Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit lehet tenni egy túlbuzgó...

Mit lehet tenni egy túlbuzgó pszichiáter ellen?

Figyelt kérdés
Ma délelőtt el voltam a pszichiáteremnél. A pszichiáter 3 e-Receptre 3-3 doboz gyógyszert írt fel. Igen ám csak hogy 2 recepttel ki is merült a közgyógy igazolványon lévő keretem. Igy a 3. receptet ki se tudom váltani. De ez lenne a leg kevesebb! Mert a két kiváltott recepten fél évre való gyógyszer lett fel írva. Igy van fél évre, pontosabban 180 napra való gyógyszerem. A 3 recept egyébként 9 havi gyógyszer lett volna. Na mmár most mikor kell vissza mmennem a pszichiáterhez? Mikor nem máskor, 3 hónap múlva. Akkor majd megint fel ír 9 havi gyógyszert. Persze hogy ki merítem vele a negyed éves gyógyszer keretemet. Csak az a leg nyagobb baj. Hogy a kögyógyra csak negyed évente van jóvá írás. Előző jóvá írás dátuma: 2025 január 8. A következő pedig 2025. április 8.-a lesz. Igen ám csak hogy a házi orvos is ír fel közyógyra gyógyszereket. Igy 2025 februárjában és 2025 márciusában a házi orvos által fel írt gyógyszereket nem fogom tudni ki váltani. Köztük olyan gyógyszert mint a vérnyomás csökkentő gyógyszert. És hiába modntom a pszichiáter csak óvatósan a fel írásal. ost i tévő legyek? Nem lesz két hónapig vérnyomás csökkentő gyógyszerem. Mert a pszichiáterem túlbuzgó volt.

jan. 10. 17:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
8-as és 10-es! Mit nem lehet érteni? Egy 30 db-os gyógyszerből este 1! Azaz 30 este / 30 nap egy gyógyszeres doboz! Igy szólt az orvosi utasítás! És ebből a gyógyszerből 90 szemet / 3 dobozzal írt fel egy receptre! Vagyis 3 havi van fel írva egy receptre. Szóval te tényleg ennyire nehéz felfogású vagy? Vagy csak hűlyének akarod magad nézettetni. Ha erről van szó akkor ám legyen! Szóval még egyszer! Orvosi utasítás szerint este egy szemet kell be venni! És egy dobozban 30 szem gyógyszer van. Azazaz egy dobozban 30 napra vagyok el látva. És egy receprtre 3 dobozzal írt fel! Azaz egy receptre 3 havit írt fel! Még hozzá közgyógyra! Amit jogilag meg se tehetne! Mert kögyógyra egyszerre maximum csak 3 havit írhatna fel, és nem 9 havit! És ha meg ott marad az EESZT-ben a recept. Akkor az ott marad. És egy recept 3 hónapig érvényes. Tehát 3 hónapig lehet ki váltani. De az EESZT-be a 3 hónap lejárat után is ott marad ki váltatlanul az EESZT-be a recept. Tehát a pszichiáter évekre vissza menőleg is látja a ki válott, és a ki nem váltott recepteket is. És ki váltatnan egy recept akkor pszichiáter "le ordítja" a betget hogy miért nem váltotta ki a receptet. Hogy lehet valaki ennyire nehéz felfogású?
jan. 11. 11:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez valóban így van, akkor miért nem kérdezed meg, hogy miért ír ki neked 3x annyi gyógyszert, mint amennyit szedned kell?
jan. 11. 11:26
 13/18 anonim ***** válasza:
71%
Kérdezd meg, hogy miért annyit ír fel neked. Nekem amikor 3 doboz volt felírva egy receptre, akkor az azért volt, mert egy nap 3 darabot kellett bevenni. Valamit te értesz félre szerintem. Süt az intelligencia az írásodból.
jan. 11. 18:47
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudsz másik pszichiáterhez menni?

A vérnyomáscsökkentő szedése nagyon fontos.

A háziorvosod tanácsát nem tudnád kikérni az általad írt ügyben?

jan. 31. 15:54
 15/18 A kérdező kommentje:
14-esenk! Nem, nem Tudok másik pszichiáterhez menni. Mert lakcím szerint körzetes psszichiáter. A házi orvos egy nagy NULLA! Nem hogy tanácsot nem lehet kérni, de beszélni sem lehet vele, mert csak kötözködni tud a ház orvos. Házi orvost sem tudok váltani, mert aki szimpatikus lenne az nem vesz át arra hívatkkozva hogy sokan vannak nála is.
jan. 31. 17:35
 16/18 anonim ***** válasza:

Azt (szerencsére hallomásból) tudom, hogy az orvosok nagyon szeretnek nyugtatókat/altatókat felírni, sokszor indokolatlanul.

Ha például valakinek reaktív depressziója van (például meghalt valakije), máris írják neki a Rivotrilt és a Frontint. Ezekre állítólag hamar rá lehet szokni.

febr. 1. 06:29
 17/18 A kérdező kommentje:
16-osnak! Nekem mizartent és Kvetiakot írtak fel! Mind két gyógyszerből ráadásul 9 havit! Igen jól érteted! 9 havit!
febr. 1. 10:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Értem. És három hónapig lehet kiváltani, szóval érthető, hogy problémád van ebből.

Mi lenne, ha csak három havit váltanál ki, és három hónap után visszamennél ahhoz a majdnem mondtam, milyen pszichiáterhez, és akkor iratnál fel újabb három havit? Megmagyaráznád neki, hogy lehetetlen egyszerre kilenc havit kiváltani.

Ha nem érti meg, akkor mennék a kormányhivatalba tisztázni az ügyet. Vagy nem is tudom, hova tartoznak most az orvosok, meg fogom nézni.

febr. 1. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!