Szerintetek mi lesz ez a 18 év feletti kötelező szűrővizsgálat? Teljes kivagyok miatta, hogy képzelik... Mi lesz ha valaki nem megy rá?
"A kormány kiemelt tervei közé sorolta a 18 év felettiek kötelező szűrésének bevezetését:
25-45 év közöttieknek méhnyakszűrés háromévente
45-65 év közöttieknek mellrákszűrés kétévente,
50-70 év közöttiek körében vastag- végbélszűrése kétévente,
Hunchest tüdőszűrés erős dohányos 50-74 év közöttieknél, és
5 évenkénti háziorvosi rizikóbecslés a kardiovaszkuláris betegségekre."
(www.index.hu)
És is ezen vagyok kiakadva, de szerintem jogilag nem lehet megcsinálni. (Elővezetnek egy nőgyógyászati vizsgálásra? vagy az urológushoz? Micsoda nonszensz...)
4
"Eddig is volt. Semmi következménye nem volt. Pl. X év felett mammográfia behívó."
Ez nem kötelező!
A terv kötelezővé akarja tenni, ami felháborító. Hadd döntsem már én el, hogy mikor, milyen orvoshoz megyek. Ha megyek egyáltalán.
15: De az is "kötelező" volt, ezentúl is így lesz "kötelező", azaz sehogy.
Én mondjuk nem bánnám. Főleg az ilyenek miatt, mint ti.
18as, akkor a következő pszichológiai kérdés, miért léteznek emberek, akiknek rohadtul nem mindegy, mit csinál a másik a saját dolgával? :D
Én speciel le se ejtem, hogy te mikor mit csinálsz
Ez ugyanaz a mentális retardáció, mint amikor emberek felbsszák magukat azon, hogy a másik nem akar gyereket, vagy ez csak a szoci korból eredő házmester stílus, hogy tiltsunk be mindent és legyen minden kötelező?
18:
Ne haragudj, de rosszul tudod. A mammográfia sosem volt kötelező. Jön egy levél a szűrés helyéről és idejéről, ennyi. Lehet menni, aki akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!