Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan történik egy pszichiátr...

Hogyan történik egy pszichiátriai vizsgálat?

Figyelt kérdés
Holnapi (2024.08.28) napon kell mennem pszichiátriai vizsgálatra! Mert a házi orvosm kért egy pszichiátriai vizsgálatot! Mi és hogyan történik? Mit vizsgál a pszichiáter? Ez idáig soha nem jártam pszichiáternél! Hogy miért kell menjek? Jogos kérdés! Azért küld a házi orvos pszichiáterhez mert gondnokság alá akarnak vetetni! Én meg nem érzem ennek szükségességét! Mit csinál egy pszichiáter?

aug. 27. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Kérdez, viselkedést tesztel, végezhet elküldhet különféle vizsgálatokra, belgyógyászhoz, akár laborra is.
aug. 27. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:
A házi orvos is belgyógyász! Akkor minek küldene belgyógyászatra? Különben is elég csak bele nézni-e az EESZT-be és lám ott egy beutaló a belgyógyászatra ahová 2024. szeptember 26.-ra van időpontom. Akkor minek küldene belgyógyászatra? Laborban peddig augusztus 12-én voltam utoljára! Akkor minek küldene ismét laborba? Ja és ortopédián is 12.-én voltam utoljára!
aug. 27. 18:43
 3/8 A kérdező kommentje:
1-es és azt nem tudod véletlenül hogy a pszichiáter terheségi tesztet is csinál? Vagy esetleg végbél tükrözést?
aug. 27. 18:44
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Általában "beszélgetéssel" vizsgál. Na azzal viszont tesztel rendesen, minden szónak, a hangsúlynak, a csendnek is jelentősége van, a testbeszédedre is figyel. Nem kell, hogy megtükrözzön, mert átlát rajtad.
aug. 27. 19:01
 5/8 A kérdező kommentje:
4-es! Mi az a test beszéd? És azt hogyan figyeli? Na azt figyelheti! Mert nekem 4 kerékkel több van! És ezt vedd szó szerint! Mert kerekes székes mozgássérült vagyok! Tehát akkor mit is jelent a test beszéd?
aug. 27. 19:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Egyáltalán köteles vagyok beszélni?
aug. 27. 19:05
 7/8 anonim válasza:
Ha nem beszélsz akkor semmi értelme a vizsgálatnak. Előrébb akarsz kerülni, vagy nem?
aug. 27. 23:06
 8/8 anonim ***** válasza:
75%

Azt méri fel esetedben, hogy jogos-e a gondnokság alá vételi kérelem, erről állít ki szakorvosi véleményt, amit majd a bíróság figyelembe vesz. Esetedben nem tudom mi az indok, azon kívül, hogy ritka utálatos, kötözködő embernek tűnsz a válaszaid alapján. Pl. honnan a ferde faszból tudná az 1-es válaszoló, hogy neked milyen beutalóid vannak? Segítő választ ír, te meg gúnyolódva lebaszod.

Apám szociális otthonban volt, gondnokság alá akarták vetetni azzal az indokkal, hogy nem képes a pénzügyeit egyedül ellátni. Ami nem volt igaz, fizikailag nem tudta ellátni, nem tudott kimenni, mert nehezen járt, az otthon meg nem akarta minden egyes alkalommal, amikor vásárolni kellett neki valamit a bonyolult adminisztrációt követni, így szerették volna egyszerűsíteni. Tőle olyanokat kérdeztek, amivel felmérték, hogy tisztában van-e a valósággal (tudja-e a mai dátumot, különböző adatait stb.), pénzügyekkel (mi Mo. pénzneme, van-e bankszámlája, tudja-e mennyi a nyugdíja, kb. mennyibe kerül egy kiló kenyér, mennyi a mobiltelefonjának a havi díja stb.) és hasonlóak.

Esetedben a szerint módosulhatnak a kérdések, hogy mi az indok, miért akarnak gondnokság alá vetetni. Pl. ha az eljárás indítója szerint paranoiás vagy, ezért pl. bizonyos ügyeket nem tudsz/akarsz intézni, akkor ezt igyekeznek kideríteni.

aug. 27. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!