Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szerintetek mi lesz ez a 18...

Szerintetek mi lesz ez a 18 év feletti kötelező szűrővizsgálat? Teljes kivagyok miatta, hogy képzelik... Mi lesz ha valaki nem megy rá?

Figyelt kérdés

jún. 13. 15:44
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:

Amúgy felőlem megérdemli mindenki, engem nem érdekel :D

Őszintén legszívesebben egy forintot nem tennék ebbe az egészbe, évente milliós nagyságrendben fizetem a TB-t,rohadtul nem járok orvoshoz, ha meg baj van, kifizetem a magánt. De az hogy ezen felül még ott az üzemorvosi ami évente kötelező és beutalnak minden fszságra, a jogsi orvosi ami 10 évente, meg még akkor évente baszakodjak egy másik kötelező orvosival amit most akarnak behozni, áh gyerekek... Majd amire én akarok és szoktam járni, arra elmegyek, és ha dohányozni meg inni akarok, akkor azt fogom tenni :D

jún. 16. 19:19
 42/53 anonim ***** válasza:
21%

Hehehe, hát persze... :D

"Kétféleképpen tudlak elképzelni, vagy te vagy az irodában az 50 plusszos emőke a pénzügyről, aki terrorban tart minden nála fiatalabb és boldogabb nőt, vagy valami vén pali vagy, akinek nincsenek barátai, de okoskodik állandóan :D vagy ha egyik sem, és fiatal vagy, akkor részvétem az ismerőseidnek, valószínű te lehetsz az unalmas, nem fun, creepy csávó akit mindenki igyekszik letagadni."

"Ja mellesleg gondolom hogy férgi vagy, és gondolom sosem hallottál még a nőgyógyászati erőszakról."

Ez is nagyon mellé ment, negyven-pluszos nő vagyok, minden évben járok nőgyógyászati szűrésre (is), és az elmúlt 4 évben vetélésen, sikertelen és sikeres lombikon is túl vagyok, nemrég szültem, szóval... Nagyon más a gondolkodásunk, de a kérdésedre válaszoltam: mi a logika a kötelező szűrővizsgálatok mögött, miért értene ezekkel együtt bárki? Hát ez, leírtam a véleményem, tetszik-nem tetszik. Magánbiztosítás is így működik (kockázati tényezők felmérése alapján fizetsz, igen, aki motorozik vagy dohányzik az többet fizet), és nyugaton vannak erre irányuló próbálkozások, ilyen vegyes rendszerekre, pont azért, mert az eü rendszereket közgazdasági szempontból szemlélve MINDENKINEK (értsd: a társadalom felelős tagjainak) ez az érdeke. Közgazdaságilag/pénzügyileg is ez, de az általad említett betegjóléti szempontok miatt is, mert hosszú távon így fognak csökkenni a magyar eü-re (is) jellemző, általad is sorolt példák. Ez egy nagyon fontos terület manapság, mert nagyon nem mindegy, hogy az elörgedő társadalmak milyen eü állapotban vannak, márpedig a rendszeres szűrővizsgálatokkal + az azok alapján javasolt megelőzések, gyógymódok, életmódbeli változások stb. alapján drasztkus javulás érhető el ebben. Gazdasági végzettségem van (plusz nyitott vagyok az aktuális gazdasági, politikai kérdésekre, és ez egy elég akut probléma mindenhol a világban). Nem tudom neked mi a végzettséged, de már csak korod miatt is valószínűleg a többszörösét fizettem/fizetem a közös kasszába nálad, ezért (is) érdekel, hogy azt mire költik.

Ez a világon mindenhol egy problémás terület, itthon pedig még az átlagnál is szarabbul költik el a befizetett pénzünket, többek között ezért is járok én kb. minden területen magánorvoshoz, amióta csak dolgozom, és ezért frusztrál, hogy az emberek jelentős része tojik a megelőzésre, és hogy sajnos politikai akarat sincs ennek rendbetételére, a hozzád hasonlóan gondolkodó - veled ellentétben hagy ne személyeskedjek, így jelzővel nem illetem - tömegek miatt, mert óriási felháborodás övezné a "nép" oldaláról. :-(

jún. 17. 18:24
 43/53 anonim ***** válasza:
100%

42

A kérdezőnek válaszoltál, de nincs egyedül a véleményével.

