Hogyan csillapít a fájdalomcsillapító?
Figyelt kérdés
Jól gondolom, hogy nem magát a fájdalmat szünteti meg? Hanem a fájdalom az megmarad, csak az agy egy olyan részére hat a gyógyszer, amitől ezt a fájdalmat nem érezzük (annyira). Tehát ha fáj a fogam akkor nem direkt a foghoz, fogfájáshoz van köze (nem oda hat, vagy hogyismondjam), hanem az agy azon részét eltompítja, ami a fájdalmat érzékeli. Így van ez? Lehet, hogy buta kérdés, de én megkérdeztem :))))))))))))))nov. 15. 11:12
2/8 anonim válasza:
Részben, ezek több úton érik el a hatásukat, pl. a legtöbb gyulladáscsillapító is, és ha a gyulladás megszűnik, akkor a fájdalom is. De igen, a fájdalomcsillapítás egyik összetevője az amit te is írtál.
4/8 anonim válasza:
Az acetilszalicilsavat tartalmazó gyógyszerek csökkentik a szervezet enzimtermelését, s így visszafogják a fájdalomhoz kapcsolódó vegyületek termelődését.
5/8 anonim válasza:
A paracetamol a legnépszerűbb fájdalomcsillapító a világon. A népszerűségét annak köszönheti, hogy arra ösztönzi az agyat, ne küldjön több fájdalomjelet.
6/8 anonim válasza:
Naggyából jól írod.
Én viszont már medrolt is szedek a gyulladások csökkentésére is pl,
7/8 Senior Séf válasza:
Az idegpályát blokkolja,jellemzően a nyak táján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!