Férjemet a sürgősségire küldte a háziorvos(hasmenés-véres széklet)bent is fogták őt. Délután megkapta a helyét majd megitatták vele a keserű sóoldatot és azt az utasítást kapta,hogy semmit nem ehet csak vizet ihat..Azt mondták csütörtökön tükrözik. A kérdésem az lenne,hogy ha már megitatták vele az oldatot létezik hogy csak csütörtökön tükrözik?Nem lehet,hogy félre tájékoztatott a nővér?Volt már valaki ilyen vizsgálaton?-az ,hogyan zajlott?Írjátok le légyszi tapasztalataitokat.Köszönöm
2013. ápr. 9. 19:30
1/9 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi,hogy milyen esetben indokolt az altatás? Egyáltalán meddig tart egy ilyen vizsgálat?és mennyire kellemetlen :/ ?
2013. ápr. 9. 19:38
2/9 anonim válasza:
Akkor ez nem végbél- hanem vastagbéltükrözés.
2013. ápr. 9. 19:48
3/9 A kérdező kommentje:
Akkor vastagbél! Esetleg ebben tapasztalat?A fő kérdésem az hogy ha már ma megitatták vele a löttyöt akkor létezik e hogy csak csütörtökön tükrözik?
2013. ápr. 9. 19:51
4/9 anonim válasza:
Szerintem holnap meglesz.
Nagyjából 15-20 percig tart /nálam ennyi volt/.
Nem altatásban történt, injekciót kaptam előtte
Nem fájt semmi, inkább a szituáció kínos a betegnek.
2013. ápr. 9. 20:07
5/9 anonim válasza:
Megesik, hogy két nappal a vizsgálat előtt nem fogyaszthat szilárt ételt a beteg. De azt kizártnak tartom, hogy csak vizet ihasson. Turmixolt ételek, egyéb folyadékok, gyümölcslevek általában nem tiltólistásak. A férjed beszéljen inkább a kezelőorvosával, hátha félreértette a nővért.
2013. ápr. 9. 22:37
6/9 A kérdező kommentje:
Ez az...én is így gondolom.A szilárd ételt megértem. De hogy ne igyon semmit vízen kívül!?? Konkrétan kihangsúlyozták hogy csak víz!Nem értem,hogy hogyan várják el egy embertől,hogy semmi szénhidrátot ne fogyasszon!?Ráadásul férfi aki amúgy se keveset eszik..
Én nem tudtam,hogy van ilyen,nekem ez tök idegen...és érthetetlen. Még egy komoly műtét előtt is kb 24 órával nem szabad enni ha jól tudom.
2013. ápr. 9. 23:10
7/9 anonim válasza:
Műtét előtt azért nem szabad enni, hogy a gyomortartalom kiürüljön. Az emésztőrendszeren a táplálék sokkal több idő alatt halad át és vastagbéltükrözésnél nagyon fontos, hogy teljesen tiszta legyen a bél és a bálfal.
Gyümölcsöt és gyümölcsleveket azért tilos ilyenkor fogyasztani, mert a rosttartalom lerakódik a bél falára.
2013. ápr. 10. 08:27
8/9 anonim válasza:
Utolsó, a szűrt gyümölcslevekben (pl szűrt alma vagy szőlőlé) nincs vízoldhatatlan rost, így azok fogyasztásának megtiltásának nincsen gyakorlati haszna.
2013. ápr. 10. 11:44
9/9 A kérdező kommentje:
Igen,szűrt levet ihatott volna csak a kedves tegnapi nővérke ezzel nem volt tisztában(ő kizárólag vízet mondott)... :S A másik nővér aki ma volt ő közölte,hogy igyon nyugodtan csak ne rostosat..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!