válság van, az ország bevételei nem növekednek. Ha adót emelnek, akkor mindenkinek kevesebb lesz, a kereslet csökken, negatív spirál alakul ki. Nehéz így változtatni a helyzeten.
Szerintem ez már politizálás,de azért elmondom. Én ügy tudom,hogy a szocializmusban megbecsülték az orvosokat ès ez arányos volt a fizetèsekkel a munkásoknak pedig kevesebb járt. Ugye nem úgy mint most. Magyarország addig úgy sem lesz versenyképes,amíg az államszervezet nincs egységében. Ehhez kellene az eü. . Talán az oktatással illene kezdeni(sok minden befolyásólható vele) . Ösztönözni kellene a pàlya vàlasztàsát. Engemet személy szerint bolondnak néznek ha valakinek mondom hogy ez érdekelne. Na,mindegy. Szóval én ezt gondolom.
Ha lenne valaki ,aki megoldást is tudna javasolni,azt örömmel fogadnám.
Minden válaszírónak nagyon köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!