Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A pszichiáter mennyiben...

A pszichiáter mennyiben tekinthető komoly orvosnak?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy egy sebész, egy neurológus vagy egy kardiológus kézzel fogható, konkrét dolgokkal foglalkozik, ehhez képest a pszichiátria egy nagyon elvont és megfoghatatlan dolog.
okt. 25. 21:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Számomra meg nagyon elvont a kottaolvasás, és a hegedülés, mégis van a családban, aki hegedűtanár, és még kiváló is benne. Ő ehhhez ért, én meg máshoz.
okt. 25. 21:06
 2/21 anonim ***** válasza:
89%

Anno mikor egyetemre jártam (én magam nem orvosira, de azon az egyetemen volt orvosi kar is, meg pszichiátra tanszék), úgy ugratták őket, hogy olyan pszichológusok, akik sok anatómiát tanultak...

A viccet félretéve, laikusok számára valóban egy kicsit elvontabbnak tűnhet, mert bármely más egyéb orvosi szakterület, ami konkrét szervekre vagy szervrendszerekre szakosodik.

Amúgy a pszichiátria is az agyra szakosodott tudomány, a neurológiaiával pedig sok területen át is fedik egymást, ráadásul a többi szakterülethez képest még sok tekintetben mindig gyerekcipőben jár.

De ha arra irányul a kérdés, hogy a pszichiáterek valamiféle kamu orvosok volnának, akkor egyértelműen nem a válaszom.

okt. 25. 21:12
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
A CCHR-nek nagyon izgalmas ismereterjesztő videói vannak a témakörben, guglizz csak utána!
okt. 25. 21:13
 4/21 anonim ***** válasza:
79%

CCHR, aha persze.

Kimondottan hiteles, amikor egy olyan agymosoda, mint a szcientológia egyház hirdet harcot a pszichiátria ellen...

okt. 25. 21:17
 5/21 anonim ***** válasza:
23%

#4 - szcientológia egyház ide-oda - azért nagyon sok igazságot lepleznek le a pszichiátria intézményéről!

Talán a durván agykárosító elektrosokk és lobotómia kezelések csak kitalációk? A pszichiátria intézménye és a politikai elnyomás közt nincs semmilyen összefüggés? Tudod, hogy mennyire súlyos a helyzet a "fejlett" világban?

(Nem vagyok szcientológus, meg rühellem az összes vallást.)

okt. 25. 21:35
 6/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem elvont; konkrét leírt betegségek konkrét, protokoll szerinti gyógyszeres kezelése. Pont mint a magas vérnyomásé. A pszichoterápia nem a pszichiáter dolga, hacsak nem szakosodott arra is, de az is a szakmai szabályok követésével megy, nem ad hoc.
okt. 25. 21:37
 7/21 anonim ***** válasza:
34%
Jó, hogy már nem a boszorkányégető máglyákat hozod itt fel példának, kb annyira aktuális. Egyébként az elektrosokk másképp nem javítható súlyos esetekben gyógyító tud lenni, de ma már nyilván extrém ritkán.
okt. 25. 21:40
 8/21 anonim ***** válasza:
25%
#6 - a halálbüntetés is csak egy hivatalos protokoll szerinti egészségügyi kezelés...
okt. 25. 21:40
 9/21 anonim ***** válasza:
75%
Ugyanannyira, mint bármely más szakorvos. Persze minden területen van kiváló és gyenge felkészültségű orvos is.
okt. 25. 21:48
 10/21 anonim ***** válasza:
32%

Ma már kissé aljasabb eszközöket vetnek be az emberi méltóság ellen, mint a középkorban:

[link]

[link]

okt. 25. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!