Mit lehet tenni egy túlbuzgó pszichiáter ellen?
Figyelt kérdés
Ma délelőtt el voltam a pszichiáteremnél. A pszichiáter 3 e-Receptre 3-3 doboz gyógyszert írt fel. Igen ám csak hogy 2 recepttel ki is merült a közgyógy igazolványon lévő keretem. Igy a 3. receptet ki se tudom váltani. De ez lenne a leg kevesebb! Mert a két kiváltott recepten fél évre való gyógyszer lett fel írva. Igy van fél évre, pontosabban 180 napra való gyógyszerem. A 3 recept egyébként 9 havi gyógyszer lett volna. Na mmár most mikor kell vissza mmennem a pszichiáterhez? Mikor nem máskor, 3 hónap múlva. Akkor majd megint fel ír 9 havi gyógyszert. Persze hogy ki merítem vele a negyed éves gyógyszer keretemet. Csak az a leg nyagobb baj. Hogy a kögyógyra csak negyed évente van jóvá írás. Előző jóvá írás dátuma: 2025 január 8. A következő pedig 2025. április 8.-a lesz. Igen ám csak hogy a házi orvos is ír fel közyógyra gyógyszereket. Igy 2025 februárjában és 2025 márciusában a házi orvos által fel írt gyógyszereket nem fogom tudni ki váltani. Köztük olyan gyógyszert mint a vérnyomás csökkentő gyógyszert. És hiába modntom a pszichiáter csak óvatósan a fel írásal. ost i tévő legyek? Nem lesz két hónapig vérnyomás csökkentő gyógyszerem. Mert a pszichiáterem túlbuzgó volt.ma 17:51
1/6 anonim válasza:
Akinek nincs közgyógya, az is szed gyógyszert. Az is megoldja valahogy.
2/6 anonim válasza:
Ezt vele kéne megbeszélned.
Amúgy meg szerintem kerüld el messzire az ilyen "pszi-" kategóriás betegségügyi szolgáltatásokat, mert a vérnyomáscsökkentő az életbevágóan fontos terápia, nem pedig a dilibogyók!
4/6 anonim válasza:
Nem kell minden receptet kiváltani azonnal, 3 hónapig érvényesek. Az a te felelősséged, hogy feleslegesen kiváltottál fél évnyi gyógyszert. A háziorvosod fel tudja írni 90%ra is a vérnyomáscsökkentőt, én is úgy kapim, kb 500 forintomba kerül a havi adag.
#2, én is szedek vérnyomáscsökkentőt, még csak nem is magas vérnyomásra, fel se tűnik, ha elfelejtem bevenni, nálam nem életbevágó. Az, hogy a kérdezőnek mi a fontosabb, szükségesebb, azt az orvosaival kell megbeszélni.
5/6 anonim válasza:
De akkor minek váltod ki? Egy receptet elég lett volna akkor. Gyógyszertárosnak megmondod, hogy csak 1 receptet szeretnél kiváltani. Ennyi.
6/6 anonim válasza:
Így van. Nem a felírással csökken a közgyógykereted, hanem ha kiváltod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!