8as, tényleg így van. Sőt, ha megeszik egy nutellás kenyeret rögtön meg is gyógyul. Csak ezt nem verik nagydobra a gonosz orvosok
dec. 18. 06:36
12/23 anonim válasza:
Igen kap,minden kezelést megkap amire szüksége van! És itt írják,hogy sok pénzébe kerül,ne hagyj nekik mert olyan törvény van ha nincs TB-je valakinek akkor a kisebb beavatkozásokat kell kifizetnie! Pontosan már nem emlékszem az összegre,most meg nem néztem utánna de úgy van ha valakinek olyan betegsége van,hogy a kezelése meghaladja az 1 vagy 1,5 millió ft-ot(erre nem emlékszem pontosan) annak nem kell kifizetnie mert az életmentés az első,és ha valakinek ilyen betegsége van bőven el fogja kerülni ezt az összeget! Ez az egy törvény van amit orbánék az emberek érdekében hoztak! Úgy hogy ne a pénzen aggódjatok,a gyógyulásra koncentráljatok! Én is átestem rajta,igaz ez nem tartozik ide!
dec. 18. 07:07
13/23 anonim válasza:
12es linkelnéd légyszi ezt a törvényt? Mert én egészségügyben dolgozóként még nem hallottam róla.
dec. 18. 07:10
14/23 anonim válasza:
Anonimnak csak annyit válaszolok,hogy kapsz egy áttétes rákot nem tudom ,hogy vág egy nyomban a szád? Nem kívánom neked,hogy beteg legyél de ha mégis úgy jársz és lefogysz 30 kilót,gyógyítasd magad nutellás kenyérrel majd akkor megtudod,hogy használ e? És a mosolyod mennyire lesz őszinte vagy erőltetett majd meglátjuk! Te vagy agyilag le vagy épülve,vagy egy felelőtlen kis 9-10 éves hülyegyerek vagy! Név nélkül!😡
dec. 18. 07:15
15/23 anonim válasza:
12 vagyok,most nem érek rá megkeresni,de még ma megpróbálom megkeresni! A Google-n kell rákeresni,meg az ha valaki az eü-ben dolgozik nem mindent mondanak el,mi járna az embereknek ami pénzbe kerül az államnak azokat a törvényeket nem verik nagy dobra,sok támogatásról is csak a benfektesek tudnak róla!közben sok embernek járna,csak nem tudjuk!
dec. 18. 07:21
16/23 Ypszilon1980 válasza:
Ez úgy van, hogy a sürgősségi ellátást megkapja, nem kérhetnek előre díjat nyilván, utólag viszont kiszámlázzák, ennek a díja nem haladhatja meg a 750ezer Ft-ot, vagy legalábbis eddig azt hiszem ennyi volt, de ez ellátásonként van így. Kemót nem tudom hová sorolják, az melyik terület, azt lehet több ellátásban is értelmezni, de annál ott vannak még pluszban a kontrollok, konzultációk, az ehhez kapcsolódó vizsgálatok, pl. labor, CT, esetleg műtét, stb. De lehet én rosszul értelmezem.
dec. 18. 07:22
17/23 anonim válasza:
14es, sajnálom hogy nem megy az értő olvasás, szerény, 6 évesre hajazó értelmi képességeiddel. a nutellás kenyeret a desztillált vizes okoskodására írtam iróniaként, mint idézem is....
Legjobb barátnőm 17 évesen halt meg rákban 3 év harc után.
dec. 18. 07:27
18/23 anonim válasza:
Nekem tök egyértelmű volt hogy a nutellás kenyér csak irónia, de ilyen helyeken tényleg sokszor nem jön át mindenkinek. Érdemes külön odaírni.
dec. 18. 07:34
19/23 anonim válasza:
#12 szerintem ne írj ekkora hülyeségeket, hogy az eü. dolgozóknak nem mondanak el mindent, te meg a google-ban megkeresed 😄 mégis mi értelme lenne a TB fizetésének, ha random a drága kezeléseket lenyelné az állam? Pont tegnap kezeltünk egy TB nélküli beteget és maga az osztályos felvétel brutálisan drága lesz neki, ezt közöltük is vele. A sürgősségi ellátás más téma, az életmentés folyamán tényleg nem válogatunk, hogy kinek van magyar TB-je és kinek nincs, de a kemoterápia nem életmentő beavatkozás, a daganatok gyógyítására pedig nem ez az egyetlen eljárás. A daganatok többsége nem visz el 5-10 nap alatt, hogy azonnal be kelljen avatkozni.
Szerintem mindenki nézzen a tükörbe és csak olyan témákhoz szóljon hozzá, akihez érdemben köze van, én sem szólok bele pl az autószerelésbe. Ezért hanyatlik a magyar eü. mert a sok laikusnak hatalmas az arca, felülírnak mindent.
dec. 18. 07:57
20/23 anonim válasza:
Amúgy meg kedves #12 ez nem egy sorozat vagy mese, aki az egészségügyi ellátásban dolgozik az általában tisztában van a törvényekkel, rendeletekkel, mert ezek tudása nélkül dolgozni sem lehet érdemben. Mi nem foglalkozunk az a TB-vel, a beteget ellátjuk, sípol a számítógép, hogy xy nem jogosult a TB ellátásra. Általában meg szoktam kérdezni, hogy tudnak-e róla, mert sokszor munkahelyváltás van nagyobb szünettel, így érdemben már megtörtént a TB befizetése, de a NEAK még nem könyvelte el. A TB behajtásával, számolásával nem foglalkozik egy orvos vagy ápoló sem, ez a NEAK hatásköre.
Szóval nem én döntöm el, hogy xy mire jogosult, még a gyógyszerek felírásánál sem, hanem a TB.
Nyilván laikusként te sokkal jobban tudod és írod a hülyeségeidet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!