Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Azt mondják, hogy antibiotikum...

Azt mondják, hogy antibiotikumra nem szabad alkoholt inni. Mi lessz, ha mégis?

Figyelt kérdés
nov. 15. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Agysejt, májsejt oda lesz. Ja "lessz" 🤣

Miért nem tudsz alkoholmenteset inni?

nov. 15. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Olyan fosul leszel hogy azt se tudod hol vagy.

Na meg elrontja a hatását.

nov. 15. 12:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért szedsz antibiotikumot, mert beteg vagy. Ne fogyassz semmi olyat, ami lassítja a gyógyulást – az alkohol pedig tipikusan ilyesmi.

Amúgy jellemzően nem a hatását csökkenti az alkohol, hanem a mellékhatásokat erősítheti fel.

nov. 15. 13:11
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Inkább csak ne azzal vedd be, illetve pár óráig bevétel után ne igyál. Mondjuk utána pár sört megiszol, attól bajod nem lesz. Én, ha beteg vagyok, akkor sosem jut eszembe, hogy alkoholt igyak, valahogy akkor nem azzal vagyok elfoglalva.
nov. 16. 19:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Ne értsd férre, nem akarok gyogyszert alkohollal bevenni, csak kiváncsi vagyok, hogy mik a mellékhatások, mi lessz ilyenkor.
nov. 16. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!