Én (14,15,27,28) maximálisan egyet értek vele. Egyszerűen nem lehet kötelezővé tenni egy nőgyógyászati, urológiai, gyomortükrözéses, stb. szűrést.

Én férfi vagyok - állítólag ez egy fokkal rosszabb - de nem tudom elképzelni, hogy elmenjek egy prosztata szűrésre. Vagy, hogy a párom pedig nőgyógyászatira. A vastagbél tükrözésről meg ne is beszéljünk. Fájdalmas, kellemetlen, megalázó - hadd legyen már ez magán ügy...

Mellesleg a nők és férfiak 99,9 %-a leéli az életét prosztata- és méhnyakrák nélkül - szerencsére. Nem kell túlmisztifikálni.

(50+ korom miatt nem kevés TB-t fizettem eddig, és és semmibe sem kerültem az államnak. Még egy labort sem csináltattam életemben. Ha szükség lesz rá - ne legyen - akkor azért remélem, megengeded, hogy ellássanak...)

jún. 17. 18:38
 44/53 A kérdező kommentje:
Kedves 42-es válaszoló, köszi a normális hangnemet és a korrekt választ, én így tökre el tudom fogadni az álláspontod, hogy miért zavar
jún. 17. 18:41
 45/53 A kérdező kommentje:
Azonban a 43as mellett vagyok, én elég rosszul érezném magam, ha erőszakkal köteleznének dolgokra :c
jún. 17. 18:44
 46/53 anonim ***** válasza:
81%

Ezzel a "megoldom magánban" dologgal az a baj, hogy ez addig működik, amíg egy vérvételről vagy egy kisebb beavatkozásról van szó. Magánban szültem, 1,5 milla volt, anyukám aranyérműtétje a 2 kapcsolódó vizsgálattal több mint 200 ezer, nagynéném térdműtétje, mindenféle vizsgálat nélkül 300 ezer lenne. Egy szívműtét, egy rákkezelés stb. nem megoldható magánban, így bizony számít, hogy mennyien vesznek részt a szűréseken. Abban van némi igazság, hogy nem feltétlenül a kötelezővé tétel a jó út, vagyis nem így, hogy egy ilyen általános gondolkodással átitatott társadalomban ezzel kezdenek, mert erre a zsigeri reakció az átlagembertől ez, amit írtál (meg néhány hozzászóló). Hanem egy olyan eü rendszert kellene felépíteni, kezdve a megelőzéssel, egészséges életmóddal stb., ahol nem ez él az emberek fejében, hogy egy szűrővizsgálat "megalázó", de ez hosszú évtizedek munkája lenne.

43-as, azért ennek a számnak nézz utána. :-(

"Mellesleg a nők és férfiak 99,9 %-a leéli az életét prosztata- és méhnyakrák nélkül - szerencsére. Nem kell túlmisztifikálni."

jún. 17. 21:26
 47/53 A kérdező kommentje:
Amúgy őszintén engem meg a sok hipochonder minden hülyeséggel orvoshoz meg ügyeletre mászkáló ember idegesít, szerintem ez annyira gáz :D amikor torokgyulladással, meg ilyen random hülye fájdalmakkal rettegve kell rohanni orvoshoz meg az ügyeltre mert jaj mi lehet xd
jún. 17. 22:06
 48/53 anonim ***** válasza:
100%

46

Ha arra gondolok, hogy van kb. 2,5 millió felnőtt koró nő és ugyanannyi férfi, évi 2-3 ezer prosztata és méhnyakrákos eseettel, akkor kijön a matek.

jún. 18. 07:58
 49/53 anonim válasza:
100%

Amúgy én egyetértek hogy nagyon fontosak a szűrővizsgálatok, én 26 vagyok de ami javasolt, el is megyek évente.

Viszont szerintem ez az egész nagyon gáz...ilyet szerintem nem lehetne megtenni.

jún. 21. 14:15
 50/53 A kérdező kommentje:
Én is fontosnak tartom és egyet értek vele, ahogy a hpv oltás edukációját is támogatnám, én az erőszakolással és a büntetéssel nem értek egyet
jún. 21. 14:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!