Mikortól lesz érvényes TB- m ha holnap után állok munkába?
Figyelt kérdés
Jelenleg piros a tb lámpa, most sikerült el helyezkednem. Első fizetés után lesz megint aktív, vagy a bejelentés után azonnal?okt. 7. 13:00
1/7 anonim válasza:
Ha piros a Taj szám! Egyből nem lesz zöld. Hiába van bejelentet munkád akkor sem lesz zöld. Ugyanis nem azért lett piros mert nem volt munkahelyed! Hanem azért lett piros a Taj szám mert nem fizettél utána TB-t. A maradék TB-t / az elmaradt TB-t is ki kell vissza menőleg is fizetned! És csak akkor lesz zöld ha az elmaradást is ki fizeted!
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
okt. 7. 13:32
3/7 anonim válasza:
Majd ha a munkáltatód bejelent.
Ha nem vettél igénybe Tb ellátást akkor nincs mit kifizetni.
A fizetés nélkül igénybe vetted az Apek hajtja be.
4/7 Ypszilon1980 válasza:
Most is aktív. Piros TAJ-jal még mindenhol ellátnak és kedvezményesen még gyógyszert is kiválthatsz. Akkor lesz zöld, ha a tartozást rendezed.
5/7 anonim válasza:
Piros TAJ = érvényes, de a jogviszonya rendezetlen, azt helyre kell tenni.
Barna TAJ = érvénytelen (pl: 6 hónapot meghaladó tartozás miatt).
6/7 anonim válasza:
5-ösnek! Nem csak akkor lehet Barna TAJ = érvénytelen a Taj kártya. Hanem ha valaki elhunyt / meg halt. Annak is Barna lesz a Taj kártyája. Igen azoknak akik meghalnak azonak is érvénytelenítek és Barnává változtatják a Taj kártyáját.
7/7 anonim válasza:
Igen, tudom. Azért is írtam hogy például, gondoltam jelen esetben ez most nem releváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!