A pszichiáter mennyiben tekinthető komoly orvosnak?
Anno mikor egyetemre jártam (én magam nem orvosira, de azon az egyetemen volt orvosi kar is, meg pszichiátra tanszék), úgy ugratták őket, hogy olyan pszichológusok, akik sok anatómiát tanultak...
A viccet félretéve, laikusok számára valóban egy kicsit elvontabbnak tűnhet, mert bármely más egyéb orvosi szakterület, ami konkrét szervekre vagy szervrendszerekre szakosodik.
Amúgy a pszichiátria is az agyra szakosodott tudomány, a neurológiaiával pedig sok területen át is fedik egymást, ráadásul a többi szakterülethez képest még sok tekintetben mindig gyerekcipőben jár.
De ha arra irányul a kérdés, hogy a pszichiáterek valamiféle kamu orvosok volnának, akkor egyértelműen nem a válaszom.
CCHR, aha persze.
Kimondottan hiteles, amikor egy olyan agymosoda, mint a szcientológia egyház hirdet harcot a pszichiátria ellen...
#4 - szcientológia egyház ide-oda - azért nagyon sok igazságot lepleznek le a pszichiátria intézményéről!
Talán a durván agykárosító elektrosokk és lobotómia kezelések csak kitalációk? A pszichiátria intézménye és a politikai elnyomás közt nincs semmilyen összefüggés? Tudod, hogy mennyire súlyos a helyzet a "fejlett" világban?
(Nem vagyok szcientológus, meg rühellem az összes vallást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!