Bármelyik apeh irodába mehetek elintézni, hogy fizethessem magamnak a TB-t?
Köszönöm a válaszokat... Nagyszerű, pedig már pont megbarátkoztam egy másik apeh irodával, utálom felfedezni az ilyen dolgokat.
Hát, úgy hallottam, csak akkor fizetik az embernek a TB-t, ha abszolút nincs semmi vagyona. Én örököltem egy negyed lakást, szóval szerintem egyből elküldenének, nem? Nem mintha a papíron kívül más közöm is lenne ahhoz a lakáshoz, de a papír a lényeg ilyenkor.
Ha van ügyfélkapud ott is beküldheted a megfelelő nyomtatványt, ha az eü. szolg. járulékra gondolsz (6.390 Ft/hó). A NAV határozatot hoz, és csekket küld postán. Személyesen bemehetsz Bp.XIII.Kresz Géza u.15.
Bevallást csinálni a vagyonomról? Azt meg hogy? Eddig nem volt semmi munkám, pénzem is nuku, szóval milyen vagyonom van? Arról, hogy van egy negyed lakásom, mit kell ,,bevalljak"?
Jaj már, de jó lenne megint ovisnak lenni...
Nyugi :)
Csak egy nyomtatvány ahol alá kell húzni hogy mi az ami van neked pl. lakás, telek, föld, autó ilyesmi, meg hogy milyen jövedelmed van pl. járadékok, vagy valami vállalkozás nyereségéből részesülsz e meg ilyesmi, semmi bonyolult. De szerintem Kistarcsa nem olyan nagy település és az ilyen helyeken közvetlenek az önkormányzatnál is és segítenek mindenben. Például nálunk az önkormányzatnál van konkrétan egy ilyen hely ahol ezeket a nyomtatványokat kiteszik és csak elvettem kitöltöttem majd leadtam a szociális irodába. Két papírt kellet kitöltenem egyik ez a vagyonom bevallása konkrétan nem tudom mi is volt a neve a másik meg konkrétan ennek az úgymond segélynek a megigénylése. De gondolom a családba is van olyan aki esetleg elmegy veled és segít de ha mást nem ott segítenek neked. Nekem sincs semmi vagyonom nem keresek semmit és szinte csak a személyes adataimat kellet ráírnom. Ennyi volt az egész. És így 1 évig fizetik a tb-m, és ha még szükséges akkor 1 év múlva ezt újból meg kell csinálni és ennyi. szerintem a házrész miatt megkaphatod, mivel csak házrész. Ja és még egy fontos, a lapon a családtagjaid vagyonát is bele kell írni. De ha nagykorú vagy, szerintem az vagy akkor a szülők vagyona nem számít mert egyedülállónak számítasz és csak a sajátodat írd be, vagy ha van élettársad vagy házastársad akkor annak a vagyonát keresetét kell még beírni, de ha otthon laksz a szüleiddel és nincs úgymond senkid akkor csak a saját vagyonodat kell beleírni. De ha kell akkor még segítek neked :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!