Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Különböző orvosok látják a...

Különböző orvosok látják a másik által, a felhőbe felírt gyógyszereket? Ha igen, akkor csak azt, amit még nem váltottam ki vagy azt is, amit mondjuk 2 évvel ezelőtt kiváltottam?

Figyelt kérdés

Például ha felír egy bőrgyógyász valamit, akkor utána azt a háziorvos (vagy bármely másik orvos) látja, hogy felírtak?

Visszamenőleg is látják (amit már kiváltottam)? Látják ki írta fel?

Ha valamit magánrendelésen írnak fel, akkor az ugyanabba a rendszerbe megy, ahova az államiban?

Gondolom a gyógyszertárban a gyógyszerész mindent lát, de neki kell is, amióta nem papíralapú a gyógyszerfelírás. Vagy létezik még papíralapon is?

A felhőben a kezelések is látszanak - például ha volt egy gyomortükrözésem 2 éve? És azt is látja az összes orvos?

Köszönöm, ha egy orvos vagy más egészségügyben dolgozó személy válaszol.

nov. 10. 20:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Azt hogy milyen orvos az illető nem látom, de enkk keresőben bármikor rá tudok keresni ha akarok. És igen 2017ig látjuk a kiváltott és nem kiváltott gyógyszereket is. 2017 óta van EESZT.

A kezelések és vizsgálatok szintén látszanak. Ezen kívül látszanak elvileg a beutalók ha jól vannak megírva. Látszanak továbbá az iskolai igazolások, jogosítvány alkalmasságik. De mindenre külön kell rákeresni, tehát külön fülön vannak a receptek, külön fülön a leletek, külön fülön a dokumentumok pl jogsi, igazolás és külön fülön a beutalók.

nov. 17. 16:49
 12/24 anonim ***** válasza:
11: létezhet, hogy ha valahol félrediagnosztizálják a beteget, akkor más orvosok is tévúton kezelik, mert az adatlapokból táplálkoznak?
nov. 17. 17:08
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Létezik utolsó, de általában ritka betegségek esetén szokott ilyen lenni és ott alapból mindenki tudja hogy nem biztos a diagnózis.

Egy magasvérnyomás betegség vagy egy cukorbetegség szinte mindig megbízható diagnózis.

nov. 17. 17:20
 14/24 anonim ***** válasza:
Értem. A magasvérnyomás diagnózis egyébként törölhető? Beteg kérésre törlik, ha megmondja, hogy nem akar szedni rá semmit?
nov. 17. 17:31
 15/24 anonim ***** válasza:

Nem törlünk létező diagnózist. Ráadásul csak háziorvosi renszerből tudsz törölni nem pedig korábbi dokumentációból. Attól hogy nem szeretnél gyógyszert szedni még nem múlik el. Ellenben pl. nagyon nem árt tudnunk mert jelentős szív és érrendszeri rizikónövekedést okoz.

Egyébként le tudod tiltani az EESZT dokumentum hozzáférést akár orvosra lebontva is.

nov. 17. 19:12
 16/24 anonim ***** válasza:

Úgyis feloldható a tiltás...

Akkor minden alkalommal el kell szajkóznom, hogy én nem fogok szedni semmit? Mert mindegyik meglátja az I10H0 diagnózist és már nyomná nekem valamelyik gyógyszercég termékét.

Örülök, hogy a jogsim még megvan.

nov. 17. 19:27
 17/24 anonim ***** válasza:
Igen. El kell szajkózni, mert nekünk meg az a dolgunk, hogy elszajkózzuk hogy szedni kellene. Persze egy idő után belefáradok a dologba és ha a beteg lesz.rja a saját egészségét akkor én is az övét és inkább olyanra fordítom az időmet akinél van értelme.
nov. 17. 19:32
 18/24 anonim ***** válasza:

Kíváncsiságból kérdezem, hogy alapjában milyen típusba tartozó vérnyomáscsökkentő gyógyszert szokott rendelni fiatalembernek? (általánosságban, tekintsünk el a spec. állapotoktól)

Csupán összehasonlításként kérdezem, összehasonlítanám azzal, amit rám próbáltak erőltetni (de túl sok mellékhatása volt).

nov. 17. 19:55
 19/24 anonim ***** válasza:

Ez betegfüggő. De ACE gátló vagy ARB az elsőként választandó, nyilván ettől el lehet térni.

Meg ez a túl sok mellékhatás... Ki is jöttek a hatások vagy csak utána olvastunk a neten...

nov. 18. 02:27
 20/24 anonim ***** válasza:

Nekem ARB-t adtak elsőre, szabályosan rosszul lettem tőle, vörhenyes foltok jelentek meg a combomon, hátamon, a tenyerem úgy elkezdett hámlani, mint még soha és folyamatos viszketés volt a nyakamon.

Elmentem egy belgyógyász haveromhoz, aki azt mondta, soha többé ne vegyek be abból a gyógyszerből, kaptam tőle 1 doboz Coverexet, amitől semmi bajom nem volt, sőt még a vérnyomásom is a tökéletes tartományban volt! De ezt a házidoki nem fogadta el, így az lett, hogy semmit se szedek.

nov. 18. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!